ANKARA´YI ETİMESGUT TEMSİL EDECEK

ANKARA´YI ETİMESGUT TEMSİL EDECEK

Ziraat Türkiye Kupası´nda Gençlerbirliği´ni 1-0 yenerek gruplara kalan Etimesgut Belediyespor, başkent Ankara´nın kupadaki tek temsilcisi oldu. Ankara´nın süper lig temsilcilerinden Osmanlıspor ve Gençlerbirliği, 2. lig ekiplerinden Ankaragücü, Keçiörengü



Başkent takımlarından Etimesgut Belediyespor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği ile birlikte 3. tura yükselme başarısını gösterdi. Osmanlıspor bu turda Tepecikspor´a kendi evinde 1-0 yenilerek kupa dışında kaldı. Etimesgut Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Gençlerbirliği´ni 1-0 geçerek gruplara kalmayı başardı. Etimesgut Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası´nda başkenti tek başına temsil edecek. 

“O KUPAYI BİR GÜN KAZANACAĞIZ…”
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Başkent Ankara´nın her sahada olduğu gibi sporda da hep en üstte olması gerektiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Başkent Ankara artık Türkiye şampiyonları çıkarmalıdır. Biz Etimesgut Belediyespor olarak, Etimesgut´a ve Ankaramız´a yakışır başarılar elde etmek amacıyla çalışıyoruz. Futbolda Türkiye 3. liginde mücadele ediyoruz; amacımız ise her yıl 1 lig atlayarak Süper Lig´e yükselmektir. 3 yıl önce amatör ligden başladığımız yürüyüşümüz devam ediyor. İnşallah bu yıl 2. lige yükseleceğiz. Her işimizi büyük bir ciddiyetle ve çalışarak, başarıya kenetlenerek yapmaktayız. Sporu, futbolu da önemsiyoruz ve gereğini ortaya koymaya çalışıyoruz. Başarılı ve çok daha başarılı olacak bir futbol takımımız var. Etimesgut Belediyespor, 3. ligde grubundaki liderliğinin yanında, Türkiye Kupası´nda da sevdiğimiz, değer verdiğimiz ve desteklediğimiz diğer başkent ekiplerimizden Gençlerbirliği takımımızı eleyerek gruplara kalmış ve Başkentimiz´i tek başına temsil edecektir. Elbette ki bu aşamada “kupayı kazanmak” gibi bir iddia ortaya koymuş değiliz. Fakat, gücümüzü ve imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, çalışarak ve mücadele ederek hem Etimesgutumuz´u hem de Ankaramız´ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. O kupaya uzanmak ve şampiyonluk hayalimiz değil; hedefimizdir, idealimizdir. Bu hedefe Ankaragücü´yle mi olur, Gençlerbirliği ile mi olur, Etimesgut Belediyespor´la mı olur, yoksa başka bir takımımızla mı olur, ulaşmalıyız ve inanıyoruz, istiyoruz, çalışıyoruz; olacaktır.”



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı