Başbakan “KahramanKazan” teklifini imzaladı

Başbakan “KahramanKazan” teklifini imzaladı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grubu´nca hazırlanan 15 Temmuz yasa teklifini imzaladı. Teklife göre, FETÖ darbe girişimi sırasında 4´ncü Ana Jet Üs Komutanlığı´ndan kalkarak sivil halkı, TBMM´yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16´ları engellemeye ç

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grubu´nca hazırlanan 15 Temmuz´un "Demokrasi ve Şehitler Günü" olması için yasa teklifini imzaladı. Teklife göre, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 4´ncü Ana Jet Üs Komutanlığı´ndan kalkarak sivil halkı, TBMM´yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16´ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Ankara´nın Kazan ilçesinin adı “KahramanKazan” olarak değişecek.Teklife göre ayrıca 15 Temmuz da resmi tatil olacak.

İlk imza Başbakan´dan

AK parti Grubu tarafından hazırlanan yasa teklifine ilk imzayı Başbakan Binali Yıldırım attı. Milletvekillerinin imzasının tamamlanmasının ardından yasa teklifi TBMM Başkanlığı´na sunulacak.

Kazan´ın şahsında tüm Türkiye´ye 

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“15 Temmuz´da Türk demokrasisine ve milli iradesine vurulmak istenen hançere karşı, tüm Türkiye´de olduğu gibi Kazan´da da onurlu bir dik duruş gösterilmiştir. Akıncı´daki 4´ncü Ana Jet Üs Komutanlığı´ndan kalkarak sivil halkı bombalayan savaş uçaklarının kalkışına engel olmak isteyen 7´den 70´ine, seçilmişinden atanmışına, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine müthiş bir direniş gösteren Kazan halkı hak ettiği unvanı almıştır. Bu sadece Kazan halkının kahramanlığı değil, tüm ülke insanının bir kahramanlığıdır. Kazan´a verilen bu kahramanlık unvanı aslında başkent Ankara´ya ve onun şahsında tüm Türkiye´ye ve tüm Türk insanına verilmiş bir unvandır. Bu konuda hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Binali Yıldırım´a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´ye ve tüm milletvekillerimize Türk halkı ve Kazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu olayı 15 Temmuz´un unutulmaması ve unutturulmaması adına ve bundan sonraki kuşaklara bu tarihi destanın aktarılması adına önemli bir unvan olarak görüyorum. Bu unvan Türkiye Cumhuriyeti´nin başkenti Ankara´yı temsilen ve tüm ülkemizi temsilen aldığımız bir unvandır. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 15 Temmuz7da gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen 241 kahraman şehidimize Allah´tan rahmet diliyorum. Yine canlarını hiçe sayarak mücadele eden 2 bin 195 gazimize de Allah´tan acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.”

9 şehit, 92 gazi

FETÖ darbe girişimi sırasında 4´ncü Ana Jet Üs Komutanlığı´ndan kalkarak sivil halkı, TBMM´yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16´ları engellemeye çalışmak üzere yaklaşık 10 bin kazanlı üs önüne gitmişti. Burada üsse girerek F-16´lara göğüslerini siper etmek isteyen Kazanlıların üzerine darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 9 Kazanlı şehit düşmüş, 92 Kazanlı ise gazi olmuştu.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli