"ANKARA`NIN TEK SORUNU KEDİ BIYIĞI MI ?"

Ayaş Belediye Başkanı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı a. Adayı Ali Başkaraağaç Ankara gündeminin kedi olmadığını Ankaralıların 19 yıldır bitmeyen her geçen gün çığ gibi büyüyen sıkıntılar içinde olduğunu belirterek Gökçek`e yüklendi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısında Büyükşehir Belediyesinin logosu olarak belirlenen "Ankara Kedisi" logosu 24`e karşı 53 oy ile kabul edilerek Meclisten geçti. Ocak ayında Ankara 7. İdare Mahkemesi`nin 3`te 2 çoğunluk sağlanmadan karar alındığı gerekçesiyle iptal ettiği Ankara Kedisi logosu kedinin 3 olan bıyık sayısı 2`ye düşürülerek oy çokluğuyla Büyükşehir Meclisinden yeniden geçti.

 

"Ankara`nın Tek Sorunu Kedi Bıyığı mı? "

 

 

Başkan Başkarağaaç  " Ankaralılar  kedi ve bıyığıyla yıllardır oyalanıyor. Yapay gündemlerle basında sürekli yer alan Gökçek`in Ankara`yı 20 yıldır nasıl yönettiği üzüntüyle izleniyor. Ankara`nın bıyıktan ve kediden başka sorunu yokmuş gibi tüm sorunlara çözüm bulunmuş gibi sürekli kedi ve bıyık gündemiyle Ankaralılarla dalga geçiliyor.  

 

İ.Melih Gökçek,  geçtiğimiz yılda seymen kıyafeti giydirilmiş "Ankara Kedisi"nin Ankara`nın maskotu olmasına ilişkin önerisi  ile Ankaralıları kızdırmıştı.

 

 

Gökçek Ankara ya Hizmet Etmiyor.

 

 

Başkaraağaç; "daha öncede bu kediye Ankara seymenlerimizin kıyafeti  giydirilerek  tarihimiz ile dalga geçilmişti.

 

Ankaralılar için Seymenlerin önemini bilmeyen Gökçek`e tekrar hatırlatmak isterim ; Ankara Seymenleri  tarihte eşine az rastlanır bir halk desteğiyle Milli Mücadeleyi taşıyacak olan Ulu Önder’e ve Kuvayı Milliyecilere olağanüstü bir moral ve güç vermiştir... Ve Ankara  yüzyıla damgasını vuracak olan  dünyadaki bütün ezilmiş halklara bir model oluşturacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın merkezi durumuna gelmiştir. Seymenlik kültürünü yaşatacak,  bu kültürün sahibi olan biz  Ankaralılara yapılan bu haksızlığı kabul etmemiz imkansız.Milli mücadelemizde önemli katkılar sağlayan seymenlerimizin Ankara`ya mal olmuş kıyafetini kediye giydirerek şov yapan Gökçek`i  Ankaralılar  affetmeyecektir. Tarihini inkar eden onunla dalga geçen zihniyetlere bu halk cezasını verecek.

Ankara`nın kimliğiyle,tarihiyle oynamak Başkentimize yapılan bir haksızlıktır. Ankara halkı bu alınan kararların neresinde? Halka sordunuz mu?

 

Ankara kedisini bizde seviyoruz ancak Ankara`nın daha ciddi sorunları var. 6360 sayılı yasayla köyler mahalle oldu. Bu mahalleleri gezdiniz  mi ? sorunları nelerdir ? Halkın gündeminde neler var ?

 

Ankara gündemi sadece kediden ,bıyıktan yada twitter hesaplarındaki  atışmalardan,takipçilerden  oluşmuyor.

Asıl mesele; Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara`yı köye çeviren içini boşaltmaya çalışan zihniyete  DUR demek" dedi. 

 

  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli