ATO YÖNETİMİ´NDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ´A ZİYARET

ATO YÖNETİMİ´NDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ´A ZİYARET

ATO Başkanı Baran, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmada, ATO faaliyet ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Ankara ekonomisini geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Baran, bu kapsamda Esenboğa´dan yurtdışına doğrudan uçuşların artırılmasının önemine dikkat çekti.

Baran, Ak Parti Hükümeti´nin yatırım ve üretimin önünü açmaya yönelik çok sayıda tedbir yürürlüğe koyduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin özellikle dış etkenler nedeniyle yaşadığı sıkıntıları atlatması için bakanlıkların bağlı kuruluşlar aracılığıyla teşvikler verdiğini hatırlatan Baran, ayrı kuruluşlarca gerçekleştirilen teşvik uygulamalarının vatandaşlar açısından karışıklık oluşturduğunu kaydetti. Baran, “Üyelerimiz teşviklerin tek elden, örneğin bir yatırım ajansı adı altında dağıtılmasının yararlı olacağı görüşünde. Bu kuruluş illerde de temsilcilikler aracılığıyla hizmet verip, vatandaşlara hangi tür yatırımının hangi teşvikleri alabileceği konusunda bilgilendirme de yapabilir. Türkiye´deki teşvik uygulamalarının vatandaşlara doğru anlatılması gerekiyor” dedi.

“YOİKK ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILACAK”

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, üstlendiği görevlerden birinin yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili konularda koordinasyon olduğunu belirterek, bu kapsamda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu´nun etkin bir şekilde çalıştırılacağını söyledi.

Türkiye´de destekleme sistemlerinin başarılı bir şekilde hayata geçirildiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Akdağ,iki ayrı proje halinde uygulanan Alım Garantili Üretim Projelerinin Cazibe Merkezleri´nde yapılabilmesine ilişkin bir mevzuat geliştirilebileceğini de kaydetti.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi ezber bozacak şekilde araştırmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Akdağ, “TOBB´la oturup konuşacağım. Politika Geliştirme Laboratuvarları kuralım. Önce sizle (ATO) kuralım. Sanayinin, ticaretin kendi bakış açısıyla ihtiyaçlarını tespit edelim. İşi yapanlarla, uzmanları, iyi ülke örneklerinden uzmanları bir araya getirelim. Analizleri yaptıralım. Gerekirse diğer bakanlıkları da işin içine katalım. Burada oluşacak raporu  koordinasyondan sorumlu kişi olarak hükümete götürebilirim”  dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, yatırım ve üretimin önündeki engellerin kaldırılmasının önemine işaret ederek “Siz muvaffak olursanız Türkiye muvaffak olur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ´ı ziyaretinde ATO Başkanı Gürsel Baran´a Başkan Yardımcısı Mehmet Aypek, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ülkü Karakuş, Ziya Kemal Gazioğlu, İhsan Şahin, Faruk Köylüoğlu ile Meclis Üyeleri Temel Aktay ve Ali Rıza Koç eşlik etti.

Haber: Ebru ARZU



Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu