Bahçeli : Başbakan Erdoğan Teröristbaşının İsmini Nereye Verecek

Bahçeli : Başbakan Erdoğan Teröristbaşının İsmini Nereye Verecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kerkük`teki katliamlara sessiz kaldığını söyleyerek " Başbakan Erdoğan`ın Mısır`da ölenlere neredeyse bir ağıt yakmadığı kalmışken, Türkmen kardeşlerimizi ağzına bile almaması"...

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kerkük`teki katliamlara sessiz kaldığını söyleyerek"Başbakan Erdoğan`ın Mısır`da ölenlere neredeyse bir ağıt yakmadığı kalmışken, Türkmen kardeşlerimizi ağzına bile almaması dikkat çekici bir vefasızlık ve vicdansızlıktır. Bu kafa yapısına göre Gazze, Kerkük`ten daha önemlidir. Somali, Musul`dan daha değerlidir. Kahire, Tuzhurmatu`dan daha gözdedir" dedi.


MHP Genel Başkanı 
Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi`nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkmen kenti Kerkük`te son zamanlarda gerçekleşen canlı bomba eylemlerine dikkat çeken Bahçeli, dün de Kerkük`ün güneyindeki Huzeyre Mahallesi`nde canlı bomba terörünün yaşandığını hatırlattı. Bir kafede düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin de yaralandığını söyleyen Bahçeli, "Bu saldırıyı lanetliyor, hiç kimsenin hiçbir çıkar grubunun, hiçbir terörist unsurun ve hiçbir karanlık emelin Türkmen kanı üzerinden hedeflerine varamayacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

Kerkük`te yaşanan katliamlara 
Başbakan Erdoğan`ın sessiz kaldığını söyleyen Bahçeli, Erdoğan`ı eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: 

"Başbakan Erdoğan`ın 
Mısır`da ölenlere neredeyse bir ağıt yakmadığı kalmışken, Türkmen kardeşlerimizi ağzına bile almaması dikkat çekici bir vefasızlık ve vicdansızlıktır. Bu kafa yapısına göre Gazze, Kerkük`ten daha önemlidir. Somali, Musul`dan daha değerlidir. Kahire, Tuzhurmatu`dan daha gözdedir. Çünkü Başbakan`ın derdi, kapanmamış hesabı Türklerledir, Türkmenlerledir.

Soydaşlarımız adeta soykırıma uğrarken, Türkmen kentleri bombaların, silahların tam ucundayken hükümetin buna duyarsız kalması ancak bu şekilde izah ve ifade edilebilecektir. Başbakan Türkmenlerin feryatlarına suskundur. Başbakan yoğunluk kazanan Türkmen acısına soğuk ve mesafelidir. Ancak Türkmenlerin cellatlarına, idam mangasındaki şeytani suratlara sempatiktir, sevimlidir, şirinlikler yapmaktadır."

"PKK`nın silah bırakması imkansızdır"

MHP Genel Başkanı 
Devlet Bahçeli, PKK`nın belirlediği sözde üç aşamalı bir terör planı bulunduğunu belirterek, bu planın birinci safhasının ise toplumun ikna edilmesi ve işbirlikçi cephe oluşturulması için tepkilerin tartılmasına yönelik hazırlık dönemi olduğunu kaydetti. İkinci aşama içinse "İstenildiği gibi ilerlerse, bölücü talepler toplumsallık, bilimsellik ve kamusal destek kazandırılması ile toplumun boyun eğeceği olgunlaşma dönemi belirecektir" diyen Bahçeli, "PKK`yı memnun edecek yasal ve anayasal hazırlık evresi bu dönemi kapsamaktadır. Şayet bu safha planlandığı gibi yürütülürse, Türkiye ve Türk milletinin bölünmesi tam kıvamına gelecektir" şeklinde konuştu.

Bahçeli üçüncü safha için de "İmralı canisinin özgürlüğüne ulaşarak 
PKK`nın tam manasıyla siyasallaşmasına zemin ve fırsat açacaktır" dedi. PKK`nın geri çekilmesinin veya silah bırakmasının asla gerçekleşmeyeceğini iddia eden Bahçeli şöyle konuştu: 

"Başından beri ifade ettiğimiz gibi, 
PKK`nın geri çekilmesi ya da silah bırakması asla gerçekleşmeyecektir. Yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı, bu yılın başlarında; `hedefimiz PKK`ya silah bıraktırmak` derken milletimizin aklıyla ve irfanıyla alay etmekten utanmamıştır. Her şey ortadadır ki, PKK`nın silah bırakması, yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısının kanatsız uçması kadar imkansız, tövbe ederek milliyetçi-vatansever olması kadar uçuk bir rüyadır."

MHP lideri Bahçeli, terör örgütü 
PKK`nın geri çekilmediğini anlatarak, "PKK; moral depolamakta, yaralarını sarmakta, sadece yaşlı ve yıpranmış tetikçilerini geri çekmekte, serhildan, yani isyan provaları yapmakta, çözüm karambolunda silahlarını temizlemekte, özerklik için gün saymaktadır" diye konuştu.

"Öcalan`ın serbest kalması için şartlar olgunlaştırılıyor"

MHP Genel Başkanı 
Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan`la ilgili olarak ise "İmralı canisinin serbest kalması için tüm şartlar bir bir olgunlaştırılmaktadır" dedi. "Hastalık raporuyla affedilmesi bile mümkün ve ihtimal dahilindedir" diyen Bahçeli, "Bunun için de İmralı canisi ve örgütünün süreç ve çözüm şaibesi altında her yola başvuracağı açıktır" diye konuştu.

"Pala savuran saldırgan kimlerden destek almaktadır?"

Bahçeli konuşmasının bir bölümünde ise 
İstanbul`daki Gezi Parkı olayları sırasında elindeki palayla eylemcilere saldıran Sabri Çelebi`yi de değindi. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan bu palacıları, kadınlara tekme sallayan bu haşaratları kim ya da kimlerin görevlendirdiğini muhakkak ki açığa çıkarmalıdır" diyerek "Taksim`in göbeğinde pala savuran saldırgan kime güvenmekte, kimlerden destek almaktadır?" diye sordu. Bahçeli, Sabri Çelebi ile ilgili olarak "Geçim sıkıntısı çektiği, borçlarını ödeyemediği söylenen palalı ucube Fas`a nasıl gitmiş, kimler tarafından finanse edilmiştir?" sorusunu sordu. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı