Balaban`ın adaylığını beklerken, Onlar Aştıkları Engeli Kutladılar

Balaban`ın adaylığını beklerken, Onlar Aştıkları Engeli Kutladılar

Engelliler ve engelli spor camiasında yaptıkları ve Takımının Dünya Şampiyonluğu ile ismi sık sık gündeme gelen AYBESK Spor Kulübü Başkanı Şenol Balaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi`nde ünlülleri Engelleri k

 Çankaya Belediye Başkan Adaylığını açıklayacağı iddia edilen Balaban; " Şimdi herkes benden siyasi tebligat yapmamı bekliyor, bana siyasi bir tebligat yapıldığında bende sizlere tebliğ edeceğim ve Ankara`ya doğru yürüyeceğiz" dedi.

Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (AYBESK), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Başkent’te yaşayan engellilere eğlence şöleni yaşattı. Anadolu Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Türk pop müziğinin sevilen ismi Mustafa Ceceli, Hüsnü Şenlendirici, Gökhan Uzunali ve Hakan Altun oldu. 

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

AYBESK’in ampute futbol karşılaşmalarında dünya ikinciliği ve şampiyonlar kupasını Türkiye’ye getirerek ilkler yaşattığını kaydeden Başkan Balaban, “Türkiye’ye ve Türk insanına, doğruların, azmin, sabrın nasıl başarı getirdiğini göstermeye çalışıyoruz. Biz doğru durdukça, yanlış olan da doğrulaşarak yanımıza geliyor, güç topluyoruz. Doğru olmaya devam edeceğiz ve her zaman doğruları savunacağız. Doğruluktan şaşmadan engelleri birer birer nasıl kaldırılması gerektiğini ispat ettik” dedi.

Gecenin mimarı Şenol Balaban yaptığı açıklamada "Engelli sporcu dostlarım sayesinde 2012 yılında Dünya ikincisi olduk, 2013 yılında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olup Dünya Kupasını ülkemize getirdik. Türkiye`ye bir ilki yaşattık. Türkiye`ye, Türk insanına, doğruların, azmin ve sabrın başarıyı nasıl getirdiğini kanıtlamaya çalışıyoruz. Doğru olmaya devam edeceğiz ve doğruları savunacağız. Yenimahalle`de 49 aylık görevim süresince, engelli kardeşlerimizle her ne olursa olsun doğrudan şaşmadan, engelleri bir bir kaldırdığımızı gösterdik." diyerek 3 Aralık gününün önemini bir kez daha vurguladı.

 

Çankaya`dan aday adaylığını konserdeki konuşmasında açıklayacağı iddiaları dolaşan Balaban, konuşmasına söyle devam etti;

"Şimdi herkes benden siyasi tebligat yapmamı bekliyor, bana siyasi bir tebligat yapıldığında bende sizlere tebliğ edeceğim ve Ankara`ya doğru yürüyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı`nı başlattığında Samsun`dan yola çıktı. Kurtuluş Savaşı bittiğinde cumhuriyeti Ankara`da kurdu. Biz de Ankara`dan yola çıkacağız. Yolunuz yolum olsun, yolunuz açık olsun."

Engelleri Aşan İş Adamlarına Plaket  
AYBESK`in ana sponsoru ICK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyip Kuru, sağlık sponsoru Arte Hastane-İnşaat Grup Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Gürler, TRT adına Cem Çınar, Ampute Futbol Takım Kaptanı Rahmi Özcan ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım Kaptanı Fehmi Üzeyir Süzen sırasıyla ödüllerini aldılar. 

Sahne sırası Hüsnü Şenlendirici`ye gelirken Şenlendirici, slow bir girişle ortamı durgunlaştırsa da seyirlerin eşliğinde geceye renk kattı. Son şarkısını, en beğendiği şehir olan "İstanbul" ile yaptı ve sahneyi Hakan Altun`a bırakmadan önce AYBESK Kulüp Başkanı Şenol Balaban`dan plaketini aldı. 

Altun ve Ceceli Coşturdu 
Altun, konserine "bir telefon" isimli parçasıyla giriş yaparak konserini Hüsnü Şenlendirici eşliğinde noktaladı. Plaketini aldıktan sonra sahne sırası Mustafa Ceceli`ye geldi. Söylediği şarkılarla salonu coşturan Ceceli, salondaki engelli sporcuların ve engelli dinleyicilerin yanına inmeyi de unutmadı. Ceceli`ye plaket vermek üzere sahneye çıkan Şenol Balaban,  "ben engelli dostlarıma zaman ayırırken bu zamanı çok değer verdiğim ailemden çalıyorum. Bu plaketi verirken eşim ve kızım da yanımda olsun istiyorum" diyerek eşi ve kızı ile birlikte plaketi Mustafa Ceceli`ye takdim etti. Engellerin kalktığı gecede renkli kareler ile son buldu.  

Haber: Beril Çuhadaroğlu - Orhan Aydan

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı