BAŞARI KOLAY KAZANILMAZ

BAŞARI KOLAY KAZANILMAZ

Fitness´da çok sayıda başarısı olan sporcu Öykü Basar, bulunduğu noktaya kolay gelemediğini, çok çalıştığını ve gençlere örnek olabilmek için daha çok çalışacağını belirtti.

Basar;´´Ankara doğumluyum Angara da diyebiliriz. Hacettepe Ankara devlet konservatuarında 10 yıl viyola bölümünde okudum. daha sonra Eskişehir Anadolu üniversitesi de tiyatro bölümünü tamamladım. yıllarca devlet ve özel tiyatrolarda çeşitli rollerde görev almış biri olarak şimdi de sporcu olarak karşınızdayım aynı zamanda zihinsel engellilerle tiyatro atölyem var yaklaşık 9 yıldır´´dedi.

Spor yapmaya başlamasında zayıf olmasının da büyük etken olduğunu söyleyen Basar ´´ sağlıklı ve güçlü bir bedene sahip olmak için fitness yapmaya başladım ve bugün milli sporcuyum´´diye belirtti.

Basar: Antrenmanlarımda en çok sevdiğim şey sadece kendimle kalmak. Kendimden başka hiç bir şey düşünmediğim tek saat dilimi dış dünyayla bağlantımın kesildiği anları gerçekten çok seviyorum.Sporda ön yargı herhalde sexist yaklaşımlarda bulunan kimselerde daha fazla. cinsiyet ayrımı yapmak hatta yapanları da karşı cinse benzetmek gibi alışkanlıkları var.

Sponsor desteğini göremediklerini ve bu neticesinde sporcunun zor yetiştiğini belirten basar sözlerine şöyle devam etti:Düzenlenen yarışma organizasyonları çok daha nasıl desem? bir görsel Show gibi yapılsa hiçte fena olmazdı insanların daha çok ilgisini çekerdi daha çok yarışmacı olurdu v.b

ÇOK ÇALIŞMAK GEREKLİ

Başarının kolay olmadığını belirten Basar ´´Haftanın 6 günü idman yapıyorum ve 4 günü de günde 2 kez cardiyo idmanım olmak üzere, ağırlık idmanıyla birlikte günde 3 idman yapmış oluyorum.  biraz sert ve yoğun olmak zorunda başarının anahtarı çalışmaktan geçiyor ama bu çalışma bana sayısız ödül kazandırdı´´dedi.

Karın kasları için iyi bir diyet ve kardiyo çalışmaları işin anahtarının beslenmeye dikkat etmek olduğunu söyleyen Öykü Basar´´sabah kahvaltısını çok severim en sevdiğim öğün hatta biriyle flört ederken akşam yemeğini değil sabah kahvaltısını tercih ederim. yumurta ve tarçınlı yulaf  şimdi herkesin beslenme listesi farklı o yüzden genelleme yapamayız. sadece şunu diyebilirim, idmana çok aç ya da çok tok girilmemelidir ve asıl önemli olan kısmı öğünün idmandan hemen sonra yenmesidir´´ diye vurguladı.

Spor yaparken kaygılanmanın yanlış olduğunu ama her şeyin ayarında kullanılmasını belirten Basar ´´Önce annelerin içini bir rahatlatalım, protein tozu öldürmüyor ! bizim böreklere koyulan peynir altı suyundan yapılıyor kullanacak kişilerin mutlaka  bir antrenöre danışarak ihtiyaçlarına göre kullanmasını tavsiye ederim. kiloyu evde vermeye çalışıp sonra spora gitme fikrine inanmak, doğru bilinen yanlışların başında gelir protein tozunun öldürmesi de en az bunun kadar saçma bir şey.hepimizin hayat tecrübeleri ve alacağı dersler farklı. dolayısıyla kalbinizin sesini dinleyin ve sağlam durun´´diye belirtti.

 

haber : ibrahim sahin

 



Anahtar Kelimeler: BAŞARI KOLAY KAZANILMAZ

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı