AYHAN PALA, TOSF BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

AYHAN PALA, TOSF BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

Pala, "Görevimizi anlımızın akıyla sürdürdük. Gönül borcumuzun dışında kimseye borçlu değiliz. Bugüne kadar en ufak bir gölgenin üzerimize düşmesine izin vermedik. Referanslarımızın en önemlilerinden biriside budur. Bu hep böyle olacaktır" dedi.

  

ANGARA - Türkiye Okul Sporları Federasyonu`nun (TOSF) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Kongrede olağan üstü durumlar yaşandı.Edindiğimiz bilgilere ve kulislerde konuşulanlara göre Ayhan Pala’nın listesinde yer alan Ak Parti İl yönetim kurulu üyesi Ankara’nın tanınmış simalarından iş adamı Davut Bektaş’ın  İl başkanlığı tarafından  listeden çekilmesi diğer aday Cemalettin Kömürcü’nün listesinde seçime girmesi istenmiş bu istek siyasi bir yaptırım olarak kişilerin hür iradelerine ipotek koymuştur.

Kongre öncesi kaldıkları otele biz zat gelerek federasyon delegelerine Cemelettin Kömürcüyü desteklemeleri için baskı yapan spor bakanlığı müsteşarı Dç.Dr.B.Hakan Hakyemez ve Ak Parti İl başkanlığının bütün çabalarına rağmen Kömürcü 49 oy alarak kongreyi kaybetmiştir.

 

İki adayın yarıştığı genel kurulda Ayhan Pala 72 oy alarak Federasyon Başkanlığına yeniden seçildi.

Pala, "Görevimizi anlımızın akıyla sürdürdük. Gönül borcumuzun dışında kimseye borçlu değiliz. Bugüne kadar en ufak bir gölgenin üzerimize düşmesine izin vermedik. Referanslarımızın en önemlilerinden biriside budur. Bu hep böyle olacaktır" dedi.

İç Kale Oteli`nde dün yapılan genel kurula başkan adayları Ayhan Pala ve Cemalettin Kömürcü ile delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını Hasan Ceylan`ın yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından gündem maddelerine geçildi. Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasından sonra konuşmaları için adaylara söz verildi.

İlk konuşmayı yapan TOSF Başkanı Ayhan Pala, sporun önemine değinirken, şunları söyledi:

"Sporla meşgul olan çocuklar ve gençlerin kendi kişisel gelişimlerinde, kendilerini gerçekleştirebilmeleri yönündeki fiziki, psikolojik engelleri aşıp, basamakları sağlıklı bir biçimde tırmanarak sosyal hayatlarında uyumlu, gelişkin, paylaşımcı, kendine, çevresine saygılı, farklıkları hoş görebilen, tahammül ve kabulleniş sınırları geniş, farkındalık seviyeleri yüksek, erdemli, güçlü bireyler olabilme şansını elde ederler."

Türkiye`de okul çağında 17 milyon çocuğun olduğuna dikkat çeken Pala, "Yarının büyükleri olacak ve ülkemizi her kademesiyle emanet edeceğimiz genç neslimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi bizlerin en önemli görevidir. Bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmek ülkemiz geleceğine yatırımdır" diye konuştu.

Pala, okul sporlarının, "Sınava dayalı sistem, müfredat ve ders yükü yoğunluğu, tam gün eğitim anlayışı, internet ortamı ve internet kafeleri, teknoloji bağımlığının artması, beden eğitimi ders saatinin azlığının yanında serbest spor zamanının bulunmaması, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlığının artması, obezite, çocuk ve gençlerin illegal örgütler tarafından kandırılmaya çalışılıyor olması, okulların içerisinde bulunduğu ekonomik ve fiziksel, beden eğitimi öğretmenlerinin motivasyonunun düşürülmesi ve ailelerin spora bakış açısı" gibi sorunlarının olduğunu sıralayarak, yeniden seçilmesi halinde bu sorunları çözeceklerini belirtti.

 

PALA`NIN HEDEFLERİ NELER?

 

Ayhan Pala, "Hepimiz insanınız ve biliyoruz ki; Makam gider unvan kalır. Unvan gider insan kalır. İnsan gider anlam kalır. Her yaptığımız işin ve söylediğimiz sözün anlamlı olması gerekir. Başarı hepimizin olsun. Yeter ki eleştiriler ve tenkitlerimiz federasyonumuzu ileriye taşıyıcı gerçekçi olsun" görüşünü dile getirerek, hedeflerini şöyle sıraladı:

"- Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) faaliyetlerinde Türkiye`nin diğer ülkeler önünde lider ülke olması sağlamak.

- Koçluk Sistemini Kurmak.

- Okul Spor Kulüplerinin kendi bünyesinde faaliyet gösterebilmesi için yasal düzenleme adına çalışmak.

- Türk Dili ve Lehçelerini kullanan ülkeler arasında Dünya Okul Sporları Birliğini kurmak.

- ISF bağlı branşların Federasyonumuz tarafından yapılmasını sağlamak.

- Sosyal sorumluluk projelerine önem ve öncelik vererek gerçekleştirmek.

- ISF branşlarının tamamının okul sporları faaliyetlerinde olmasını sağlamak.

- Eğitimin ilk 4 yılında fiziksel etkinlikler ve oyun yoluyla ile spora geçişini sağlamak.

- Okul spor faaliyetleri için yeni ve özel bir ceza yönetmeliği hazırlamak.

- Aktif Web Sitesi kurmak.

- Uluslararası yarışmalar öncesi sporculara kamp olanağını sağlamak."

Diğer aday Cemalettin Kömürcü`nün de konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Toplam 150 delegenin oy kullandığı seçimde oyların büyük çoğunluğunu alan Ayhan Pala, TOSF Başkanlığına ikinci kez seçilmeyi başardı.

 

YÖNETİM KURULU`NDA KİMLER YER ALDI?

 

Ayhan Pala`nın başkanlığındaki 14 kişiden oluşyan yeni Yönetim Kurulu`nda şu isimler yer aldı:

"Mehmet Keskin, Murat Çağlayan, Harun Sönmez, Murat Baytaş, Ömer Özen, Mustafa Diybudak, Sami İşel, Derviş Tunç Dağal, Hasan Gümüykesen, Abdullah Aslan, Salih Cora, Osman Gürsoy, Vahit Zorlu ve Kürşat Akdeniz."



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı