Aysu´dan Yıkım Açıklaması

Aysu´dan Yıkım Açıklaması

Haymana´da gece saatlerinde yıkılan Sultan Abdülhamit Han Kapısının tepkileri dinmiyor. AK Partili Haymana ilçesi eski Belediye Başkanı Hacı Aysu´nun 2012 yılında yaptırdığı ve ´Sultan Abdülhamit Han´ adı verilen şehir kapısı 3 yıl sonra gece yıkıldı. Ank

"Sultan Abdülhamit Han´a Saygısızlık Yapıldı"
 
Ak Partili Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu, Sultan Abdülhamit Han Kapısının yıkılmasına ilişkin tepki gösterdi. Aysu yaptığı açıklama da "Gece saatlerinde apar topar yıkılan Sultan Abdülhamit Han Kapısının yıkılmasını, Sultan Abdülhamit Han´a yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum" dedi. 
 
"Bambaşka Bir Güzellik Kattı"
 
Aysu açıklamasının devamında, "Biz bu yapıyı yapar iken, burada ki amacımız farklı idi. Bize muhalefet olanlar bizi bu konuda çok sert eleştirmişti. Biz kendimizi tam anlamıyla ifade edemedik. Bu yapının buraya yapılmasında, ancak gelin görün ki oraya yapılan konutlardan sonra, bambaşka bir güzellik kattı. Haymanalı hemşehrilerimde bunun farkına vardı."
 
"Halkımızın tepkisini gördüğümüzde haklı olduğumuzu anladık."
 
Sultan Abdülhamit Han Kapısının yıkılmasına tepki gösteren Haymanalı vatandaşlar olduğunu belirten Aysu, "Biz yine söylüyoruz. Biz o gün o makama geldiğimiz de nasıl alnımız ak yüzümüz pak bir şekilde geldiysek, bugün de öyleyiz. Kimin ne dediğinin önemi yok. Bu kapının yıkılmasına halkımız tepki gösterdi mi? Gösterdi. Halkın tepkisini gördüğümüzde bir kez daha haklı olduğumuzu anladık. Halk bana geliyor diyor ki, sayın Başkan bu yapıyı sen yaptın. Bende diyorum ki biz yaptık. Burada hepimizin emeği var idi. Bu halk bana Ak Parti yaptı. Ak Parti yıktı demesin. Ak Parti olarak beraber yaptık. Onlar yıktı. Burada kimin Ak Partili olduğunu siz çıkarın." şeklinde konuştu. 
 
"Engelli Geçemedi Bir Yalandan İbaret"
 
Engelli bir vatandaşın geçemedi görülen resime de cevap veren Aysu, "Bakın burada bir resim var. Engelli bir vatandaşımız burada kapıya çarpıyor gibi gösterilmiş bir resim. Resime dikkat edin. Önce tarihe sonra resimde ki engelli olan vatandaşımıza, tarihten 1 gün sonra gece saatlerinde bu kapı yıkılıyor. Nedeni fotoğraf çekilirken, fotoğrafa bakan bir engelli vatandaş var. Ne hikmetse bu vatandaş o an kapıya toslar gibi bir görünüme kavuşturulmuş ve lanse edilmiş kamuoyuna, ancak işin özü bu değil. Orada ki boşluğa dikkat edin. Kaldırımı yana almamışlar suçu kapıda bulmuşlar. Ben şimdi soruyorum? Suçlu Kim?
 
"Sultan Abdülhamit Han´ı Bilmiyorlarsa Benim Suçum mu?"
 
Sultan II. Abdülhamid Han, Haymana´nın imarında, gelişmesinde ve Haymana´nın bugünkü yeri olan Yaban hamamı mevkine taşınmasıyla yakından ilgilenmiştir. Daha önce Polatlı´nın bugünkü mevkisi olan Sivri Köyü civarında olan eski Haymana, 1882 yılında bizzat Padişah II. Abdülhamid`in emriyle buraya taşınmıştır. Şehrin tekrar inşası adına bütün dükkanlar ve araziler halka bizzat padişahın emriyle ücretsiz dağıtılmıştır. Kaplıcaların gelişmesi, Haymana doktor, sağlık memuru atanması, Haymana telgraf hattının çekilmesi de padişah II. Abdülhamid`in gayretleri ve onun döneminde gerçekleşmiştir. Konuyla ilgili detaylı malumat edinmek isteyenler Osmanlı arşiv belgelerini inceleyebilirler. Şimdi ben bu zatı muhterem için bu yapıyı yapmışım. Şimdi sen hem yıkarsan, hemde Sultan II. Abdülhamid Han´ın Haymana ile alakası yok dersen.  Bunları bilmiyorsan bu benim suçum mu?Eğer bunların derdi cennet mekan Abdülhamit Han ise Merkez camide yıkın, Milli Eğitim Binasını da yıkın" dedi.

 

 
 


Anahtar Kelimeler: Aysu Yıkım Açıklaması

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı