AVM tartışmaları üzerine Ankara?ya Dev AVM

AVM tartışmaları üzerine Ankara?ya Dev AVM

Ekim ayında kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanan Taurus Ankara Alışveriş Merkezi,iletişim, reklam ve tanıtımlarında kullanılacak yüzleri belirlemek amacıyla Pazar günü basın toplantısında proje çalışmalarını basına tanıttı.

 Taurus Investment Holdings’in uluslararası bir yatırım fonu olan ve Ensari Şirketler Grubu olarak 3–4 yıl evvel Avrupalı ve Amerikalı ortaklarla yaptıkları araştırma sonunda AVM olmasına kara verdiklerini ifade edilirken AVM İnşasında bir tek ağaç’ın zarar görmemesi için projenin değiştiğini kaydettiler.

Taurus Investment Holdings ve Ensari Ailesi’nin proje yatırımını gerçekleştirdiği, kiralama ve yönetimini Avm mfi Partners’in üstlendiği Taurus Ankara AVM yönetimi, “Gülen yüzümüz olur musunuz?” etkinliği öncesinde JW Marriott Otel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları cevaplandırdı.

Genel Müdür Ömer Tezcan, Taurus AVM’nin “Gülen yüzümüz olur musunuz?” projesiyle komşularıyla tanışmaya hazırlandığını belirterek etkinlik sırasında çekilecek fotoğraf yüzlerinden hangilerinin reklam ve tanıtım çalışmalarında kullanılacağına AVM yönetimi, reklam ve tanıtım ajanslarının içinde bulunduğu jürinin karar vereceğini söyledi.

ANKARA’DAKİ AVM SAYISI 34

Toplantıda Taurus AVM’nin Konya yolu üzerindeki ilk ve tek alışveriş merkezi olduğunu da belirten Ömer Tezcan, AVM işinin sacayağı gibi ayakları olduğunu belirtti ve bunlardan biri eksik olursa dengenin bozulacağını söyledi.

Yatırımcı olmalı, para olmalı, arsa olmalı, bir de ne üretirseniz üretin bunun satışı olmalı” diyen Tezcan, AVM’lerin satılan birimler olmadığına, kiralanabilen birimler olduğuna değindi.

AVM’LERE İHTİYAÇ VAR

Ensari Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ensari’de yaptığı konuşmada, “Ensari Şirketler Grubu olarak bundan 3–4 yıl evvel Avrupalı ve Amerikalı ortaklarımızla, bu AVM’yi yapmaya karar verirken “O kadar çok AVM var ki…” diyenler oldu. Bunları ciddiye aldık ve araştırdık. Bunun için İstanbul’da,Ankara’da ve dünyanın birçok yerinde araştırmalar yaptık. AVM çokluğundan ziyade AVM’lerin düzenlenmesinde büyük yanlışlıklar var. Ama Ankara’da alışveriş kültürü değişti. Sokak pazarlamasından ziyade artık yaz-kış, sıcak-soğuk demeden alışveriş yapılan mekânlar var. Ticaret kültürü değişti. Bunun için AVM’lere ihtiyaç var. Biz burayı yaparken de ticari amacını ön plana alarak yapmadık. Çevreyi düşündük, doğaya önem verdik, insanların rahatça alışveriş yapabileceği bir yer oluşturmaya gayret ettik” dedi.

MARKA KARMASI KONUSUNDA İDDİALIYIZ

AVM Partners Yönetim Direktörü Aytaç Özçiçek’de, yaptıkları ortak çalışmayla mağazaların marka karmasının oluşturulmasında Taurus AVM yönetimine yardımcı olduklarını belirtti. Hedef kitleye uygun, alışveriş yaparken keyifli vakit geçirilebilecek bir mağaza karması oluşturulmasının önemine değinen Özçiçek, marka karması konusunda hem yerel, hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde ciddi anlamda bir Knowhow’a sahip olduklarını belirtti.

TÜRKİYE AŞIĞI YATIRIMCI

Taurus Euroasia Gayrimenkul Proje Geliştirme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Çakır, Taurus Investment Holdings’in uluslararası bir yatırım fonu olduğunu söyledi. Yatırım ve geliştirme üzerine faaliyet gösteren şirketin ABD’nin Boston kentinde 1976 yılında kurulduğuna değinen Çakır, ABD dışında Türkiye, Almanya, Arjantin ve İngiltere gibi ülkelerde ofisleri bulunduğunu, Türkiye ofisinin 2006 yılında açıldığını söyledi.

İlk olarak İstanbul’da Galata ve Beyoğlu Bölgesine yönelik bir fon oluşturduklarını dile getiren Çakır, bu bölgede tarihi eser niteliğindeki binaların satın alınıp aslına uygun restore edilmesiyle faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Taurus’un dünyada 2,5–3 milyar dolarlık varlık yöneten bir şirket olduğunu ve Türkiye’ye çok önem verdiğini belirten Çakır, Yönetim Kurulu Başkanlarının istisnasız bütün yaz tatillerini Türkiye’de geçiren ve Türkiye aşığı bir kişi olduğunu belirtti ve Ensari Şirketler Grubuyla 2008 yılında başlayan birlikteliklerinin

sorunsuz bir şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli