Atatürk Kültür Merkezi Yine Gündemde

Atatürk Kültür Merkezi Yine Gündemde

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantı ile masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çeşitli akademisyenlerin katıldığı Atatürk

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan Atatürk Kültür Merkezi Alanı Akademik Toplantısı’nda AKM masaya yatırıldı. Atatürk Kültür Merkezi Alanı Akademik Toplantısı’nda Güllüce, AKM alanının Türkiye’de yaşayan herkesin olduğunu belirterek, tüm bilim adamlarının fikirleriyle buraya katkı vermesini beklediklerini, AKM Alanının Anadolu kültürünü yansıtan bir mozaik yapıda olması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise AKM alanının 19 Mayıs Stadyumu benzeri bir spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda Gökçek, Milli Komite Toplantılarının tamamına katıldığını, her Cumhurbaşkanı ve her bakan değişikliğinde alanla ilgili yeni görüş ve düşüncelerin ortaya atıldığını çeşitli örnekler vererek anlatan Başkan Gökçek AKM alanını ilk başından beri spor alanı yapmak istediklerini, bölgenin ruhuna uygun olarak alanın düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ankara’da müze yapılacak alanın çok olduğunu, bu alanın 19 Mayıs Stadı ile birleştirilerek aradan geçen her yolun yer altına almak suretiyle dev bir spor kompleksi haline getirilmesini savunan Gökçek ‘Biz şöyle düşünüyoruz yerel yönetimler kentin sahibi dolayısıyla bu kentin en önemli parçasının da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi gerekiyor. Rahatlıkla buraya sahip çıkabiliriz. Şimdi alanın Atatürk Kültür Merkezi adını taşıyor olması konusu illa burada kültür olacak kongre salonu olacak, illa müze olacak fikrine kesinlikle katılmıyorum. Ve bu alanın Ankara için en yararlı alan olarak kullanılması gerektiğine inanıyorum.’ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atatürk Kültür Merkezi Alanı akademik Toplantısı daha sonra çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ve uzmanların görüşlerini açıklamasıyla devam etti.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli