ATO, TARİHİN EN BÜYÜK DERSLİĞİ ÇANAKKALE´YE 14 YILDA 35 BİN ÖĞRENCİ GÖNDERDİ

ATO, TARİHİN EN BÜYÜK DERSLİĞİ ÇANAKKALE´YE 14 YILDA 35 BİN ÖĞRENCİ GÖNDERDİ

ANKARA TİCARET ODASI´NIN BU YIL 14´ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEDİĞİ ÇANAKKALE EĞİTİM GEZİSİ KAPSAMINDA GÖNDERECEĞİ 3 BİN 265 ÖĞRENCİNİN, 100 KİŞİLİK İLK KAFİLESİ ESENBOĞA HAVALİMANI´NDA DÜZENLENEN TÖRENLE ÇANAKKALE´YE UĞURLANDI.

33 MART 2018- Ankara Ticaret Odası´nın (ATO) Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 14´üncüsünü gerçekleştirdiği Çanakkale Eğitim Gezisi kapsamında 100 kişilik ilk öğrenci kafilesi Esenboğa Havalimanı´nda düzenlenen törenle yola çıktı. Başkent´in çeşitli okullarından seçilerek bu yıl Çanakkale´ye havayoluyla gönderilecek 3 bin 265 öğrenciyle birlikte, ATO son 14 yılda toplam 35 bin öğrencinin tarihin en büyük dersliğinde Çanakkale Zaferi´ni öğrenmesini sağlamış olacak.

Esenboğa Havalimanı´nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “O gün Çanakkale´yi geçmek isteyenlerin amacı, Türk milletini yok etmekti. Bize o zaferi kazandıran ve düşmana bu imkânı vermeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Çanakkale Zaferi´nin üzerinden 103 yıl geçtiğini, Türkiye´nin istiklal ve istikbal mücadelesinin devam ettiğini vurgulayan Baran, “Biz Çanakkale ruhunu, bu milli şuuru ve duruşu muhafaza ettikçe devletimize ve milletimize yönelen her tehdidi Allah´ın izniyle bertaraf ederiz” dedi. Baran, şöyle devam etti:

“Türk milleti Çanakkale´de nasıl bir millet olduğunu gösterdi. 15 Temmuz´da yine bu millet dışarıdan bu ülkenin satın alınamayacağını ve ele geçilemeyeceğini hain FETÖ terör örgütüne karşı göstermiş oldu. Çanakkale´de o günün kahramanı 250 kiloluk mermiyi taşıyan Seyit Onbaşı idi, 15 Temmuz´da Astsubay Ömer Halisdemir idi, şimdi de Afrin´de Mehmetçiğimiz büyük bir başarıyla mücadele veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok ama sınırlarımızın güvenliği için terör örgütleriyle ve onların arkasındaki güçlerle mücadele ediyoruz.”

-14 YILDA 35 BİN ÖĞRENCİ-

ATO Başkanı Baran, 2005 yılından bu yana Ankara´nın farklı ilçelerinden ortaokul ve lise öğrencileri için Çanakkale Eğitim Gezisi düzenledikleri belirterek, “Bu yıl göndereceğimiz 3 bin 265 öğrenciyle birlikte, 14 yılda toplam 35 bini aşkın öğrencimizi Türk tarihinin en önemli zafer destanının yazıldığı Çanakkale´ye göndermiş olacağız” dedi.

Gezinin amacının Çanakkale ruhunu gençlere aşılamak olduğunu belirten Baran, Türk Hava Yolları´nın verdiği destekle öğrencileri bu yıl ilk kez uçakla göndereceklerini kaydetti. Baran, “Amacımız Çanakkale´yi sadece tarih kitaplarında okutulan ders olmaktan çıkartıp o ruhu gençlerimizin içine nakşetmek. O gün Çanakkale´de göğsünü siper eden şehitlerimize borcumuz olduğunu düşündüğümüz için bu geziyi yapıyoruz” diye konuştu.

-VALİ YARDIMCISI SOYLU: TARİHİ İYİ OKUYUN-

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri-Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu da konuşmasında, Çanakkale Eğitim Gezisi´nin çok anlamlı bir proje olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi Türk tarihinin dönüm noktası, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının Anafartalar´da askeri dehasını gösterdiği ilk büyük zaferdir ve atalarımızın gösterdiği bağımsızlık mücadelesinin adıdır. 253 bin şehit verdik. Bu duygu ve düşüncelerle oraları gezin. İsterim ki her vatan evladı öğrenim süresince en az bir kez buralara gitsin ve görsün. Dün olduğu gibi bugün de vatan mücadelesi veriyoruz. Sınırlarımızın içinde ve dışında düşmanla ve emperyalist güçlerle savaşıyoruz. Tarihi iyi okuyun” dedi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ise öğrencilerin tarih kitaplarında okuduklarının kat kat üstünde duygularla geri döneceklerini belirterek, “Esenboğa Havalimanı olarak ilk kez bu kadar anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.

-SEYMEN GÖSTERİSİ İLE UĞURLAMA-

Açılış konuşmalarının ardından, okullar arası halk oyunları yarışmasında lise kategorisinde birinci olan Suzan-Mehmet Gönç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Seymen Ekibi bir gösteri sundu.

Çanakkale Eğitim Gezisi´ne katılan öğrencilere ATO´nun yayınladığı “Kırk Soruda Çanakkale Muharebeleri” kitabı hediye edildi. 

         Uğurlama törenine ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Tarhan, Murat Ülkü Karakuş, Musa Beşparmak ve Ziya Kemal Gazioğlu, Meclis Üyesi Abidin Memili, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri-Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ile TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer katıldı.

         Ankara Ticaret Odası, 13 yılda toplam 32 bin öğrenciyi Çanakkale´ye gönderdi. Bu yıl gönderilecek 3 bin 265 öğrenci ile birlikte bu sayı 35 bini geçecek. Çanakkale´ye gönderilen ilk kafilede, Misket Ortaokulu, Ata Ortaokulu, Batuhan Ortaokulu, Derbent İmam Hatip Ortaokulu, Şehitler Ortaokulu, Rotary Yeşiltepe Ortaokulu, Osman Yüksel Serdengeçti İmam Hatip Ortaokulu ve Ahmet Kabaklı Ortaokulu öğrencileri yer aldı.

         ÖĞRENCİLER ŞEHİTLİKLERİ GEZDİ

         Çanakkale´ye giden ilk kafile öğrencilere aralarında Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Anıtı, Havuzlar Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Şahin Dere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi,  57. Alay Şehitliği´nin de bulunduğu tarihi yerler gezdirildi. Öğrenciler, gezdikleri yerlerde toprağın altında şehitlerin bulunmasından çok etkilendiklerini söylediler.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli