AŞTİ KENDİ ELEKTİRİĞİNİ ÜRETMEYE BAŞLADI

AŞTİ KENDİ ELEKTİRİĞİNİ ÜRETMEYE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu enerji üretimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projeler ile örnek olmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği kapsamlı tadilat çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşturduğu AŞTİ’ye, Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumunu da tamamladı. Çatıya yerleştirilen paneller gün ışığını doğrudan elektriğe dönüştürecek ve AŞTİ’de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 50’si yenilenebilir enerji kaynağından karşılanacak. GES’in enerji üretimine başladığını sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önce AŞTİ’yi şimdi de enerjisini yeniledik” dedi. 

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu enerji üretimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projeler ile örnek olmaya devam ediyor.

  ABB iştiraklerinden BUGSAŞ AŞ, AŞTİ içerisinde tüketilen enerjiden tasarruf sağlamak amacıyla çatıya kurduğu fotovoltaik panellerden oluşan Güneş Enerji Santrali çalışmalarını tamamladı. 

  GES’in enerji üretimine başladığını sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Önce AŞTİ’yi şimdi de enerjisini yeniledik. AŞTİ çatısına kurduğumuz Güneş Enerji Santrali çalışmalarını tamamladık. Panellerimiz gün ışığını doğrudan elektriğe dönüştürecek ve AŞTİ’de enerji tüketiminin yaklaşık %50’si yenilenebilir enerji kaynağından karşılanacak.”

 

ENERJİ TÜKETİMİNİN YARISI YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN KARŞILANACAK

   Her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen AŞTİ’de, güneş ışığını doğrudan elektriğe dönüştürerek çevre dostu bir enerji üretim süreci başlatılırken, proje ile enerji maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

   AŞTİ’de elektrik üretimine başladıklarını söyleyen BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün şu bilgileri verdi: “GES projemiz tamamlandı ve elektrik üretimine başladık test amaçlı. Alanımızda toplam 20 bin metrekarenin 14 bin metrekaresine 4 bin 194 adet panel yerleştirerek, elektrik üretiminin yaklaşık AŞTİ’nin yıllık tüketimi 7 milyon kilowatt saat (kWh) ise, ortalamamız bu 3 buçuk kilowatt saatlik bir üretimimiz olacak. 2 buçuk megavatlık bir santral kuruldu buraya. Mevzuatsal sürecimiz 3-4 gün içerisinde tamamlanacağını değerlendiriyoruz. Önümüzdeki hafta AŞTİ GES projesi hayata geçirilmiş olacak.” 

  Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte, çevrenin koruması ve sürdürülebilirlik konusunda önemli bir adım atılmış oldu.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı