Ankara metroda sınıfta kaldı

Ankara metroda sınıfta kaldı

Başkent’te hizmet veren toplu ulaşım sistemi Ankara Metrosu’nda yaşanan aksaklıklar, vatandaşların tepksini çekiyor. Seyrek ring seferleri, yavaş ilerleyen ve bazı istasyonlarda uzun süre bekleyen trenler ile erken saatte sone eren seferler başlıca şikaye

Başkent Metrosu, sabah ve akşam saatlerinde istasyonlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle kentlilerin tepkisini çekiyor. Şikayetlere rağmen sorunlara çözüm getirilmediğini savunan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetli sosyal medya üzerinde de sıkça tartışıyor. Yoğun yağışta su altında kalan istasyonlar, seyrek ring seferleri, trenlerin yavaş ilerlemesi, bazı istasyonlarda fazla beklemesi ve son seferlerin erken saatte gerçekleştirilmesi, yolcuların dile getirdiği problemlerin başında geliyor. Ankara Hürriyet, şikayet hattına gelen çok sayıda telefon üzerine metro istasyonlarında yaşananları fotoğrafladı.

YOĞUNLUK ÇOK FAZLA

Dikimevi-AŞTİ arasında yolcu taşıyan Ankaray hattını kullanmak isteyen vatandaşlar, günün erken saatlerinde trene binebilmek için büyük mücadele veriyor. Mamak, Abidinpaşa, Tuzluçayır, Demirlibahçe ve Akdere’den gelen yolcuların işlerine giderken kullandıkları Dikimevi istasyonu, bölgenin en yoğun istasyonu oluyor.  Saat 08.00 civarı başlayan yoğunluk, 10.00’a kadar devam ediyor. Kızılay istasyonuna kadar yaşanan sıkıntı daha sonra her durakta kademeli olarak azalıyor. Aynı problem aksi istikamette ise, iş çıkış saatleri olan 17.00-20.00 arasında yaşanıyor. Ankaray’ı kullanan vatandaşlar, “İşe giriş-çıkış saatlerinde iki tren beklediğimiz oluyor” ifadelerini kullanarak, yoğunluğa karşı tedbir alınmamasına tepki gösteriyor.

YAVAŞLIK PROBLEM OLUYOR

Yapımı için uzun süre beklenen ve geçen yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hizmete alınan Kızılay-Çayyolu hattı, ring uygulamaları nedeniyle çok sayıda eleştiri alıyor. Metrodan indikten sonra evlerine gidebilmek için uzun süre ring otobüsü beklediklerini belirten vatandaşlar, zaman kaybettiklerini ve ekstra yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını savunuyor. Bölge halkı, “Ring seferleri ile tren seferlerinin saatleri uyuşmuyor. Ayrıca yoğunluk ciddi şekilde arttı. Üst üste seyahat ediyoruz” görüşünü aktarıyor. Kızılay-Çayyolu metrosunda yavaşlığın da ciddi bir problem olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Haftada 1-2 defa elektrik dalgalanması nedeniyle seferler aksıyor. İşe gidiş-gelişler büyük sıkıntı yaşıyoruz. Trenler hatta yavaş ilerliyor. Ayrıca bazı duraklarda gereğinden fazla bekleme yapılıyor” diye konuştu.

AKTARMA ÇİLESİ

Kızılay-Batıkent-OSB arasında sefer yapan metro hattının en büyük problemi ise aktarma oluyor. Sincan ve Eryaman’dan metroya binen vatandaşlar, Batıkent’e geldiklerinde trenden inip, bu istasyonda halihazırda bekleyen yolcularla birleşiyor. İki durağın yolcu sayısı ciddi bir kalabalığa sebep olurken, durakta aktarma yapacak olan Batıkent treninin bir iki dakika gecikmesi, kaosa sebep oluyor. Yolcular, aynı durumun sürekli yaşanmasına tepki göstererek, “OSB’den gelen tren saatleri ile Batıkent’ten hareket edenler arasında koordinasyon sıkıntısı yaşanıyor. Buna bağlı olarak yığılma meydana geliyor. Gelen trene binebilecek kadar şanslı olursak, balık istifi yolculuk etmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin çözmesi gereken en ciddi problem bu. Ancak henüz kimse bu talebimizi dikkate almadı. Şikayetlerimiz sonuçsuz kalıyor” dedi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Ankara metroda sınıfta kaldı

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli