Ankaralılar Gecesi Yenimahalle`de kutlandı

Ankaralılar Gecesi Yenimahalle`de kutlandı

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen Ankaralılar Gecesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi?nde büyük bir coşkuyla kutlandı.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşeriliğine Kabulü’nün 91’inci yıl dönümü, Ankara Kulübü Derneği Seğmenleri’nin gösterileriyle ve Ankara türküleriyle kutlandı.

Geceye yoğun ilgi

Tiyatro, sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Gafur Uzuner’in sunuculuğunu üstlendiği ve yoğun katılımın olduğu geceye, Ankaralılar büyük ilgi gösterdi. Ankaralılar Gecesi’ne, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özarslan ve Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ankara Milletvekilleri İzzet Çetin ve Bülent Kuşoğlu, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP eski Milletvekili Arif Sezer, DYP eski Milletvekili Saffet Arıkan Bedük, MHP eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, ilçe belediye başkanları, Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, Başkent Ankara Dernekleri Federasyonu üyeleri ve Yenimahalle Belediyesi meclis üyeleri katıldı.   

‘Yaşar bizim için abi oldu’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan, “Bugün burada Ankaralı hemşerilerimizle buluşmamıza vesile olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum. Yaşar, bizim için hep abi oldu. Bugün herkes başkan, yönetici, başbakan olabilir ama abi olamaz. Onun bizim için yeri bambaşka” dedi.

‘Ankara kültürünü yaşatıyoruz’

Her sene 5 Ekim’de kutlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hemşeriliği’nin bu yıl 91’inci yıl dönümü olduğunu vurgulayan Özarslan, “Bugün Atatürk’ün Ankaralılarla kucaklaşması olmuştur. Bir grup milletvekili o dönemde Atatürk’ü meclisten uzak tutmak istemişti. Ankaralılar bir araya gelerek Atatürk’e Ankara hemşeriliği beratını verdiler. Bunu kabul eden Atatürk, Hacı Bayram kütüğüne kaydoldu ve sonrasında nice başarılara imza attı. Biz de bugün Ankara Kulübü olarak Ankara’nın sorunları tespit ederek, sahipsizliğini dile getiriyoruz. Ankara kültürünü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

‘Ankara bağımsızlık demektir’

Ankara Kulübü Derneği Seğmenleri’nin misket ve zeybek gösterisinin ardından söz alan Yaşar, “Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde bir Ankaralı olarak siz Ankaralı hemşerilerimi ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi. Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşeriliğinin 91’inci yıl dönümünü kutlamak için buradayız. Ankara bağımsızlık, Kurtuluş Savaşı, yoktan var olmak demektir. Atatürk devrim ve ilkelerine inanan herkes için Ankara farklıdır. Dikmen sırtlarında ‘Paşam senin için ölmeye geldik’ diyen insanların mücadelesi sayesinde, Ulu Önder Atatürk sayesinde Türkiye bugünlere geldi” açıklamasında bulundu.

Ankara Evi hizmete açılacak

Atatürk’ün, küçücük bir bozkır kasabasını Başkent yaparak ülkenin geleceğinin şekillenmesini sağladığını kaydeden Yaşar, şunları söyledi: “Hepimiz ona ve Ankara’ya minnet borçluyuz. Önümüzdeki günlerde tüm derneklerin bir araya geleceği, Ankara kültürünü, vizyonunu yaşatacağımız Ankaralıların merkezi olacak Ankara Evi’ni hizmete açacağız.”

Yaşar’a seğmen heykeli

Özarslan konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde Yaşar’a seğmen heykeli takdim etti. Ardından Saffet Arıkan Bedük, Bülent Yahnici ve Murat Karayalçın’a Ankara Kulübü Derneği tarafından plaket verildi. Seğmenlerin gösterileriyle devam eden gecede, Mehmet Erenler’in bağlama dinletisinin ardından, Gülşen Kutlu sahne alarak Ankara türkülerini seslendirdi. Oyun havalarıyla geceye renk katan Mehmet Demirtaş ve mahalli sanatçılar birbirinden değerli eserlerle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli