Atatürk´ü indiren CHP´li MYK´da

Atatürk´ü indiren CHP´li MYK´da

Adı ‘odasındaki Atatürk resmini indiren vekil´ olarak anılan Zeynep Altıok´un MYK´ya alınması, CHP´yi karıştırdı. Bolu Milletvekili Tanju Özcan ‘Sözün bittiği yerdeyiz´ ifadelerini kullanırken eski CHP´li Şahin Mengü ‘O kişi Zeynep Altıok´ dedi.

CHP´de MYK´nın açıklanması sonrasında parti karıştı. Adı “Odasındaki Atatürk resmini indiren milletvekili” olarak anılan Zeynep Altıok´un MYK´ya alınması, “Altıok ödüllendirildi” şeklinde yorumlandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan “Sözün bittiği yerdeyiz” ifadelerini kullanırken eski CHP Milletvekili Şahin Mengü net konuştu: O kişi Zeynep Altıok!

‘KILIÇDAROĞLU BİLİYOR´
CHP 16-17 Ocak´ta yaptığı kurultayın ardından yeni oluşan Parti Meclisi ilk toplantısını yaptı. Parti Meclisi toplantısı sonrasında Kılıçdaroğlu yeni MYK´yı belirledi. MYK üyelerinin açıklanması ile birlikte CHP içinden tepkiler de gelmeye başladı. Bazı partililer ve milletvekilleri MYK üyeleri arasında yer alan Zeynep Altıok´u hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun TBMM´deki odasında bulunan Atatürk resmini indiren milletvekilinin kim olduğunu bildiğini kaydeden CHP´liler, buna rağmen Zeynep Altıok´un MYK´ya alınmasının “ödüllendirme” olduğunu söylediler.

ÖZCAN: MEYDAN OKUMA
CHP MYK´nın açıklanmasından sonra CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan da odasından Atatürk resmini indiren CHP milletvekili ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özcan, Twitter´da yaptığı açıklamada “Atatürk ile sorunu olanın CHP Milletvekili olarak benimle de sorunu vardır... Kim olursa olsun!” mesajını paylaştı. “Nedense içimden geldi bu gün...TBMM´deki odama bir Atatürk fotoğrafı daha asacağım. Benim kitabımda görmemezlikten gelmek yok” diyen CHP´li Tanju Özcan şunları söyledi:
“Artık bence sözün bittiği yerdeyiz... Nereye kadar susacağız... Bu gün yaşananlar açıkça meydan okumadır... İnceldiği yerden kopar... Benim tabana karşı sorumluluğum var sadece.”
Özcan´ın bu açıklaması CHP kulislerinde tartışma yarattı. Özcan´ın, Meclis´teki odasından Atatürk resmini indiren bayan milletvekilinin MYK üyesi yapılmasına tepki gösterdiğini kaydeden CHP´liler şöyle dediler:
“TBMM´de CHP milletvekilleri de danışmanlar da sekreterler de herkes odasındaki resmi hangi milletvekilinin indirdiğini biliyor. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu da o ismi biliyor. Buna rağmen MYK´ya atadı. Tanju Özcan´ın isyanı da bundan. Cezalandırılması gereken milletvekili ödüllendirilince dayanamadı isyan etti. Kılıçdaroğlu partide krizleri çözeceği yerde sürekli kriz yaratıyor. Bu koşullarda adı Atatürk´ün resmini indiren milletvekili olarak anılan birini cezalandıracağın yerde, MYK´ya alırsan parti tabanını ayağa kaldırırsın. AKP ile mücadele etmemiz gerekirken iç mücadeleye düşeriz. Daha önce Sezgin Tanrıkulu vardı, şimdi başka birileri... Sanki partiyi köklerinden koparmak için özel bir çaba yürütülüyor.”