ATO akademi eğitim seminerleri başladı

ATO akademi eğitim seminerleri başladı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli işgücü oluşturulması ve ülkemizin kalkınması bakımından eğitim şart ve vazgeçilmez” dedi.

Ankara Ticaret Odası´nın (ATO) Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) iş birliğiyle üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitim seminerleri dizisi başladı. Bu yıl 8´incisi düzenlenen ATO Akademi Eğitim Seminerlerinde iş adamı Sadettin Saran, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç gibi ünlü isimler ATO üyeleriyle buluşacak.

ATO Başkanı Baran: “Kalkınma için eğitim şart”

Seminerin açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, eğitimin önemine işaret ederek, “Girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli işgücü oluşturulması ve ülkemizin kalkınması bakımından eğitim şart ve vazgeçilmez” şeklinde konuştu. ATO üyelerinin nitelikli eleman bulmakta zorlandığını belirten Baran, şunları kaydetti:

“Çalışmalarımızı üyelerimizden aldığımız görüş ve önerilere göre yönlendiriyoruz. Dış ticaret ve girişimcilik gibi eğitimlerle ihtiyaç duyulan alanlarda eleman yetiştirerek, istihdam edilmesini sağlarken, mevcut çalışanların gelişmesine yönelik eğitimler de yapıyoruz.”

İş hayatında eğitimin hem çalışan hem de işletme sahibi için önemli olduğunu vurgulayan Baran, “İnsan kaynağının gelişimine katkı sağlamak, şirketin kendine yaptığı en önemli yatırımdır. TİMKODER ile ATO Akademi olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle, toplumun genelini ilgilendiren konuların, interaktif bir ortamda, önde gelen isimlerin katılımı ile tarafsız ve doğru bir şekilde aktarılması ve bilginin en sağlıklı ve yararlı şekilde paylaşılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

TİMKODER Başkanı Ercan Yılmaz da konuşmasında firmaların kurumsallaşmasında eğitimin önemli olduğunu anlattı. TİMKODER Mesleki Eğitim Komitesi Başkanı Nafiz Yayla ise eğitimin önemini bildiklerini ve bunun için meslektaşlarına yönelik eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Gardiyanoğlu´ndan doğru nefes eğitimi

Seminerler dizisinin ilk konuğu yaşam koçu Bülent Gardiyanoğlu, katılımcılara doğru nefes alma teknikleri, ikili ilişkilerde yapılan temel yanlışlar, iş hayatı ve geçmişle barışma konularında tavsiyelerde bulundu. Gardiyanoğlu, eğitim sonrasında kitaplarını imzaladı.

ATO Akademi Eğitim Seminerleri, 21 Mart saat 18.30´da Radyo Programcısı ve İletişim Uzmanı Özgür Aksuna´nın “Süper İletişim Teknikleri” konulu semineri ile devam edecek. 28 Mart saat 18.30´da iş adamı Sadettin Saran ve Serhan Yılmaz, 4 Nisan saat 18.30´da Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 11 Nisan saat 18.30´da Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç ve iş kadını Demet Sabancı, 18 Nisan saat 18.30´da ise Eğitmen Barış Kılıçarslan ve iş kadını Gamze Cizreli ATO üyeleriyle buluşacak. Seminerlerin sonunda sınav yapılarak katılımcılara sertifika ve dereceye giren 10 kişiye ödül verilecek.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli