Tarih: 29.12.2014 23:46

Ankara`lıya Kirli Su Fahiş Fiyatla Satılıyor

Facebook Twitter Linked-in

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik sert eleştirilerde bulunarak, ulaşımdan su sorununa, asfalt katılım paylarından doğal alanların yok edilmesine kadar bir dizi konuda düşüncelerini paylaştı. Çetinkaya, asfalt katılım payı adı altında belediye tarafından vatandaşlardan 500 lira ile 3 bin lira arasında değişen oranlarda para alındığını belirterek, “Koordine edilmemiş idari birimlerin, birbirlerinden habersiz ve bağımsız hizmet sunmalarının bedelinin her defasında vatandaşa fatura edilmesini kabul etmek mümkün değil.” diye konuştu. Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankaralı`ya kirli ve kullanıma elverişliliği tartışılan suyu fahiş rakamlarla sattığını söyledi.

 Çetinkaya ;2014 yılının değerlendirmesini yaptı. Barcelo Otel’de düzenlenen toplantıya MHP İl Başkan Yardımcısı Umut Ertürk ve diğer başkan yardımcılarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek de katıldı. MHP Ankara İl başkanı Fatih Çetinkaya, Ankaralı`nın gündemini en çok işgal eden hususun asfalt katılım payı olduğunu söyleyerek, “Devletin asli görev ve sorumluluğu olan hizmetler için vatandaştan hususi hizmet bedelleri tahsil etmesi devlet kurumunun esası ile bağdaşır mı? Hukuk devleti ve sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmayan, adalet ve hakkaniyete aykırı bu uygulamayı açık bir dille reddediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 Türkiye’de En Pahalı Suyu Başkent Kullanıyor

 Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankaralı`ya kirli ve kullanıma elverişliliği tartışılan suyu fahiş rakamlarla sattığını öne sürerek, şöyle konuştu: “Ankara’da 100 TL’lik su faturasının 48 TL’si su bedeli, 24 TL’si atık su bedeli, 15 TL’si şube yolu bakım bedeli, 8 TL’si KDV ve 4.11 TL’si çevre ve temizlik vergisi olarak tahsil edilmektedir. 1 metreküp su bedeline karşılık 4.17 TL ile Türkiye’nin en pahalı suyunu satın alırken, eklenen fahiş kalemlerle faturalarımız şişirilmektedir. 100 TL karşılığında yalnızca 48 TL’lik ürün ve hizmet almayı, 52 TL’mizin çeşitli kalemler altında tüketilmesini nasıl kabullenebiliriz?” 

Şehiriçi Ulaşım İşkence Haline Geldi

 Başkent’teki ulaşım sorunlarına da değinen Çetinkaya, metro işletmesinin yolcu kapasitesi düşük az sayıda vagonu ile ulaşımı işkence haline getirdiğini belirterek, “Çağdışı uygulamalar, geri kalmış fikir ve teçhizatla her geçen gün sorunlara gömülüyor, adeta batıyoruz. İşletilemeyen metro sistemine güvenilerek getirilen ring uygulaması nedeniyle Ankara’nın merkezinde ikamet eden vatandaşlar, işlerine, evlerine gidemez durumda iken Büyükşehir Belediye Yasası ile mahalle haline getirilen köylerde yaşayan vatandaşlarımızın şehirle, merkezle irtibatları neredeyse imkansız hale getirilmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

 Mogan Protokolü Endişeleri Gidermek İçin Yeterli Değil

 Mogan Gölü’nde plansız yapılaşma, sanayileşme ve besleyen damarlarının betonlaşması nedeniyle yok olmakla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, şunları söyledi: “2014 yılı içerisinde Büyükşehir Belediyesi, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili kurumlar arasında düzenlenen protokol dahi sorunun çözümünde endişeleri teskin etmeye yeterli değildir. Mevcutları tahrip etmenin ve milyonlarca liralık kamu kaynağını Ankapark, şehir kapıları gibi atıl yatırımlara sarf etmenin karşılığı maalesef en açık ifadesi ile kocaman bir hiçtir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —