Bahçeli??Türk milletinin düşmanlarıyla hesabımız var??

Bahçeli??Türk milletinin düşmanlarıyla hesabımız var??

MHP`nin 10`uncu Büyük Olağan Kurultayı Ankara`da başladı. Kurultay`a Bahçeli`nin duası ve Koray Aydın`ın yuhlanması damga vurdu...

 Partisinin 10. Olağan Büyük Kurultayında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, 2023 hedeflerinin AK Parti tarafından gaspedildiğini söyleyip bu kez 2071 hedefini ortaya koydu. 

Bahçeli, ``Bu gidişle Malazgirt Zaferi`nin bininci yıl dönümünde Anadolu`da Türk milleti kalmayacaktır`` dedi.

ANGARA-MHP 10. Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Devlet Bahçeli, Ak Parti’nin son olağan kongresinde konuşma yapan Barzani kürsüye çıkarken yapılan ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ tezahüratlarını hatırlatarak; "Başbakan Erdoğan ve partisinden en bariz farkımız işte budur: AKP teröristlerle onur kazansın, bize şehit analarımızın varlığı yeter. AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin en büyük rakibi olarak görülen Koray Aydın 72 delege, Musavvat Dervişoğlu ise 40 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin çalışmalarını eleştirerek, “Başbakan Erdoğan’ın 2071 hedefinde Türk kimliği, Türk vatanı yoktur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, AK Parti zihniyetinin dağılmış, örselenmiş, parçalanmış bir millet rüyasını gerçekleştirmenin arayışında olduğunu kaydederek hükümeti eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın 2071 hedefinde Türk kimliğinin olmadığını savunan Bahçeli, “Başbakan’ın 2071 hedefinde Türk vatanı da yoktur. Etnik kimliklere geriletilmiş, iç sarsıntılarla felç edilmiş, Türküm demenin suç sayıldığı, Cumhuriyet’in mevta haline dönüştüğü bir Anadolu coğrafyası Başbakan Erdoğan’ın isteği ve gizli gündemidir. Bunun için Taif’te Allah Resulünü taşlayan müptezellerin ve şerefini devesinin heybesinde taşıyan Ebu Cehillerin varisleri iş başındadır. Bunun için İmam’ı Azama işkence eden Ebu Hubeyre’nin torunları fazla mesaidedir. Bunun için Damat Ferit’in, Ali Kemal’in, Sait Molla’nın ve Şerif Hüseyin’in nesilleri teyakkuz halindedir. Yabancı dostları, Hınçak, Taşnak ve Asala uzantıları heyecan içindedir. Ancak buna ne Başbakan’ın, ne yandaşlarının, ne sömürgeci dostlarının ömrü vefa edecek, ne de sonraki kuşakları şahit olabilecektir” diye konuştu.

BAHÇELİ: İTİBARIMIZI SIFIRA İNDİRMEYE ÇALIŞAN ŞEREFSİZLİKLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ

 

Bahçeli, bugün gelinen noktanın haklılıklarını ortaya çıkardığını söyleyerek; "Biz yıllardan beri AKP’ye Türk milletinin kimliğiyle oynamayın sonuçları vahim olur dedik, haklı çıktık. Türk milletinin kardeşliğini harap edecek plan, proje ve yaklaşımlardan uzak durun dedik, haklı çıktık. Yıkım projesinden vazgeçin, Türk milletinin 36 parçaya ayırma izansızlığından uzak durun yoksa birlikte yaşama ruhu zedelenecek dedik, haklı çıktık. Sözde Kürt sorununu tanımadan uzaklaşın dedik, haklı çıktık. Anadilde eğitime sıcak bakmayın, devlet eliyle mahalli dillere kucak açmayın, alt kültürleri tanıma şuursuzluğunu bırakın yoksa bölücülükle baş edemezsiniz dedik, haklı çıktık. Bebek katiliyle pazarlık yapıyorsunuz, bizimle şeref polemiğine girmeyin altında kalırsınız dedik, haklı çıktık. İmralı canisiyle görüşmeyin, müebbet hapis cezası almış terör kuklasını muhatap almayın aksi halde İmralı’yı siyasallaştırır ve örgütü yönetmesini kolaylaştırırsınız dedik, haklı çıktık. Barzani’ye güvenmeyin kediye ciğer emanet etmeyin, Türkmenlerin hakkını koruyun dedik, haklı çıktık. Dersim isyanını alkışlamayın, isyancıları kutsamayın, tarihimize ve millet vicdanına hakaret etmiş olursunuz dedik, haklı çıktık. AKP’ye ne dediysek haklı çıktık. Kim partimize baston, vagon diyorsa küstahlığın, ahlaksızlığın dibine batmıştır. Kim partimizi bazen AKP’yle bazen CHP’yle aynı kalıba sokuyorsa haysiyet fukaralığının çukuruna düşmüştür. Kim AKP-CHP-BDP-PKK’dan oluşan bölücülük kartelinin içine bizi sıkıştırmaya çalışıyorsa aklını kaybetmiş, vicdanını esir bırakmıştır" diye konuştu.

 

BAHÇELİ’DEN "UNUTMADIK" VURGUSU

 

Partisinin pasif kaldığı ve hesap sormadığı eleştirilerine de yanıt veren Bahçeli sert mesajlar vererek şöyle konuştu; "Biz partimize tabela partisi, kandan geçinenler, yavru muhalefet, şehit istismarcıları diyen sahteliği, ucuzluğu ve hamaset bezirganlarını unutmuş değiliz. Biz bürokraside yaşanan milliyetçi memur kıyımını, tayinleri, görevden almaları, haksız disiplin cezalarını unutmuş değiliz. Biz ahlaksız ve çirkin yöntemleriyle partimizi baraj altına çekmeye çalışan aşağılık komploları, azmettiricilerini ve ortaklarını hiç unutmuş değiliz. Biz Türkiye’nin bölünmesine razı edebilmek için MHP üzerinden süren operasyonları unutmuş değiliz. Biz telefon dinlemelerini, sınav rezaletlerini, özel hayatı ihlal eden izlemeleri, içeriye atılan yazarları, gazetecileri, askerleri buna ilave olarak kitap toplatma kumpaslarını unutmuş değiliz. Biz köşelerine dedikodu yazarlığı yapanları, okyanus ötesi vesayetinde bulunanları, kötü adamları ve asılsız ithamlarını, itibarımızı ve güvenirliğimizi sıfıra indirmeye çalışan şerefsizlikleri de unutmuş değiliz. Bunları unuttuğumuzu ağzına dolayanlar kimlerin ipine tutunduklarını görmeli ve biraz insafları varsa bunu da itiraf etmeleridirler. Unutmadığımız ne varsa sürekli diri tuttuğumuz öfkemizle birleştirip 3 hilal ve ülkücüler üzerinden kötülük planlayanların yakalarından tutup birer birer yaptıklarının bedelini yargı önünde ödeteceğiz. Bizim Türk milletine yan bakan herkesle hesabımız vardır."

 

"KÜRT SORUNU YOKTUR"

 

Devlet Bahçeli, konuşmasında terör konusuna da geniş yer ayırdı. Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorununun olmadığını söyleyerek, ’anadilde eğitim, savunma hakkı, özerklik, federasyon gibi söylemlerin emperyalistler tarafından binlerce yıldır birlikte yaşayanları bölmeye yönelik çabaları’ olarak nitelendirdi. Kürtlerin bu ülkede bir azınlık olmadığını belirten Bahçeli, Kürtleri Türk milletinin asli ve temel unsuru olduğunu savundu. Türk milletinin mozaik olmadığını söyleyen Bahçeli, AKP ve CHP’nin bu asılsız sorunun ardına takıldığını savundu. Bahçeli, sürecin böyle devam etmesi durumunda Türkiye’nin bölünmeye gideceğini iddia ederek, şu anda buna karşı duran tek gücün MHP olduğunu savundu. Ülkücü Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı’nın hayal olmadığını vurgulayan Bahçeli, herkes kendilerine karşı olsa da mücadeleye devam edeceklerini ve bu mücadeleden başarıyla çıkacaklarını dile getirdi. 

BAHÇELİ’DEN 9 MADDELİK LİSTE

Bahçeli, 10. Olağan Büyük Kurultay’da belirledikleri milli mutabakat ve hususları açıklayarak, bu hususların herkes tarafından bilinmesini istediğini söyledi. Bahçeli’nin açıkladığı hususlar ise şöyle:Türkiye Devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa, teröre ve AKP’ye teslim edilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir, ülkesi ve milleti bir bütündür.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi topyekun büyük Türk milletidir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes, il, ırk, din, dil ve mezhep farkına bakılmaksızın cumhuriyetin eşit ve saygın fertleridir. 

Ve Türklük üst ve vazgeçilmez kimliğimizdir. Türk milletine yeni kimlik ve isim arayışları boş ve nafile faaliyetler olarak kalmaya mahkumdur.Türk milleti varsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve büyük Türk milletinin varlığına Türk milliyetçileri bir, iri ve diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacak ve kabus rüyaları gerçekleşmeyecektir.Bu yüzden milliyetçi-ülkücü hareketin hain emeller karşısında tepkisiz kalması asla düşünülmeyecektir.Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir. Ve bunun için haykırarak diyoruzki: Türk milleti, sensiz asla.

Toplam bin 216 delegenin oy kullandığı kurultayda yapılan oylama sonucunda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli toplam delegenin 725’nin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. En çok konuşulan isimlerden Koray Aydın 441 oy, Musavat Dervişoğlu ise 48 oy aldı..

Orhan Aydan



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli