BAŞBAKAN ERDOĞAN BÜYÜK ANKARA MİTİNGİ İÇİN KEÇİÖREN ETLİK`İ SEÇTİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN BÜYÜK ANKARA MİTİNGİ İÇİN KEÇİÖREN ETLİK`İ SEÇTİ

Büyük Ankara Mitingi?ni ikamet ettiği ilçe olan Keçiören?de düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Sandıkları inşallah AK Parti`nin oylarıyla aydınlatacağız.

 25 ilçe ve bir de büyükşehiri almaya var mıyız? Gümbür gümbür geliyoruz Allah`ın izniyle. Çok çalışacağız, durmak yok. Keçiören`den özel gayret bekliyorum” mesajını verdi.

Vatandaşlar AK Parti mitingine yoğun ilgi gösterirken, bazı Keçiörenlilerin çevre binaların balkonlarından mitingi izledikleri görüldü. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, miting alanına Mehteran Ekibi ve Mehter Marşı eşliğinde, Keçiörenlilerin sevgi gösterileri arasında girdi.

ANKARA`YA 46 MİLYAR LİRA YATIRIM 

Başbakan Erdoğan konuşma yapacağı platforma eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkarak Ankaralıları selamladı. Ankaralılara “Hacı Bayram-ı Veli`nin mirasına sizler sahip çıkacaksınız. İstiklal ruhunu sizler geleceğe taşıyacaksınız. Size güveniyorum" diye seslenen Başbakan Erdoğan, 12 yıl içinde Ankara`ya 46 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek “Belediyenin yaptıklarını saymıyorum, sadece merkezi yönetim olarak. `Ankara`da bir sağlık kampüsü, iki tane şehir hastanesi kuracağız` dedim. Temelleri attık mı? Birisi, malum Etlik`te, birisi de Bilkent`te. Temeli attık, artık yavaş yavaş yükseliyorlar. Bir stadyum sözü verdik. 42 bin seyirci kapasiteli stadyumun çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm dedik. Altındağ`da, Pursaklar`da, Eryaman`da, Gölbaşı`nda, Sincan``da, Kuzey Kent Girişi Protokol Yolu`nda, Mamak`ta, Çiftlik`te, Yapracık`ta, Kuyupınar`da toplam 72 bin 408 konut inşa ettik. Niçin? Gecekondu sorununu büyük ölçüde çözmek için. İnşallah Ankaramızı çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. Ankara`ya bu yakışır” dedi.

SANDIKLARI AK PARTİ AYDINLATACAK 

Ankara`nın yüksek hızlı tren garına ihtiyaç duyduğunu bildiren Başbakan Erdoğan, mevcut gar kompleksi içine tarihi dokuyu muhafaza ederek, günde 50 bin yolcu kapasiteli bir yüksek hızlı tren garı yaptıklarını ifade etti. Banliyö tren hatlarını yenilediklerini ve Ankara`da devam eden demiryolu projelerinin bedelinin 3 milyar lira olduğunu kaydeden Erdoğan, Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu metrolarının açıldığını, inşaatına süratle devam edilen Keçiören-Tandoğan metrosunun yıl sonuna kadar tamamlanacağını anlattı. Gündemlerinde Kızılay`dan Esenboğa Havalimanı`na giden 29 kilometre uzunluğundaki yeni bir metro hattı projesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İnşallah, bu projeyi de biz hayata geçireceğiz" diye konuştu. Ankara`nın 25 ilçesinden devrim beklediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, “Sandıkları, AK Parti`nin oylarıyla inşallah aydınlatacağız. 25 ilçe, bir de büyükşehiri almaya var mıyız? Gümbür gümbür geliyoruz Allah`ın izniyle çok çalışacağız, durmak yok” diye konuştu.

KEÇİÖREN BENİM İLÇEM 

Bütün bu yatırımlarla beraber Ankara`nın her geçen gün daha güzel olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, miting alanındakilerden seçime kadar kapı kapı dolaşmalarını, sandıklara sahip çıkmalarını istedi. Vatandaşlara tanıdıklarını AK Parti`ye oy vermeleri için ikna etmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, kendi görevlerinin ikna etmek olmadığını, sadece doğruları tebliğ etmek olduğunu da dile getirdi.  Başbakan Erdoğan, “Maşallah Ankara`da manzara belli, partisine, Başbakanı`na sahip çıkıyor. Ankara inşallah Ankara Kalesi`ne zafer sancağını dikecek. Sadece Ankara`da değil, bütün ilçelerde yetki vermenizi rica ediyorum. Bu belki biraz garip de kaçacak, ama ben bir Keçiörenliyim, orada oturuyorum. Keçiören benim ilçem” dedi. Erdoğan, AK Parti`yi kurduktan 16 ay sonra iktidar olduklarını vurgulayarak, kendisinin oturduğu Keçiören`den özel gayret beklediğini söyledi. CHP`nin Ankara`ya verecek hiçbir şeyinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Aman ha, başkentimizi istismarcılara kaptırmayalım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız adeta İstanbul boğazının bir benzerini, sanal olarak burada inşallah, hayata geçirmenin adımını atacak. Bunun da Ankaramıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Miting sırasında akşam karanlığı çökmeye başlayınca bazı vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarını açtı. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve partisinin diğer belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamlayarak karanfil ve kaşkol dağıttı. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu