Ankara Ticaret Odası’nı destekliyoruz

Ankara Ticaret Odası’nı destekliyoruz

- Geçtiğimiz haftalarda kurulan TÜSİAV Verimlilik Platformu’ndan Ankara Ticaret Odası’nın direkt uçuşlara ve Ankara’nın tanıtımına yönelik 2 milyon TL’lik kampanyasına tam destek geldi!

Yıllardır Ankara`da yaşanan yurtdışındaki şehirlere direkt uçmama sorun artık. ankara`daki tüm sivil toplum kuruluşlarının öncelikli maddeleri arasına girdi. izmir ve özellikle İstanbul üzerinden aktarma yapmak zorunda kalan Ankaralı girişimciler, iş süreçlerinde zaman ve ilgi odağı olma noktasında avantaj kaybediyor. konu ile ilgili olarak, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ile TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı  Kutlu Tamay , yaptıkları ortak açıklamada; gelişen teknoloji ile birlikte zaman kazandıran pek çok çözüm olduğunu, ancak yatırım görüşmeleri ve yeni açılımlar yakalamak için gerek Ankaralı girişimcilerin yurtdışına gidişte gerekse yabancı yatırımcıların, yöneticilerin Ankara’ya gelişte zaman kaybettiğini kaydettiler.  Verimlilik noktasında bunun anlaşılabilir bir dezavantaj olmasının önüne geçilmesi için Ankara’daki tüm STK’larla birlikte hareket edebileceklerini belirten Sarıtoprak ve Tamay, bunun sadece bir Ankara sorunu değil, aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi’nin gelişmesinde ve bölgeler arası ve bölgelerin kendi içlerindeki farklılıkların azaltılmasında katkısı olacağını belirttiler.

 

Sadece Türk Hava Yolları’nın uçtuğu bazı şehirler ile yabancı havayollarının uçtuğu birkaç şehirin dışında süreklilik arz eden uçuşlar olmadığını belirten TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay; “Örneğin, bu sene konuşulan önemli konulardan biri Sağlık Turizmi. Hastaların zaman kaybetmeden buraya getirilmesi gerekli.  İstanbul’a ve hatta belki başka ülkelere müşteri kaptırıyoruz diye düşünüyorum. Yatırımcı için eğer kendi özel uçağı yok ise tarifeli seferlerden başka çare yok. Meseleyi Ankara ve hinterlandı olarak düşünmek ve bu sebeple Ankara Ticaret Odası’na sonuna kadar destek olmak lazım. Ankara’daki diğer tüm OSB, STK ve benzeri oluşumların katkısını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Sarıtoprak ve Tamay, ayrıca farkındalığın artırılması için internette başlatılan #AnkaradaDirektUçuşİstiyoruz etiketine de destek verilmesi gerektiğini, havayollarına talebi sadece STK’ların değil insanların da iletmesinin önemini vurguladılar.

 

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ise  Ankaralı işadamlarının dış ülkelere ulaşım konusunda sıkıntı çektiklerini, çok uzun ve yorucu yolculuklar yapmak durumunda kaldıklarını ve bu durumun da iş verimliliklerini düşürdüğünü belirtti. Kendisinin de bizzat ATO’nun bu  projesine desteğini sunmaktan ve yapılacak olan etkinliklerde TÜSİAV olarak yer almaktan mutluluk duyacağını kaydetti. 

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli