ANODER´den Galericilere Destek

ANODER´den Galericilere Destek

ANODER Başkanı Kalkan:Zamanlama manidar, kimlere hizmet edildiği şaibeli, ceza ve kapatmalar diğer esnaflarımıza da gözdağı niteliğindedir, baskılar sorunu çözmek yerine daha da büyütüyor dedi.

Sektörün düzene girmesi için işbirliğine hazırız

Ankara Oto Galericileri Derneği-ANODER Yönetimi, Belediye ekiplerince ruhsatsız olduğu gerekçesi ile galerileri mühürlenen esnafa destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerde, ANODER Başkanı İlkay Kalkan, İkinci Başkan Mustafa Macar, Başkan Yardımcıları Kazım Soner İmal, İsmet Güllü ve Bilal Demirkaya ile Genel Sekreter İhsan Demir hazır bulundu.

Galerileri Mühürlenen esnafa destek ziyaretinde bulunan ANODER Başkanı İlkay Kalkan, ezilenin, zulme uğrayanın yanında olmanın, dayanışma içinde olmanın bizim hem dinimizden hem de kültürümüzden gelen bir görev olduğunu dile getirdi.

-Zamanlama manidar-

Bugüne kadar yapılmayan bu denetim ve cezalandırmaların özel sektöre ait olan Oto Galericiler Sitesi´nin açılışını takiben son derece sıkı bir şekilde yapılmasının manidar olduğunu belirten ANODER Başkanı Kalkan, “Bugün burada yapılan özel sektöre ait bir Galericiler Sitesi´nin Emlakçılığı mıdır? Bugün burada yapılan kamu yararına değil de ranta hizmet midir? Galerileri cezalandırırken adres olarak Özel Sektöre ait bir Galericiler Sitesinin gösterilmesi nasıl açıklanabilir?” diye sordu.

-Kimlere hizmet edildiği şaibeli-

“Son derece yüksek fiyatlarla satılan yada kiralanan ve yarısından çoğunu galerici esnafı dışındaki yatırımcının satın aldığı 550 kapasiteli bir oto galericiler sitesine 1500 civarındaki galerici esnafını zorla sığdırmaya çalışmak nasıl açıklanabilir?” diye soran ANODER Başkanı Kalkan, bizlerden aldığı vergilerle maaşını alan ve amacı kamunun düzenini sağlamak olan zabıtaların bugün kimlere hizmet ettiğinin ve bu hizmeti kimin çıkarına yaptığının şaibeli olduğunu söyledi.

-Ceza ve kapatmalar diğer esnaflarımıza da gözdağı niteliğindedir-

Bir süredir yapılan tüm girişimlerin rantı destekleme operasyonu gibi gözüktüğünü belirten ANODER Başkanı Kalkan açıklamalarını şöyle sürdürdü;  

“Türlü sebeplerle yapılan ceza ve kapatmalar diğer esnaflarımıza da gözdağı niteliğindedir. Bizler vergi veren, istihdam üreten dürüst esnaflarız. Bizler çözüm üretmek için uğraşan bu uğurda bir araya gelip derneğimiz kuran esnaflarız. Oysa bugün esnafımızın ekmek tekneleri zabıtalar tarafından kapatılmakta, esnafımız büyük bir mağduriyete maruz bırakılmaktadır. Yapılan kapatmalar kelimenin tam anlamı ile zulüm niteliğindedir. Bizler esnafın ekmek teknesinin kapanmasının, çalışanları ile birlikte onbinlerce insanın ekmeği ile oynanmasının karşısındayız. Çalışanlarımızın işsiz kalmasının, devletimizin vergi kaybına uğramasının, sektörün kayıt dışına itilmesin, esnafımızın ranta teslim edilmesinin karşısındayız.

Görünen o ki son günlerde yapılan tüm girişimler rantı destekleme operasyonudur. Mevcut oto galericiler sitesindeki boş dükkanların yüksek satış ve kira fiyatlarına rağmen baskı ile doldurulması operasyonudur.

Her türlü olumsuzluğa rağmen galericiler sitesindeki 550 dükkan doldu diyelim açıkta kalan bin esnafımız ne yapacak? Bizlerin görevi bu soruya cevap bulmak, çözüm üretmek olmalıdır. Belediye ve devlet yetkililerimiz ile bizlerin görevi bu mağdur durumdaki bin esnafımıza çözüm üretmek olmalıdır. Özel sektöre destek olsun diye esnafın üzerinde baskı oluşturmak değil!

Buradan Belediye yetkililerimize tekrar tekrar soruyorum; Mevcut oto galericiler sitesindeki fahiş satış ve kira bedellerine rağmen orası tam kapasite ile çalışsa bile dışarıda kalan bin civarındaki galeri ne yapacaktır?”

-Baskılar sorunu çözmek yerine daha da büyütüyor-

Yapılan baskıların sorunu çözmek yerine daha da büyüttüğünü ifade eden ANODER Başkanı Kalkan, Ehil kadrosu, geniş üye yapısı ve mali gücü ile ANODER ve Kooperatifim ANOKOOP´un Ankara yapılması zaruri olan İkinci Galericiler Sitesi ile ilgili tüm çalışmaları tamamladıklarını, gerek Belediye Temsilcileri, gerekse de Kamu Yöneticileri ile görüşmeleri son derece olumlu bir şekilde sürdürerek proje aşamasına kadar geldiklerini söyledi.

ANODER´in, ikinci galericiler sitesini yaparak sorunun çözülmesi hususunda etkin, yetkin, hazır ve nazır olduğunu belirten Kalkan, “Bizler dışarıda kalan bin esnafın ekmek teknesinin kapanmamasının, çalışanları ile birlikte onbinlerce insanın ekmeği ile oynanmasının karşısındayız. Bizler esnafımıza uygulanan baskı ile tüm Ankaralı galericilere gözdağı verilmesinin karşısındayız. Bizler bizden aldığı vergi ile maaşını alıp kamunun huzuru için çalışması gereken yetkililerin rantın hizmetine çalışmasının karşısındayız!” diye konuştu.

-Sektörün düzene girmesi için işbirliğine hazırız-

Galerici esnafının da hataların olduğunu ve ANODER´in bu eksiklikler ve hataları düzeltmek içinde önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kalkan, bizler belediye yetkililerimizle birlikte çalışmalar yaparak sorunların çözülmesinden yanayız. Rant için değil sektörün düzene girmesi için işbirliği içinde çalışmaktan yanayız. Amaç doğru olduğu noktada şeriatın kestiği parmak acımaz lakin bizler bugün bu kapatma kararlarındaki amacı sorgular durumdayız.”



Anahtar Kelimeler: ANODER Galericilere Destek

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı