ANKARA`NIN RÜYA TAKIMI AYBESK SÜPER LİGDE

ANKARA`NIN RÜYA TAKIMI AYBESK SÜPER LİGDE

Tekerlekli Sandalye 1. lig şampiyonu Ankara Yenimahalle Bedensel Engelliler Spor Kulübü (AYBESK) oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile final maçı oynayan ve 63-57 skorla maçı kazanan AYBESK, Süper lige şampiyon olarak

 Ankara Yenimahalle Bedensel Engelliler Spor Klübü (AYBESK) Garanti Bankası Birinci Ligi`nin son maçını Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü`nün tekerlekli sandalye basketbol takımı ile yaptı. Altındağ Spor Salonu`nda gerçekleştirilen gerilim dolu müsabakada oyuncuların performansı taraftarların gözlerini doldurdu. Saat 3te başlayan müsabakada AYBESK ligi şampiyon olarak tamamladı.

 

Maç kıran kırana bir ortamda geçti. İlk periyotlarda geriye düşen AYBESK uzatmalarda çok iyi bir oyun sergiledi. Maça AYBESK başkanı ŞENOL BALABAN`da katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oyuna çok iyi başlayıp 10 puan farka ulaştı ama AYBESK maçın son uzatmalarında attığı sayılarla ligi birinci olarak kapatmayı başardı.

 

Gelecek sezon Süper Ligte oynayacak olan AYBESK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı başarılarına bir yenisini daha ekledi.

 

AYBESK TARİHÇESİ

 

Kulüp başkanı Şenol Balaban, engelli sporlarına destek vermenin sosyal hayattan kopan engelliler için bir çıkış kapısı olduğunu düşünerek 2009 yılında AYBESK Spor Kulübünü kurdu. Ampute futbolun yanı sıra tekerlekli basketbol takımını da kulüp bünyesine katan Balaban, kulübe milli yüzücüler ve yıldız takımını ekledi. Erkekler liginde mücadele eden bedensel engelli bayan oyuncular için dünyadaki ilk bayan tekerlekli sandalye basketbol takımını kuran da yine Şenol Balaban oldu.

 

AMPUTE FUTBOL VE TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL ŞAMPİYONLARI

 

AYBESK Ampute Futbol branşında, geçen sene Rusya da yapılan dünya şampiyonluğu kazanmış ve ülkemize ilk defa Dünya kupasını getiren takım olmuştu. Ampute futbolda 5 senedir üst üste şampiyon olan AYBESK Ampute, bir çok uluslar arası organizasyondan lider olarak ülkemize geldi.

 

AYBESK Tekerlekli Sandalye basketbol takımı ise geçtiğimiz sene bir sayı fark ile şampiyonluğu kaçırmıştı, bu seneki üstün performansı ve inancı sayesinde süper lige çıkan takım, önümüzdeki sene Galatasaray ve Beşiktaş`ın olduğu ligde potaları sallayacak.

 

ŞAMPİYONLAR ALT YAPIDAN YETİŞİYOR

 

AYBESK kulübü, oyuncularını yine kendi kulüplerinin alt yapısından yetişen oyuncularından oluşturuyor. Kulübün Futbol ve basketbol olmak üzere iki ayrı alt yapısı bulunmakta ve toplam 180 engelli sporcu, bu sayede spor yapmaktadır.

 

AYBESK İN HEDEFLERİ

 

Kulübün 2009 yılından beri başkanlığını yürüten, engelli sporcuların BABA lakabını taktığı Şenol Balaban; engelli sporlarının daha çok tanıtılması ve daha çok engelli insanın spor yapması olduğunu belirtti, hiç bir engellimiz evine kapanmak zorunda değil, spor yapmak isteyen herkese kulübümüzün kapıları açık, takımlarımız sırayla bir üst liglere şampiyon olarak çıkıyorlar, bu gururu hep beraber yaşayalım diyerek, tüm engelli vatandaşları spor yapmaya davet etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu