"ANNELERDEN ŞİKAYET VAR!"

?Anneler baba-çocuk arasında bir duvar değil, köprü olmalılar.?

Çankaya Belediyesi İlker Barış Gündüz Bakım Evi`ndeki seminerde özellikle baba-çocuk ilişkisi üzerinde duruldu. Katılımcılar arasında çoğunlukta olan annelerin en çok yakındığı konu ise babaların yeterince işbirliği yapmaması oldu.

"Bugüne kadar gerçekleştirdiğim tüm seminerlerde katılımcılar arasında babaların oranı yüzde 10`u hiç geçmedi. Elbette gerçekten ilgili ve sorumlulukları paylaşan babalar da var ama çoğunlukla tüm yük annede” diyen Psikolog Irmak Gürcan Kerimoğlu, çocuk gelişimi ve eğitiminde anne –babanın her konuda ortak hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Psikolog Kerimoğlu “Oysa çocuk gelişiminde özellikle kurallar konusunda anne-babanın ortak ve kararlı tavrı şart. Bir taraf kural koyarken diğer taraf kuralları hiçe sayarsa çocuğun kafası karışır. Böyle durumlarda çocuk için baba evde ya herşeye izin veren kişi olarak görülüyor ya da ceza merci oluyor. Üstelik sadece çocuk değil, anne babanın evlilik ilişkisi de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Eşinden yardım görmeyen anne daha çok baskı ve öfke hissediyor. Ve bu öfkenin muhattabı da çoğunlukla baba oluyor. Anne-çocuk ilişkisine dahil olamayan baba da kendini dışlanmış hissedebiliyor” şeklinde konuştu.

Annelerin babaların yeterince ilgili olmayışından şikayetçi olurken kendi hatalarını görmezden geldiklerini ifade eden Kerimoğlu, annelerin babayla çocuğun sağlıklı bir iletişim kurmalarına izin vermediklerini gözlemlediğini belirtti.

Düşer, canı acır endişesiyle çocuklarını babalarının kucağına vermekten çekinen annelerin hatalarından söz eden Kerimoğlu, eşlerini bu noktadan itibaren cesaretlendirip, bakım ve eğitimine dek bir paylaşım zemini hazırlama görevininin annelere düştüğünü, baba çocuk arasında duvar örmek yerine bir köprü kurmanın ancak böyle başlayabileceğini aktardı.

Anne Baba Eğitimleri, Çankaya Belediyesi’nin mevcut 8 gündüz bakımevinde çocuk gelişimi ve eğitiminin yanısıra eşler arası sağlıklı iletişimin de kanallarını açacak farklı konularla anne babaları buluşturmaya devam edecek.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı