Başbakan`dan Polise Kuru Teşekkür

Başbakan`dan Polise Kuru Teşekkür

Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü?nde, bin 500 polisin katıldığı iftar sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, olaylar sırasında polisin demokratik tavırla mücadele ettiğini ve büyük bir performans gösterdiğini kaydetti. Polislerin Özlük Hakları ve emeklilik şartl

Burada törenle karşılanan Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve polis memurlarıyla aynı masayı paylaştı. Konuşmasının ardından Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Başbakan Erdoğan`a polisler tarafından yapılmış karakalem tablosunu ve bir ebru çalışmasını hediye etti.

İftara İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğünden polis müdürleri ile çok sayıda çevvik kuvvet personeli katıldı

Erdoğan, yaptığı konuşmada, iftarı gerçekleştirenlere teşekkür ederek, "Ramazan`ı Şerif`in tüm emniyet mensuplarımız için, bütün polis kardeşlerimiz için, jandarma teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, ülkemiz, milletimiz için barışa, huzura, refaha, hiç yıpranmayacak, hiç kapanmayacak bir kapı aralamasını yürekten temenni ediyorum" diye konuştu.

 Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘CEBERRUT’U SAVUNDULAR: Biz, bireylere en tabi haklarını, özgürlüklerini tek tek teslim ederken, birileri özgürlükleri, bireyleri savunacakları yerde ‘ceberrut’ bir devlet anlayışını savundu. Bugün devlet zayıflamamış, gücünü kaybetmemiş, tam tersine daha adil, demokratik, güvenilen bir noktaya erişmiştir. 

İŞKENCE, DAYAK BİTTİ : İşkence, dayak, kötü muamele devletin bekası adına vazgeçilmez olarak görülüyordu. Biz bu insanlık dışı muameleye son verdik. İnsanlık dışı muameleye sıfır toleransın var olduğu bir dönem yaşıyoruz. 

GÖZÜ DÖNMÜŞLER: Polisimize emre itaatsizlik çağrısı yapacak kadar gözünü nefret şiddet bürümüşlere değil, milletin ne dediğine bakarız. Siz aklıselimden, yasaların size tanıdığı yetkilerden dışarı çıkmamak suretiyle onarla gereken dersi vereceksiniz. 

BATI POLİSİ BUNU YAPMAZ: Son iki aydır başta İstanbul ve Ankara olmak üzere şehirlerimizde ortaya çıkan sokak eylemlerine karşı büyük bir sabırla, demokratik tavırla mücadele verdiniz. Yeri geldi zora girdiniz. Bunu Batı’nın polisi yapmaz. 

TOMA-GAZ KULLANIR: Hiç kimse polise jandarmamıza yönelik saldırıların üzerinde durmadı. Molotof suç değil mi? Aylardır her türlü vandallığa, hukuksuzluğa karşı mücadelede polisimiz hedef gösterildi. Eylemcilerin sırtı sıvazlandı. Bizim polisimiz yeri gelir TOMA’sını da kullanır yeri gelir gazını da kullanır. 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı