ASKİ’DEN SU ÜCRET TARİFESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA DUYURU

ASKİ’DEN SU ÜCRET TARİFESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA DUYURU

Daha önce kırsal mahalle statüsünde olup Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sahasına dâhil edilen yerleşim yerlerine tanınan yasal muafiyet süresi dolmuştur.

Daha önce kırsal mahalle statüsünde olup Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sahasına dâhil edilen yerleşim yerlerine tanınan yasal muafiyet süresi dolmuştur. Bu bölgeler kırsal yerleşim alanı statüsünden çıkarılmıştır. Bu nedenle ilgili yönetmelik ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan kararla su ve atık su tarifeleri için merkezde uygulanan tarifeler YASAL OLARAK uygulanmaktadır.

6360 Sayılı Kanunun geçici 1. maddesinin 15. fıkrası uyarınca köy iken mahalle statüsü kazanan yerleşim yerlerinde ise 31.12.2022 tarihine kadar su ve atık su için alınacak ücret yüzde 25 olarak uygulanmaya devam edecektir.

Kırsal su tarifesinin uygulanması için ilçe belediyelerinin meclisinden kırsal mahalle olarak karar alması gerekmektedir. Alınan kararlar ABB meclisinde onaylandıktan sonra kırsal tarife uygulanmasına geçilebilmektedir. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesinin inisiyatif alması yasal olarak mümkün değildir.

AKYURT, ALTINDAĞ, BALÂ, BEYPAZARI, ELMADAĞ, ETİMESGUT, EVREN, GÖLBAŞI, KAHRAMANKAZAN, KALECİK, PURSAKLAR, POLATLI ve YENİMAHALLE ilçelerimizde henüz kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan belirlenmemiştir. Bu ilçelerimizde merkez tarife uygulanmaktadır.

AYAŞ, ÇAMLIDERE, ÇANKAYA, ÇUBUK, GÜDÜL, HAYMANA, KEÇİÖREN, KIZILCAHAMAM, MAMAK, NALLIHAN, SİNCAN ve ŞEREFLİKOÇHİSAR ilçelerimizde ise merkez mahalleleri merkez tarifeyle, köy iken mahalle statüsü alan yerleşim alanları ise kırsal mahalle olarak belirlendiği için merkez tarifenin yüzde 25’i üzerinden faturalandırılmaktadır.

Ankara’da 1 metreküp suyun maliyeti 24,12 TL’dir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi süreci ve ağır ekonomik koşullar nedeniyle suyu 12,47 TL’ye, MALİYETİNİN YÜZDE 50 ALTINDA BİR ÜCRETLENDİRMEYLE satmaktadır.

Eski dönemde 1 m3 suyun satış fiyatı 1.6 dolar, yani 29 TL idi. Günümüzde ise 0,68 dolara su ücretlendirmesi yapılmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi, maliyetinin bir hayli altında olan bu ücret tarifesine rağmen yıllarca ihmal edilen altyapı yatırımlarına ara vermeksizin devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu