​​ATO´DAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE “GİRİŞİMCİLİK” DERSİ

​​ATO´DAN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE “GİRİŞİMCİLİK” DERSİ

Girişimciliğin yaygınlaşması ve yeni girişimcilerin iş hayatına katılmasına yönelik çalışmalar yürüten Ankara Ticaret Odası (ATO), bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. ATO, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün “Meslek Liseliler Türkiye´nin Gelec

ATO Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen eğitimlere, lise eğitimini bu yıl tamamlayacak olan yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı.        “Girişimci Olmak” başlıklı eğitimdeOğuz Aslan, gençlerin girişimcilik konusunda bilinçlenmelerini sağlamaya yönelik çeşitli bilgiler verdi. Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Sakıp Sabancı gibi alanında uzman kişileri örnek gösteren Aslan, gençlere girişimcinin özellikleri ile büyük şirketlerde girişimcilik ihtiyacı ve uygulamalarına kadar birçok konuyu anlattı.

Eğitime katılan öğrencilere ATO Akademi´nin hazırladığı “Kariyer planlama süreci”, “Kendini tanıma ve değerlendirme”, “Karar verme ve hedef belirleme”, “İş arama teknikleri” ve “Özgeçmiş yazma teknikleri” kitapçıkları hediye edildi.

   BAŞARIYA GİDEN YOL ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR -

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO´nun girişimci yetiştirme konusuna özel önem verdiğini ve KOSGEB´le ortaklaşa “girişimci eğitimleri” gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Gençlerin erken yaşta girişimcilik konusunda eğitilmelerinin meslek seçimi sırasında katkı sağlayacağını kaydeden Baran“Öğrencilerimiz okudukları bölümlerden aldıkları bilgileri yeterli görmeyerek, eğitimlerini okul dışındaki alanlarda da sürdürmeliler. Gençlerimiz pırıl pırıl beyinleriyle girişimci olarak girecekleri iş hayatlarında hem kendilerine hem de ülkemize çok büyük fayda sağlayabilirler” diye konuştu.  

Gençlere girişimcilik konusunda cesur olmaları tavsiyesinde bulunan Baran, “Son yıllarda Türkiye´de girişimcilik konusunda çok önemli teşvikler ve destekler veriliyor. Bu fırsatları değerlendiren çok güzel örnekler var. Gençlerimiz başarısızlık karşısında yılmadan, başarılı örneklerden yola çıkarak, kendi başarı öykülerini yazabilir. Hiçbir zaman denemekten ve deneyimlemekten korkmasınlar. Başarıya giden yol çok çalışmaktan geçiyor” dedi.

Türkiye´nin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu hatırlatan Baran, “Bunu avantaja çevirmemiz lazım. İşsizlikle mücadelede de en önemli araçlardan birisi girişimcilik olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla gençlerimizden ne kadar çok başarılı girişimci çıkartabilirsek, istihdamımız artar, işsizlik azalır” diye konuştu.



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı