Ankara`yı Neden Yönetmek İstiyorlar!!!

Ankara`yı Neden Yönetmek İstiyorlar!!!

Yerel seçim çalışmaları Ramazan sofralarında hız kazandı. Belediyeler, adaylar ve aday adayları ilçe vatandaşları ile iftar sofralarında bir araya geldi. Angara ve Haber Angara gazetesi olarak Ankara`yı yönetmek isteyen siyasi adayların çalışmalarını Beri

 Bu hafta gazetemizin konukları Metropol büyük ilçelerden olan Yenimahalle`de ilk adaylığı açıklanan Milliyetçi Hareket Partisin`den Devran Kutlugün, Cumhuriyet Halk Partisi Keçiören Belediye Başkan aday adayı Bülent Gündoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Mamak Belediye Başkan aday adayı Naci Bayanlı.

Adayların ilçelerindeki çalışmaları, neden belediye başkanı olmak istedikleri ve ilçelerindeki sorunlar ve çözüm projelerini sadece Angara ve Haber Angara gazetesi ile paylaştılar.

Yenimahalle`nin MHP`den Adayı olarak alanlara çıkan ve ilçede ciddi bir akım ile alan çalışmalarını sürdüren Devran Kutlugün ciddi bir dalgalanma başladığını ifade ederek Yenimahalle belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında oynan oyunları sert sözlerle açıkladı.

Keçiören`de yıllardır hem siyaset hem de ticaret ile uğraşan Cumhuriyet Halk Partisinden Aday adayı olan Bülent Gündoğdu Keçiören`in modern gecekondular ve Ankara`nın  en kötü yönetilen ilçelerinden biri olduğunu ifade ederek Keçiören halkının yaşadıklarını ve çözüm projelerini gazetemiz sayfalarından duyurdu.

Mamak MHP`den Aday adayı olan Naci Bayanlı alan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek Mamak`ın geliştirilmek yerine rant`a açıldığını, Mamaklıları düşünülerek yapılan hiçbir çalışma olmadığını kaydetti.

Beril Çuhadaroğlu`nun sorularını yanıtlayan ve samimi açıklamalarda bulunan adaylar ve aday adaylarının söyleşilerini  sizler için yayınlıyoruz.

siyah bölümü 1 sayfadan vereceğiz altına devranı hangi sayfada , bülent hangi sayfada Naci Hangi sayfada olduğunu 1 sayfadan göstereceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi`nden Yenimahalle Belediyesine Başkan Adayı olarak gösterilen Devran Kutlugün çalışma odasının kapılarını gazetemize açtı.

Yenimahalle`de yaklaşık 9 bin kişilik dev bir iftar sofrası ile Yenimahalleliler ile buluşan Kutlugün; "Biz Yenimahalle`de tarih yazmaya and içmiş Çılgın Türkleriz" diyerek iddialı projelerle vatandaşların karşısına çıkıyor.

Son dönemde Yenimahalle Şentepe Mahallesin de yaşanan olayların iç yüzüne de değinen Kutlugün, Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin terazi politikası ile halkı kullandığını kaydederek;  "Gece operasyonları ile değil, Avrupalı günışığın da yönetimi 50 yıl önce öğrendi. Şu an ki mevcut yönetimler hala öğrenemedi. Ben gün ışındaki yönetime talibim" dedi.

"Vizyon, Kültürel Birikim, Kimlikli Şehir ve İletişim Diyoruz"

Yenimahalle`nin en önemli sıkıntılarından birinin de vizyonsuzluk olduğunu kaydeden Devran Kutlugün, "  Bir süredir gazeteniz olarak çalışmalarımızı takip ediyorsunuz.  1 yıl önceden Ankara`nın en büyük ilçesine açıklanmış tek adayım. Bunun getirdiği zorluklar da var, dezavantajlar da , kolaylıklar  ve avantajlar da. Biz ne gelirse elhamdülillah diyoruz. Yenimahalle ne çektiyse vizyonsuzluktan çektiğini söylüyorum" dedi.

Yenimahalle`nin bir kimliği olmadığını da kaydeden Kutlugün; "Yenimahalle kimliksizlikten ve mevcut yöneticilerin kültürel bilgi eksikliğinden hizmet noksanlığı çekiyor.  Biz şimdi yeni bir vizyon, kültürel birikim, kimlikli şehir diyoruz. İnsanların dertleri ile hem dert olan yönetimler diyoruz. Biz bir şeyi yaparken,  halkla birlikte vatandaşa danışarak bir şeyler yapabilmenin yolundayız. İşte iletişim budur, diğer türlüsü iletim olur" şeklinde konuştu.

"Günışığın da Yönetimi Avrupa 50 Sene Önce Keşfetti"

Yenimahalle`de yerel yönetimler ile halk arasında hiç bir iletişim olmadığını ifade eden Kutlugün; "İletişimde karşılıklı etkileşim esastır. Yenimahalle yeni bir iletişimci ile tanışacak. Yenimahalle iletişim imkanlarının ne olduğunu görecek. Bugünü iletişim birimlerinin mantığını kavrayacak. Her şey bu halkla birlikte yapılacak. Bunu siyaset yapmak adına söylemiyorum. Kendi birikimim olarak söylüyorum" dedi.

"Hırsız gibi gece operasyonu yapılmaz"

Günümüz imkanları ile yönetimlerin ilçelerin geliştirilmesinin doğru proje ve kişiler ile halkla iletişim kurarak çok kolay ve yaşanabilir ilçeler olacağını söyleyen Kutlugün;

 "İmkanlar ile bunlar çok kolay. Bakın ağaç kestiler. Taşıdık diyorlar değil. 40 yıllık ağaçları kestiler.  Bu ağaçlar mutlak kesilecekse bile bunun iletişim yöntemleri var. Önce bilgilendirme sürecini öne alırsınız. Eğer doğruysa halk doğruluğunu kabul eder. Ama değilse dim dik karşınızda olur. Gece yarısı hırsız gibi, polis kordonu altında icraat yapılmaz. Gün ışığında yönetimi Avrupa bizden 50 yıl önce keşfetti. Ben gün ışığında yönetim diyorum şaşırıyorlar. Yeni bir şey değil bu. Avrupa 50 sene önce keşfetti. Bizim yöneticilerimizin kapasiteleri bugüne kadar maalesef yeterli olmadığı gibi vizyon eksikliği de  bulunmaktadır " diyerek yorumladı.

"Biz Yenimahalle`de tarih yazmaya and içmiş "ÇILGIN TÜRKLERİZ"

Yenimahalle`de MHP`yi dolgu malzemesi olarak görenlerin bu yerel seçimde vatandaştan gereken cevabı alacağını belirten Devran Kutlugün ; " Birikimimizi ortaya koymamız lazım. Her şey bir hayalle başlar. Benim bir Yenimahalle hayalim var. Ben hayal ediyorum. Hayalsiz olmaz. Tarihi yeniden yazmak lazım. Milliyetçi hareket partisini ciddiye almayanlar. Dolgu malzemesi olarak görenler bu seçimde görecek. "Biz Yenimahalle`de tarih yazmaya and içmiş çılgın Türkleriz" diyoruz  “Tarihi yeniden yazacağız"

"Bizim çalışmalarımızda toplama kalabalık yok"

Toplama kalabalıklar ile değil gönüllüler ve inananların aynı alanları paylaştığını söyleyen Kutlugün şunları kaydetti;  " Ben kendi ekibimin bile hayallerini zorluyorum. Ben Yenimahalle`de 5 bin kişiye hiç bir siyasi parti olmadan sivil toplum olmadan konferans verdim. Buna birey olarak kim cesaret edebilirdi?

Ben Yenimahalle`de mitingle adaylığımı açıklayacağımı söyledim. Bugüne kadar Yenimahalle’de oldu mu? Yok.  Hep kapalı toplantı. 20 bin kişi geliyorsa bunun kaçını yığarak getirebilirsiniz?  

İftar yemeğimizde büyük çoğunluk Yenimahallelilerden, ailelerden oluşuyordu. Biz bu kompozisyonun oluşmasını istiyoruz. Ben kahvedeki insanla da aynıyım, bürokratla aynıyım. Ben bu halkın içinden bir adamım. Gece konuda 6 sene yaşadım. Varlığı da yokluğu da gördüm. Allah’tan gelen her şey`e elhamdülillah"

"Büyükşehir ve Yenimahalle Terazi politikası içinde Halkı Kandırıyor"

Ramazan ayında ilke kez Yenimahalle`nin gaz bombaları ve TOMA`lara ev sahipliği yaptığını ve bunu yöneticilerin kusurları nedeni ile halkın maruz kaldığını söyleyen Kutlugün; " Yenimahalle Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi büyük bir terazi politikası ile maalesef halkı kandırıyor. Şimdi çok net söylüyorum. Benim Yenimahalle Belediye Başkanı olduğum bir yerde benden habersiz Allah`ın kulu bir tane ağaç kesemez. Daha sertini de söyledim.  Benden habersiz benim bölgemde ağaç kesecek adamın ciğerini sökerim. Çok net söylüyorum. Fatih’in torunları, "Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim" demiş.  Arkadaşlar bu vatandaş hizmete her zaman "evet" der. Ama hizmetin ne olduğunu anlamak ister. Bana sormuyorlar mı? 2 senede işsizliği bitireceği mi söylüyorum nasıl yapacaksın dediklerinde açıklıyorum. Eğer ben Yenimahalle`ye bir şey yapacaksam ve bu Yenimahalle`nin çıkarlarına, halkının rahat etmesini sağlayacaksa  bunu açıklarım halkın hizmete hayır dediği nerede görülmüş ? " diyerek sert eleştiri de bulundu.

"Teleferik Türkiye`de nerede toplu taşıma aracı olarak kullanılmış"

Bir paket makarnaya oy diye görülen vatandaş bu seçimlerde gereken cevabı vereceğini kaydeden Kutlugün, " Yenimahalleliler Devran Kutlugün`ün yanlarında olduğunu artık biliyor.  Devran Kutlugün`ü Yenimahalle tanımaya başlıyor ve gerçekleri gören halk gereken cevabı sandıkta verecek " dedi.

Gecekonduları modernleştirerek halkın kandırıldığını söyleyen Kutlugün, " Kardeşim sen teleferik projesi yapacağım diyorsun. Peki Teleferik projesi yaparken,  Nereye ayak dikeceksin?  Nereden ağaç keseceksin ? Niye anlatmıyorsun. Hizmete kim karşı çıkar? Ama yaptığın hizmetin ne olduğuna bakacaksın. Dünyanın neresinde görülmüş teleferikle ulaşım? Hele ki Ankara’dan bahsediyoruz. Keçiören`de var 1 TL yapıldı, gezi için kullanıyorlar ulaşım için değil. Bir de teleferik bizim ülkemizde toplu taşıma aracı olarak kullanılması mümkün olabilir mi?  Orası Şentepe, orası Yenimahalle`nin ezilmiş semti. 2 senedir sıfırdan mahalle kuruluyor insanları kandırıyorlar. Gecekonduları yıkıyorlar çok katlı kondu yapıyorlar. Bunu da şehirleşme zannediyorlar. İki senelik mahallede altyapı, park, ulaşım sorunu mu olur?  Ama benim insanlarıma kentleşmeyi çok görüyorlar"

Şentepe`lilerin öz Ankaralı olduklarını kaydeden ve terazi politikalarını deşifre edeceğini belirten Kutlugün; " Şentepeliler öz Ankaralı. Bir paket makarna olarak görenlere bu yerel seçimde insanlar gereken cevabı verecek. Onların artık bir Devran Kutlugün`ü var. Onları hakkıyla temsil edeceğim. Onların hakkını sonuna kadar savunur terazi politikalarını deşifre edeceğim. İnsanların kandırılmasına müsaade etmeyeceğimi biliyorlar. Ben mış`lar, miş`lerle uğraşmam. Ya yaparım ya yapmam. Yenimahalle hayallerimi gerçekleştirmek için bu yola çıktım. Bunu Yenimahallelilerle birlikte aşacağıma, Yenimahalle`de çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Şunda çok iddialıyım. Kimin neyi olsa haberim olur. Ben halkın içindeyim. Kapalı kapılar ardında değilim. Bugün bu imkanlarla halkın yanındayım.  Kamu imkanları ile olmak daha fazla halkın yanında olmayı gerektirir. Ben candanım. Ben Yenimahalle`nin derdini hissediyorum onlarda benim derdimi hissediyor" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı