Bahçeli?den hükümete sert eleştiri

Bahçeli?den hükümete sert eleştiri

Ülkü Ocakları Gençlik kurultayında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelihükümete sert eleştiriler yöneltti. Bahçeli, "AK Parti-BDP-PKK yanlarına aldıkları CHP`yle birlikte Türkiye`yi karanlık ve sonu meçhul bir ortama doğru hızla sürüklemektedir" dedi.

 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı  tarafından  Cumhuriyet`in 90. yılı nedeniyle  Ankara Arena Spor Salonu`nda düzenlenen Türk Gençlik Kurultayı ve Şöleni`ne katılan MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, milliyetçi ülkücü hareketin 12 Eylül öncesinden daha ağır, o günkü şartlardan daha kasvetli bir dönemde bulunduğunu savunarak, "Türk milliyetçileri tarihi bir imtihandan geçmektedir. Ülkücüler yeni ve yeniden bir vatan mücadelesinin, kesif bir cebelleşmenin içindedir. Üzerinde titrediğimiz ne varsa bugün saldırı altındadır. Türk milletinden bahsetmek ırkçılıkla anılır olmuştur. Milliyetçilik kafatasçılıkla bir ve eşdeğer görülmüştür. Hele hele Türkçülük vebalı hasta muamelesi görmektedir" diye konuştu. 


Bahçeli, "Türkiye`nin tansiyonu İmralı`ya göre inip çıkmaktadır. Bölücü kalkışmanın med-ceziri tam olarak İmralı`ya endekslenmiştir. Genelkurmay başkanları, Türk ordusunun şerefli simaları kan akıtan PKK militanlarıyla yer değiştirmiş, terörist olarak küstahça suçlanmıştır. Türk milletinin tüm direnç ve tepki eşikleri törpülenmekte ve tasfiye edilmektedir. Bunun için milliyetçilik kötülenmekte ve kötü gösterilmektedir. Türklükten bahsetmek, Türk milletinin birlik hukukunu savunmak alçakça şeytanlık olarak sunulmaktadır" dedi. 

Ana dilde savunmaya ilişkin düzenlemeye de tepki gösteren Bahçeli, "Türkçe ikinci plana düşürülmekte, ana dilde savunma talepleri karşılanmakta ve ana dilde eğitim dayatmaları etaplar halinde uygulanmaktadır. Zira Türk milletinin içinden yeni bir millet yaratılması için işleyen süreç bunu gerektirmektedir" diye konuştu. 

Yargının AK Parti güdümüne alınması için tüm hazırlıkların önceki adımlara eklemlenerek ilerletildiğini iddia eden Bahçeli, "AK Parti-BDP-PKK yanlarına aldıkları CHP`yle birlikte Türkiye`yi karanlık ve sonu meçhul bir ortama doğru hızla sürüklemektedir. Başbakan Erdoğan PKK`yla anayasa yapmak için düğmeye basmıştır. Terörün stepnesi, terörün yedeği, şuursuzlar, saygısızlar, ceset avcıları, nekrofiller, Apo`ya peygamber diyenler, sözleriyle suçladığı BDP`yle sonunda tam olarak kucaklaşmıştır" dedi. 

"Türk milleti ne olduğu henüz açıklanmayan, ancak aşağı yukarı hakkında fikir sahibi olduğumuz sözde çözüm süreciyle ötenazi masasına istismar morfini yardımıyla sere serpe uzatılmıştır" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye her tarafından yontulmakta, her değerinden alıkonulmaktadır. Ermeni mezalimi bile bu kadarını yapmamış, Yunan işgali bile bu kadar hasar bırakmamıştır." 

Türk devletinin itibar ve inandırıcılığının ayaklar altında olduğunu savunan Bahçeli, "Önüne gelen AK Parti aracılığıyla ülkemize yön çizmekte, ayar vermektedir. İmralı canisi Başbakan`ın akıl hocası, hacet kapısı seviyesine çıkmıştır. Yabancı sefirler, AK Parti`yle danışıklı dövüş halde kamuoyuna çarşaf çarşaf mülakatlar vermekte ve içişlerimizle ilgili yorumlar yapmaktadır. Türkiye, mütareke yıllarının işgalci komiserlerinin bir benzerine şahitlik etmektedir. Türk milletinin gündemi dumanlıdır. Böylesi bir ortam içinde, milletimizi teslim almak ve mukavemet noktalarını tesirsiz kılmak amacıyla milliyetçiliğin ve ülkücülüğün gözden ve gönülden düşürülmesi hedeflenmektedir. Milliyetçi-ülkücü hareket bu oyunu kati olarak bozmaya muktedirdir" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu