Ankara´nın en temiz havuzları Yenimahalle´de

Ankara´nın en temiz havuzları Yenimahalle´de

Yenimahalle Belediyesi havuzları Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda "Temiz Havuz Sertifikası" aldı. Bir yıl boyunca süren denetimler sonucunda Ankara´da bir ilki gerçekleştiren Yenimahalle Belediyesi, havuzlarının temizl

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ayda bir yapılan ve 1 yıl boyunca kontrol edilen havuz denetimlerinde, Yenimahalle Belediyesi havuzlarının kalitesi tartışılmaz hale geldi. Denetimlerde havuzların kalite standartlarına uygunluğunu, havuz hijyenini ve havuz suyu kalitesini kontrol eden yetkililer, Yenimahalle Belediyesi´ne bağlı Hacı Sabancı ile Turgut Özakman Kapalı Yüzme Havuzuve Spor Merkezi´ni “Temiz Havuz Sertifikası” almaya layık gördü.

Ankara´da ilkler Yenimahalle´nin

Tesisleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen ekipler havuzların suyunun yanı sıra tesislerin genel temizliğini de detaylı bir şekilde kontrol ederek havuzlara geçer not verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar´ın makamında gerçekleşen sertifika törenine, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Çevre Sağlığı Müdürlüğü yetkileri ve havuz sorumluları da katılırken, sertifikaları Yaşar´a takdim eden Çevre Sağlığı Şube Müdürü Ziya Demir, Yaşar´a vatandaşlara temiz ve nezih ortamda spor yapma imkanı sunduğu için teşekkür etti.

Demir, “Havuzlarınız 2015 yılı boyunca yapılan biyolojik, mikrobiyolojik ve hijyen denetimlerinde, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere uygun görüldü. Sizleri hassasiyetinizden dolayı tebrik ediyor. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Bu sertifikayı tüm havuzlar almalı “

Halkın sağlığının öncelikli olduğuna vurgu yapan Yaşar ise, "Her yönüyle sağlıklı ve huzurlu bir ilçe de yaşamak her vatandaşın hakkıdır. Bu yüzden sağlık alanında yapmış olduğumuz tüm hizmetleri titizlikle yerine getiriyorum.  Almış olduğumuz sertifika bizlere gurur verdi. Ancak olması gereken bu. Bu sertifikayı tüm havuzlar almalı. Alamayanlara ise gerekli cezai işlemler uygulanmalıdır. Çünkü halkın sağlığı her şeyden önemlidir. İnsanlar bir spor merkezine geldiğinden, spor yapıyor, havuza giriyor. Bunları sağlıklı yaşamak için yapıyorlar, sağlıklarından olmak için değil” diye konuştu.

Bülent Ecevit Yüzme Havuzu da kalite tescili bekliyor

2015 Mayıs ayında hizmete açılan Bülent Ecevit Havuzu ve Spor Tesisi´nden de bahseden Yaşar, “ Bu havuzumuzda da rutin kontrolleri sürdürüyorsunuz. 2016 Mayıs ayında denetimleriniz tamamlanacak. Hiç şüphem yok, bu havuzumuzun da kalitesi tescillenecek” dedi. Yaşar, "Havuzların sularının standartları yakalaması için işinin profesyoneli personelimiz ve son teknoloji sistemlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli