AYAŞ`TA AŞURE GÜNÜ.

AYAŞ`TA AŞURE GÜNÜ.

Ayaş Belediye Başkanı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Ali BAŞKARAAĞAÇ Hicrî Takvim`in ilk ayı olan Muharrem Ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm halka aşure dağıttı.

 Ayaş merkezle eş zamanlı olarak Sinanlı ve Çanıllı Mahallelerinde de halka aşure dağıtıldı. Bu yıl da halktan yoğun ilgi gören Aşure Günü`ne Ayaş Belediyesi Meclis Üyeleri, Ayaş CHP İlçe Başkanı Hamdi Karakayalı ve yönetimi,CHP Beypazarı İlçe Başkanı Ali Uysal ve yönetimi,SODER Batıkent Temsilciliği, mahalle ,köy muhtarları katıldı.

 

 

Başkan Başkaraağaç yapmış olduğu açıklamada:

 

 " Her yıl Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kutlanmakta.Aşure paylaşmanın,dayanışmanın,birlikteliğin,sevginin ifadesi; bolluk ve bereketin simgesidir. Hz. Hüseyin`in ve Oniki İmam`ın Kerbela`da yaşadığı acının anıldığı Muharrem ayı, yas ayıdır.  Kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile her yıl halkımıza aşure dağıtıyoruz. Ayaş Belediyesi olarak dinî geleneklerimizi halkımızla birlikte yaşatıyoruz. Göreve geldiğim günden itibaren gerçekleştirdiğimiz Aşure Gününün 10`uncusunda her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisindeyiz.Halkımızın güveni  ve sevgisiyle yapmış olduğumuz hizmetlerde önceliğimiz  halkımızın  huzuru olmuştur. Belediye başkanlarının en önemli  görevi halkın yarınlara güvenle bakabilmesi için birlik ve beraberlik içinde hizmet etmektir." dedi.

 

 

"Ankara`ya aydınlık günlerin gelmesi yakındır. "

 

Başkaraağaç sözlerine şöyle devam etti;   "Bunu 2004 yılından itibaren Ayaş`ta halkımız ile başardık. Bundan sonra hizmet alanlarını genişleterek bu başarıları tüm Ankara sathına yaymakta kararlıyız. Ankara`da aydınlık günlerin gelmesi yakındır. 20 yıllık M. Gökçek iktidarının "imparatorluğunun" yıkılmasına sayılı günler kaldı. 30 Mart 2014, Ankara`ya yeniden Başkent kimliğinin kazandırılacağı; doğru,dürüst yönetimlerin başa geleceği gün olacaktır.Ve ben talip olduğum bu kutsal yolda inşaallah başarıya ulaşacağım.   " 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli