Ankara´ya Yeni Stad

Ankara´ya Yeni Stad

Kente yapılması plannan yeni stat için 19 Mayıs´ın yıkılması tekrar gündeme gelirken, ilk proje ATO Başkanı Salih Bezci´den geldi. Bezci, kendi çizdiği projeyi şöyle özetledi: “42 bin kapasiteli yeni stadı İstanbul Caddesi´ne doğru kaydıralım, alanı Gençl

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın, Eskişehir Yolu üzerine yapacağı yeni stadyum projesine, Ankara 5´inci İdare Mahkemesi´nin ‘SİT alanı´ gerekçesiyle iptal kararı vermesinin ardından tüm gözler yeniden 19 Mayıs Stadı´na çevrildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in ardından ATO Başkanı Salih Bezci de yeni stat için 19 Mayıs alanını göstererek, “Yeni stadyumu İstanbul Caddesi´ne doğru kaydıralım, alanı Gençlik Parkı´yla birleştirip, büyütüp Central Park yapalım. Ulus´a ve şehrimize can katalım. Üstelik o bölgede gerçekleştirilecek geniş çaplı bir şehircilik projesiyle hem Ulus cazibe kazanır hem de yeni stadyum kamuya yük oluşturmadan gerçekleştirilmiş olur” dedi.

İtalyan Mimar Paolo Vietti Violi´nin mimari projesini çizdiği 19 Mayıs Stadyumu´nun 19 bin 209 kişi kapasiteli olduğunu belirten Bezci, 1936 yılında açılan bu stadyumun artık günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyledi. Stadyumun kent içinde kalmasının sporu günlük yaşamın bir parçası haline getirmek açısından da önemli bir karar olduğunu ifade eden Bezci, 42 bin kişi kapasiteli düşünülen yeni stadın, 120 milyon dolarlık bir proje olacağını kaydetti.

Bezci, projenin hayata geçmesinin ardından 22 yıldır resmi milli maçın oynanmadığı Ankara´da, yeniden bu heyecanın yaşanacağını da sözlerine ekledi.

METRO BAĞLANTILI OLACAK

Mesleği mimarlık olan ATO Başkanı Bezci, 19 Mayıs Stadyumu için Gençlik Parkı´nın da içinde yer alacağı geniş bir spor ve sosyal yaşam ile rekreasyon alanlarının bulunacağı projenin eskizlerini de kendisi çizdi. Bezci´nin çizdiği projenin detayları şöyle:

* Stadyumun bulunduğu alan aradaki yol kullanılabilir halde kalmak üzere Gençlik Parkı ile birleştiriliyor.

* Stadyum İstanbul Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi´nin kesiştiği bölgeye taşınıyor.

* Gençlik Parkı´ndaki havuz, yaklaşık beş kat büyütülerek, yapay bir göl haline getiriliyor.

* Göl etrafında konut, iş merkezleri, kafe ve restoranlar, kültür ve sanat merkezleri olmak üzere yaşam alanları inşa ediliyor.

* Hızlı tren garı için inşa edilen terminale ve metroya yapılacak bağlantılarla maç günleri de bölgede trafik yoğunluğunun engellenmesi hedefleniyor.

Salih Bezci, hazırladığı projeyi Başkan Melih Gökçek ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç´a sunacak.



Anahtar Kelimeler: Ankara Yeni Stad

Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu