Atatürk´ü indiren CHP´li MYK´da

Atatürk´ü indiren CHP´li MYK´da

Adı ‘odasındaki Atatürk resmini indiren vekil´ olarak anılan Zeynep Altıok´un MYK´ya alınması, CHP´yi karıştırdı. Bolu Milletvekili Tanju Özcan ‘Sözün bittiği yerdeyiz´ ifadelerini kullanırken eski CHP´li Şahin Mengü ‘O kişi Zeynep Altıok´ dedi.

CHP´de MYK´nın açıklanması sonrasında parti karıştı. Adı “Odasındaki Atatürk resmini indiren milletvekili” olarak anılan Zeynep Altıok´un MYK´ya alınması, “Altıok ödüllendirildi” şeklinde yorumlandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan “Sözün bittiği yerdeyiz” ifadelerini kullanırken eski CHP Milletvekili Şahin Mengü net konuştu: O kişi Zeynep Altıok!

‘KILIÇDAROĞLU BİLİYOR´
CHP 16-17 Ocak´ta yaptığı kurultayın ardından yeni oluşan Parti Meclisi ilk toplantısını yaptı. Parti Meclisi toplantısı sonrasında Kılıçdaroğlu yeni MYK´yı belirledi. MYK üyelerinin açıklanması ile birlikte CHP içinden tepkiler de gelmeye başladı. Bazı partililer ve milletvekilleri MYK üyeleri arasında yer alan Zeynep Altıok´u hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun TBMM´deki odasında bulunan Atatürk resmini indiren milletvekilinin kim olduğunu bildiğini kaydeden CHP´liler, buna rağmen Zeynep Altıok´un MYK´ya alınmasının “ödüllendirme” olduğunu söylediler.

ÖZCAN: MEYDAN OKUMA
CHP MYK´nın açıklanmasından sonra CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan da odasından Atatürk resmini indiren CHP milletvekili ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özcan, Twitter´da yaptığı açıklamada “Atatürk ile sorunu olanın CHP Milletvekili olarak benimle de sorunu vardır... Kim olursa olsun!” mesajını paylaştı. “Nedense içimden geldi bu gün...TBMM´deki odama bir Atatürk fotoğrafı daha asacağım. Benim kitabımda görmemezlikten gelmek yok” diyen CHP´li Tanju Özcan şunları söyledi:
“Artık bence sözün bittiği yerdeyiz... Nereye kadar susacağız... Bu gün yaşananlar açıkça meydan okumadır... İnceldiği yerden kopar... Benim tabana karşı sorumluluğum var sadece.”
Özcan´ın bu açıklaması CHP kulislerinde tartışma yarattı. Özcan´ın, Meclis´teki odasından Atatürk resmini indiren bayan milletvekilinin MYK üyesi yapılmasına tepki gösterdiğini kaydeden CHP´liler şöyle dediler:
“TBMM´de CHP milletvekilleri de danışmanlar da sekreterler de herkes odasındaki resmi hangi milletvekilinin indirdiğini biliyor. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu da o ismi biliyor. Buna rağmen MYK´ya atadı. Tanju Özcan´ın isyanı da bundan. Cezalandırılması gereken milletvekili ödüllendirilince dayanamadı isyan etti. Kılıçdaroğlu partide krizleri çözeceği yerde sürekli kriz yaratıyor. Bu koşullarda adı Atatürk´ün resmini indiren milletvekili olarak anılan birini cezalandıracağın yerde, MYK´ya alırsan parti tabanını ayağa kaldırırsın. AKP ile mücadele etmemiz gerekirken iç mücadeleye düşeriz. Daha önce Sezgin Tanrıkulu vardı, şimdi başka birileri... Sanki partiyi köklerinden koparmak için özel bir çaba yürütülüyor.”



Anahtar Kelimeler: Atatürk indiren

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı