ATATÜRK ORTAOKULU DÖKÜLÜYOR

ATATÜRK ORTAOKULU DÖKÜLÜYOR

MHP Keçiören İGM Üyesi Abdullah Kaplan, Keçiören Atatürk Ortaokulu?nun çok ciddi bir bakım ve onarıma ihtiyacının bulunduğunu belirterek, ?Bu okul ismine yakışır bir hale getirilmelidir? dedi.

 ANGARA – Esenboğa Yolu üzerinde bulunan ve 1950’li yıllarda inşa edilen Keçiören Ortaokulu’nun, çok ciddi bir bakım ve onarıma ihtiyacının olduğu bildirildi.

MHP Keçiören İGM Üyesi Abdullah Kaplan, Keçiören Atatürk Ortaokulu’nda gördüğü manzara karşısında bir meclis üyesi olarak utanç duyduğunu belirterek, bu okulun bakım ve onarımdan geçirilerek ismine yakışır hale getirilmesini talep etti.

Kaplan İGM’de yaptığı konuşmada bir eğitimci olarak ilçeleri dahil Ankara’nın tüm okullarını gezdiğini, öğretmen ve idarecilerle konuştuğunu ifade ederek,  en son gittiği Keçiören Atatürk İlköğretim Okulu’nda gördüğü manzaradan çok etkilendiğini bildirdi.

Kaplan, söz konusu okulla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

“Atatürk İlköğretim Okulu’nun yağmur yağınca çatısı akıyor, yerler berbat. Burada ilk ve ortaokul olarak ayrı binalarda eğitime devam edilmekte. Okul yönetimi başta okul müdürü olmak üzere eğitimde başarıyı yakalamak için gerekli gayreti göstermekte. Okul idaresi ile görüşmem sonucu okulda yapılması gereken eksikliklerin olduğunu gördüm. Bunların içerisinde tuvaletlerin tamiri, çatı oluklarının değişimi ve barakanın kaldırılarak yerine çevrede bulunan okulların da yararlanabileceği bir spor salonunun yapılmasının ciddi ihtiyaç bulunmaktadır. Özellikle iki blok arasındaki yemekhane olarak kullanılan tek katlı baraka tipi yapının kaldırılması gerekiyor. Bunun yerine iki binayı birleştirici ek bir binanın yapılması halinde, iki blok arasında öğretmen ve idarecilerin nöbet ve kontrol sisteminde kolaylık sağlayacağı gibi yeni sınıflar da oraya çıkacaktır. Bir eğitimci olarak oradaki tabloyu görünce önerge verip konuyu İGM gündemine getirdim. Önergemin takipçisi olup oraya hizmetin gitmesi için gerekli çabayı göstereceğim.”

Bu okulun yoğun bir öğrenci potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Kaplan, ““2013 yılı Bütçesi’nde eğitime ayrılan para son derece yetersiz. Daha iyi hizmet verilebilmesi için eğitim payının artırılması gerekir. Gelin hep birlikte eğitimin bütçesini artırılması için neler yapabileceğimizi düşünelim. Hepinizin eğitim konusundaki hassasiyetinizi biliyorum.
Çünkü konu eğitim olunca akan sular durur. Hepimizin çocuğu veya torunu şu an okula devam etmektedir. Eğitimsiz olmaz.”

 

 Evin GÖKTAŞ





Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli