Bahçeli’den Babuşcu’ya Sert Sözler

Bahçeli’den Babuşcu’ya Sert Sözler

MHP Siyaset ve Liderlik Okulu`nun 11. Dönem Sertifika Töreninde konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKP Milletvekili Tülay Babuşcu’nun ‘imparatorluğa verilmiş reklam arası’ şeklindeki sözüne sert yanıt verdi.

‘Film başladığında ne olacağı kendi meselesidir.’

Bahçeli, AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu`nun Twitter hesabından paylaştığı ifadelere değinerek, şunları kaydetti: "Osmanlı İmparatorluğu`nun 90 yıllık reklam arası sona ermiş. AKP`li bir milletvekili böyle söylüyor. Biz, 624 yıl film çevrildiğini yeni öğrendik. Demek ki Türk milleti, 1919 Samsunu`ndan 1922 İzmiri`ne kadar koltukta oturmuş, patlamış Mısır yemiş, reklam arası için zaman geçirmiştir. Demek ki 1923`te reklam başlamış, beyaz perdenin ışıkları sönmüştür. Bu zeka ve vicdan özürlü lafların tutar hiçbir yanı, hiçbir tarafı yoktur. Eğer Cumhuriyet tarihi bir reklam arası ise, bu ucube lafı söyleyen kendisinin de nerede, hangi rüşvet ve ihaneti yıkama işinde rol aldığını sanıyorum açıklayacaktır. Reklamda milletvekili olanın, film başladığında ne olacağı kendi meselesidir. "

‘Dil bir kimliktir.’

Türkçe ile felsefe yapılamayacağı iddialarına sert çıkan Bahçeli, Farabi, İbni Rüşt’ü örnek gösterdi. Bahçeli, ‘İstismarı felsefe olan, inkarı fikir gören, fiiliyatı ise rüşvet ve yolsuzluk karanlığına sapan birisinin; Türkçe’ye çamur atması, Türkçe’yi alaya ve hafife alması en hafif deyimle taş devri kafasıdır. Diyorum ki, Türkçe’yle bal gibi, buz gibi felsefe yapılır ve bugüne kadar da yapılmıştır.Bir dil bir millettir. Türk milletinin dili de Türkçe’dir. Dil bir kimliktir. Bu da Türk kimliğidir. Türk kimliğini çözme ve çökertme ısrarında olanların müessir metotlar kullanması, tarih ve kültür değerlerimizi istismar etmesi basitlik ve çirkinliktir” ifadelerini kullandı.

‘Kutuplaşma yaratılmak istendi’

Osmanlıca üzerinden kutuplaşma yaratılmak istendiğine değinen Bahçeli, ‘Dışı külliye, içi manen küf, kof ve kül olan bir yerin tevil ve tavzihi için kırk dereden su getirmek, haram ve hırsızlığı örtmek için çırpınmak esasen `ağyarını mani, efradını cami` anlamıyla mütenasiptir. Türkçe anamızın ak sütüdür.’ dedi.

‘Tarihi hakikatlere yüz çevriliyor’

Geçmişteki kayıpların çok farklı nedenleri olduğunu ifade eden Bahçeli,  "Ne var ki kutlu ecdadımızın mirasını bölücülük değirmeninde öğütüp de kıyafet gösterisine çıkmak, dombıra çalıp da Kandil`in dümbeği haline gelmek, en azından tarihi hakikatlere yüz çevirmektir" görüşünü savundu.

Sertifika töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Erdoğan’ın Davutoğlu olmaksızın Cumhurbaşkanlığı Sarayında AKP yönetimini toplaması hakkındaki soruyu cumhurbaşkanının bakanlar kurulunu istediği zaman toplayabileceğini fakat bunun sistem değişikliğine yönelik adım olması halinde başbakana, bakanlar kuruluna ve meclise hakaret içerdiğini belirtti. 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı