Başbakanlık`ta canlı bomba alarmı

Başbakanlık`ta canlı bomba alarmı

Başbakanlık binası önünde canlı bomba olduğundan şüphelenilen kişi koruma polisleri tarafından etkisiz hale getirildi.

 Başbakanlık Vekaletler Caddesi girişinde üzerinde bomba düzeneği olduğu öne sürülen bir kişi etkisiz hale getirildi. Olay yerine basın mensupları yaklaştırılmadı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, cadde trafiğe kapatıldı. 

İhbarı kendisi yapmış

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara`da Başbakanlık binası önünde etkisiz hale getirilen şüphelinin herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığını belirterek, `Ne bir canlı bomba eylemi ne de bir yaralanma var` dedi. 
Bakan Güler, Büyükçekmece`de katıldığı program öncesi Ankara`da hareketli anlar yaşanmasına neden olan olayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakanlık binası önünde etkisiz hale getirilen şüphelinin beline sardığı kablolarla bomba süsü verdiğini dile getiren Güler, `Arkadaşlarımızın daha önceden almış oldukları bir tedbirler var. Kendisi 5-6 dakika önce kıyafetini tarif ederek böyle bir eylemin olacağını ifade etmiş. Arkadaşlar da teyakkuza geçmiş. Yakalanmış, etkisiz hale getirilmiş. Zaten ortada bir canlı bomba yok. Psikolojik sorunları olduğunu tahmin ediyoruz. Ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var` dedi.

Polislerin havaya 3 el ateş ettiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Güler, `Polisimizin belki yakalama öncesinde bir el havaya ateş etmesi söz konusu olabilir ama kendisine yönelik bir şey değil. Herhangi kayda değer bir şey yok` diye konuştu. 
Bakan Muammer Güler, `Şüphelinin bir bağlantısı var mı?` sorusu üzerine de, `Hiçbir bağlantısı yok. Zaten öyle bir olay görüntüsü de yok. Üzerindeki kabloların bulunma tarzı, olayın gelişme tarzı çok farklı bir şey olmadığını gösteriyor` şeklinde konuştu.
Kabloları cam macuna sararak bomba görüntüsü verdi

Başbakanlık önünde bomba görüntüsü verdiği düzenekle eylem yapan zanlının herhangi bir suç kaydı bulunmadığı, eylemi maddi sıkıntı yüzünden gerçekleştirdiğini ifade ettiği öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, 155 polis ihbar hattına yapılan bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başbakanlık binasına yönelik eylem yapılacağı bilgisini ve bir kişinin eşgalini tüm birimlere dağıttı.Eşgale uyan bir kişinin Başbakanlık binasına yaklaştığını fark eden güvenlik güçleri, üzerinde kablo sarılı düzeneği de görünce zanlıya dur ihtarında bulundu ve havaya uyarı ateşi açtı.Güvenlik güçleri bu sırada yere yatan zanlıyı üzerine kapanarak etkisiz hale getirdi.Güvenlik güçlerince ifadesine başvurulan zanlının Kahramanmaraş doğumlu Tuğrul B. olduğu, eylemi maddi sıkıntı ve kredi kartı borcu yüzünden gerçekleştirdiği bildirildi.
Zanlının suç kaydının olmadığı ve herhangi bir örgütle bağlantısı bulunmadığı öğrenildi.

Tuğrul B.`nin üzerinde bomba olmadığı, kabloları cam macuna sararak bomba görüntüsü verdiği düzeneği beline bağladığı kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı