Ata’ya Saygı ve İstiklal Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Ata’ya Saygı ve  İstiklal Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Cumhuriyetin 91’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Belediyenin önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen Ata’ya Saygı İstiklal Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi, Duatepe  Alt Geçidi, İç Güvenlik Şehitliği Sakarya Savaşı Şehitliğinde son buldu.

Ata’ya Saygı İstiklal Yürüyüşüne katılan vatandaşlar, Sakarya Savaşı Şehitliğine kadar ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.   Sakarya Savaşı Şehitliği önünde toplanan grup, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu.

Önümüzdeki Yıllarda Daha Büyük Kutlamalar Gerçekleştireceğiz

 İstiklal marşı sonunda katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Hakkâri’de 3 askerimizin şehit edilmesi ve Karaman’daki maden kazası nedeniyle Cumhuriyetin kurulduğu Polatlı’daki kutlamaları ‘ Ata’ya Saygı İstiklal Yürüyüşü’yle sınırlı tuttuklarını, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirecekleri çok daha kapsamlı kutlamalarla Cumhuriyet Coşkusunu Cumhuriyetin kurulduğu topraklardan tüm Türkiye ve Dünya’ya göstereceklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak

Yıldızkaya, ‘’Maalesef ülkemizde Devlet bütünlüğümüze karşı, üniter yapımıza karşı dahili ve  harici  bedhahlar var. Bunlara karşı en büyük gücümüz asil Türk gençliği ve her birimizin damarlarındaki asil kandır. Buradan şühedanın huzurundan söz veriyoruz ki Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Yaşasın Büyük Türk Milleti.’’ Diye konuştu.

Yürüyüşe yoğun katılım

Cumhuriyet Meydanından Sakarya Şehitliğine İstiklal Yürüyüşü programına Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,  MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfi Türker,   şehit ve gazi yakınları,  Belediye Meclisi üyeleri, oda dernek başkanları,  siyasi partilerin ilçe başkan ve üyeleri,  ADD Polatlı Başkanı Hatice Hatipoğlu,   bazı sendikaların Polatlı temsilci ve üyeleri,  Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesinden gelen öğrenci grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli