Babacan, yeniden genel başkan seçildi

Babacan, yeniden genel başkan seçildi

Babacan, “Geçmişte ezilenler, ezmeye başladı”"bugün yeniden baskı dönemine girildi, Türkiye fakirleşiyor" dedi.

DEVA Partisi’nin 1. Olağan Kongresi, siyasi partilerden gelen mesajların okunmasıyla başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Hür Dava Partisi Genel Başkanı İshak Sağlam, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Refik Karakoç ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş kongreye mesaj gönderdi.

Kongrede konuşan Babacan, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Babacan, "Türkiye 2000'li yılların başında karanlık bir dönemden geçiyordu" dedi. "Benim o dönemde siyasete girmem bir bakıma bütün bu yaşananlara karşı bir isyandı. Siyasete girdim ve ülkemizi hak ettiği adalet, özgürlük ve refah seviyesine taşımak için ve 2001 krizinden çıkarmak için mücadele ettim" ifadelerini kullandı.

EZİLENLER EZMEYE BAŞLADI

Asker vesayeti vardı. Mafyaların çetelerin sokaklarda cirit attığı günlerdi. Benim kız kardeşim 28 Şubat’ın ağır ikliminde ODTÜ’de okuyordu. Başındaki örtü yüzünden 3 defa uzaklaştırma cezası aldı. Üstelik düzenledikleri tutanağa “ders araç ve gereçlere zarar vermek” yazıldı. Türkiye böylesine karanlık bir dönemden geçiyordu. Benim siyasete girmem bu duruma bir isyandı. Türkiyeyi bu durumdan ve 2001 krizinden çıkartmak için mücadele ettim. Bu ülkede başörtüsü sorununu yok ettik. Bir daha kimse bu yasağa cürret edemez. Geçmişte ezilenler, başkalarını ezmeye başladı. Ezilmenin ne demek olduğunu ezilen bilir. Ezilmenin ne olduğunu bilen başkasını ezmez.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Ali Babacan, "Maalesef şimdi de bambaşka bir baskı dönemindeyiz. Adeta ezilenler iktidar gücünü eline alınca değişti. Başkalarını ezmeye başladılar. Üstelik bu kötü yönetim sonucunda ülkece fakirleştik" dedi.

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

İnsanlar aç. Açıklanan asgari ücreti görüyor musunuz? Biz çarşı pazar enflasyonunu gerçek enflasyonu alın ve biraz refah payı ekleyin dedik. Bunların çarşı pazardan haberi yok. Şu an beka dedikleri bir kişinin bekası oldu.

FAİZ ELEŞTİRİSİ

Bunlar faiz lobisi deyip durmuyor muydu? Ne oldu? Acaba faiz lobisine boyun mu eğdiniz? Ondan mı son 3 ayda faizi 2 katından fazlaya çıkarttınız. Bu ülkenin bürokratlarını meydanlarda yuhalattınız. Onlardan bir helallik istemeyecek misiniz?

KAYYIM ELEŞTİRİSİ

Derneklere kayyum atayan kanun çıkarttılar. Utanmasalar bir kanun daha çıkartıp siyasi partilere de kayyım atayalım şu muhalefeti bitirelim diyecekler. Kayyımlar ülkesi olduk.

KİMİN YANINDAYIZ

Her şehirde güvenilir kadrolar oluşturduk. Tam 41 ile gittim. Arayıp bulmak isteyenlere nerede olduğumuzu söyleyelim. Biz borcumuzu ödeyemiyoruz diyen esnafın, yoksulluğa terk edilen çiftçimizin yanındayız. Her gün ölüm korkusu yaşayan kadınlarımızın yanındayız.Zulme uğrayan KHK’lilerin yanındayız. Kimlerle beraber olduğumuzu merak edenleri vatandaşlarımızın yanına davet ediyoruz.



Anahtar Kelimeler: Babacan yeniden genel başkan seçildi

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli