Ankaralıların hasreti bitti.

Ankaralıların hasreti bitti.

Yenimahalle Belediyesi?nin Ankara kültürünü yaşatmak için hayata geçirdiği Ankara Evi, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

 4 bin 300 metrekare alan üzerine kurulan ve içinde barındırdığı unsurlar kadar eşsiz manzarasıyla da büyüleyen Ankara Evi açılışına, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Milletvekilleri İzzet Çetin, Sinan Aygün, Levent Gök, CHP İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, demokratik kitle örgütü temsilcileri, muhtarlar ve Ankaralılar katıldı.

Saatler öncesinden alanı dolduran binlerce Ankaralı Yaşar ve Yavaş’ı coşkuyla karşılarken, açılış öncesi başkanlar el ele vererek vatandaşları selamladı.

“Büyük bir eksiklik giderildi”

Ankara’nın değerlerinin gelecek kuşaklara bu tesis sayesinde taşınacağını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’da bir Ankaralılar Evi’nin bu zamana kadar yapılmamasını yadırgadığını söyledi. Yaşar, “Ankara’da bu zamana kadar bir Ankaralılar evi yapılmaması büyük bir eksiklikti. Şimdi tüm Ankaralı hemşerilerim bir evi oldu. Büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Göreve geldiği günden beri Yenimahalle’de herkesi kucakladığını anlatan Yaşar, “5 yıldır Yenimahalle’de ağabeylik görevi yaptım. Belediye kaynaklarını halk için kullandım” diye konuştu.

“Herkes ağzından çıkanın hesabını verecek”

AKP Yenimahalle Belediye Başkanı Adem Ceylan’ın kendisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Yaşar, “Benim için Yenimahalle’ye hizmet etmedi diyorlar. İşte Nazım Hikmet Kültür Merkezi, işte Ankara Evi, işte Belediye Konuk Evi, işte Öğrenci Evi. Bunlar sadece bu bölgede yaptıklarımız. Herkes ağzından çıkanın hesabını verecek, doğruları söyleyecek” dedi.

Hemşerilerine ne söz verdiyse bugüne kadar yerine getirdiğini belirten Yaşar, “30 Mart’tan sonra Ankara’nın kaynaklarını Ankara için kullanacak başkanlar iş başına gelecek. Kardeşim Mansur Yavaş ile el ele daha güzel bir Ankara kuracağız. Ankara’nın kaynakları az değil, yeter ki bu kaynaklar namuslu ellerde, yerli yerinde kullanılsın” ifadelerini kullandı.

“Ankara, hafızasını kaybetti”

Mansur Yavaş ise insanlar gibi kentlerin de hafızası olduğunu belirterek “Gökçek ile Ankara hafızasını kaybetmiştir. Ankara’nın Başkent kimliği yok ediliyor. Sayın Gökçek’in Ankara’nın Başkent olduğundan haberi yok. Yaptığı kapılardan belli bu. Ankara’yı belde zannediyor. Birçok kurum Ankara’yı terk ediyor” dedi.

Gökçek’in siyaset anlayışını da eleştiren Yavaş, “3’üncü döneme olgunluk dönemi denir. Gökçek, 4’üncü döneminde ancak kendisine oy verenlere hizmet edeceğini söylüyor. Bu mudur olgunluk? Bugün Ankara’da insanlar kentine küstü. 30 Mart’tan sonra Ankara’yı ortak akılla, demokratik kitle örgütleriyle, üniversitelerle birlikte yöneteceğiz” dedi.

“90 yıllık hasret bitti”

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan da Ankara’da 90 yıllık hasretin bittiğini belirterek “Bugün Ankara için son derece önemli bir gün. Hasretle beklediğimiz evimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün 90 yıllık bir hasret sona eriyor” dedi.

1998 yılında dönemin Yenimahalle Belediye Başkanı Abdurrahman Oğultürk tarafından temelleri atılan tesisi, Fethi Yaşar’ın tamamladığını kaydeden Özaslan, “Ankara’nın önemli günlerini, milli bayramlarımızı burada kutlayacağız. Büyük Ankara ailesinin sımsıcak bir yuvası olacak. Burası Ankara’nın kültür-sanat merkezi olacak. Seğmenlik geleneği bu binada devam edecek” diye konuştu.

Özaslan, “Fethi Abimiz olmasaydı bu ev olmazdı. Ne zaman kapısını çalsak bizi el üstünde tuttu” diyerek Yaşar’a teşekkür etti.

“30 Mart’ta zincirleri kıracağız”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede uyguladığı imar değişikliğine de değinen Özaslan, “Büyükşehir Belediye Başkanı bir gecede imar değişikliği yaptı. Etrafımızı tel örgülerle çevirerek bizi buraya hapsetti. Dünyada böyle bir imar planı yok. Ancak 30 Mart’ta tel örgüleri yıkacağız. Ankaralılar zincirlerini kıracaklar. Ankaralı bir başkan Ankara’yı yönetecek” dedi.

Özaslan konuşmasının sonunda katkılarından dolay Yaşar’a seğmen figürlü bir şilt, takdim etti.

Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Bülent Kalıpçı da kısa bir konuşma yaparak Yaşar’a teşekkürlerini sundu. Kalıpçı, “30 Mart’ta Fethi Yaşar, Yenimahalle’yi yeniden fethedecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mansur Yavaş ve protokolle birlikte Ankara Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Seğmen gösterileri açılışa renk kattı

Seğmen gösterileriyle renklenen açılışın ardından Yaşar, Ankara Evi’ni gezdi. Bu sırada vatandaşlardan büyük ilgi gören Yaşar, “Ankaralı sözde değil, özde olunur” dedi.

İçeride de seğmen gösterisi izleyen Yaşar, birbirinden hareketli Ankara türkülerine de eşlik etmeyi ihmal etmedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı