Ankara`nın Şebeke Suyu Temiz Çıktı

Ankara`nın Şebeke Suyu Temiz Çıktı

ASKİ yetkilileri, son yapılan analizlerde, Başkent`in şehir şebeke suyunun temiz, kaliteli ve içilebilir olduğunun bir kez daha belgelendiğini bildirdi.

  

ASKİ yetkilileri, son yapılan analizlerde, Başkent`in şehir şebeke suyunun temiz, kaliteli ve içilebilir olduğunun bir kez daha belgelendiğini bildirdi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) yetkilileri, son yapılan analizlerde, Başkent`in şehir şebeke suyunun temiz, kaliteli ve içilebilir olduğunun bir kez daha belgelendiğini bildirdi. Yetkililer, "Musluklarınızdan akan suyu güven içinde tüketin. Her gün farklı noktalardan alınan numunelerle sürekli fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılan ASKİ`nin içme suyu, yine tertemiz ve pırıl pırıl." dedi.

ASKİ laboratuarlarında fiziksel kimyasal ve bakteriyolojik su analizleri sonucunda, şehir şebeke suyunun kalitesinin kontrol altında tutulduğunun altını çizen yetkililer, şu bilgileri verdi: "Başkent`in içme suyu gereksinimi karşılarken, suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, vatandaşa ulaşmasını sağlıyoruz."

ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı`nca, Eylül ayı süresince Ankara`nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydeden ASKİ yetkilileri, şunları kaydetti: "Başkent`in farklı bin 200 odak noktasından noktalarından aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuarlarımızda gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda başkent içme suyunun WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uygun olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk."

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı`na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuarlarında şehir şebeke su analizlerinin, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve Türk Standartları (TS266) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan yetkililer, "1-30 Eylül 2012 tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler. Bin 200 odak noktası ile İvedik vePursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE`ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı