BAŞKAN AK STİRLİNG HEYETİ?NE ESTERGON?DA YEMEK VERDİ

BAŞKAN AK STİRLİNG HEYETİ?NE ESTERGON?DA YEMEK VERDİ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İskoçya?dan gelen kardeş şehir Stirling Belediyesi heyeti onuruna Estergon Kalesi?nde akşam yemeği verdi.

 Stirling Belediye Başkanı Mike Robbins ve heyeti, kalenin girişinde tulum sürprizi ile karşılaştı. İskoçya’nın milli çalgısı gaydaya benzeyen tulum ile yapılan bu karşılama konuk heyetin beğenisini kazandı. Estergon Kalesi Örenköşk’teki yemeğe Belediye Başkanı Mustafa Ak eşi Hatice Ak ile birlikte katılırken, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın protokolde yer alan isimler arasındaydı. Mehteran ekibinin konseri ile başlayan program, Keçiören Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. Gecede Sanatçı Yalçın Şengül de THM ve TSM eserlerinden oluşan mini bir konser verdi.

 

ÜLKELERİ BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRIYOR

Keçiören Belediyesi olarak Nisan ayında Stirling’e giderek kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Ak, “Bizleri orada çok güzel ağırladınız. Onun için teşekkür ediyoruz. Biz de sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Keçiörenliler adına kardeş şehre ‘Hoşgeldiniz’ diyorum. Bu tarz programlar iki ülkenin dış politikasına da katkı sağlıyor. Her iki belediyenin arasındaki tecrübe paylaşımı ve işbirliği yanında iki ülkenin yakınlaşmasına da vesile oluyor” diye konuştu. Kardeş belediyeler ile kurdukları dostluk ilişkilerinin süreceğini vurgulayan Başkan Ak, “Kültürel ve sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalar yapacağız. Keçiören ve Stirling’deki uygulamalar birbirimize örnek olacaktır. Ankara’dan sonra İstanbul’a gideceksiniz. İnanıyorum ki Türkiye’yi çok seveceksiniz” dedi. Başkan Ak, yemeğe katılan öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlamayı da ihmal etmedi.

 

ROBBİNS’TEN TÜRKÇE HİTAP

Konuk Belediye Başkanı Robbins ise konuşmasına Türkçe “Hepinize iyi günler” diyerek başladı. Robbins’in Türkçe hitabına davetliler alkışlarıyla karşılık verdi. Kardeş şehir anlaşmasını imzaladıkları sırada Başkan Ak’ın “Bu anlaşmayı sadece imza atmak için yapmıyoruz. Anlaşmadan beklentilerimiz mevcut. Karşılıklı olarak birbirimizden çok şey öğreneceğiz” dediğini hatırlatan Robbins, “Bu şimdi gerçekleşiyor. Ankara’da Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri ile tanışma imkanı bulduk ve bu da bizi çok mutlu etti. 2010 yılında iki ülkenin Başbakanı tarafından stratejik ve ekonomik içerikte önemli bir anlaşma yapıldı. Böyle güzel ortamların daha da gelişmesini istiyorsak aramızda dostluk olmalı. Biz de bu yüzden Keçiören Belediyesi ile kardeş belediye olduk” diye konuştu. Kendilerini Türk misafirperverliği ile ağırlayan Başkan Ak’a teşekkür eden Stirling Belediye Başkanı, “Dostluk adına çaylarımızı kaldıralım” derken İskoç dilinde “şerefe” anlamına gelen sözü söyledi.

Kaymakam Nusret Dirim de, bu tür ziyaretlerin ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirdiğini belirterek “AB yolunda ilerleyen Türkiye’nin bu tür ilişkileri geliştirmesi güzel bir uygulama. Karşılıklı olarak deneyimlerimizi paylaşacağız. Belediyeler arasındaki bu yakınlaşma toplumları da birbirine yakınlaştırır” mesajını verdi.

 

MEHTERAN GAYDAYI BASTIRDI

Heyette yer alan İngiltere Parlamentosu Milletvekili Anne Mc Guire ise, Keçiören’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Keçiören halkına şunu söylemek istiyorum: ‘Kendilerine çok güzel hizmet eden bir belediye başkanları var.’ Gece saat 1’de bizi havaalanında karşılamasının yanında çay ikramını asla unutmayacağım” dedi. Yakın ilgisinden ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Ak’a teşekkür eden İskoç Milletvekili, “Özellikle mehteran takımının gösterisinden büyülendim. Bizim meşhur gaydayı daha da bastırdığını gördük” espirisini yaptı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Doğan da, kardeş şehir protokolü kapsamında Stirling Üniversitesi ile iyi niyet anlaşması imzaladıklarına dikkat çekerek, “Bu anlaşmayı daha da geliştirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

CESUR YÜREK KILICI HEDİYE EDİLDİ

Yemeğin ardından Başkan Ak konuk heyette yer alanlara bakır işçiliği Türk kahvesi seti ile KEÇMEK öğrencilerince yapılan bir tablo hediye etti. Mike Robbins de Başkan Ak’a Stirling Kalesi’nin bir siluetini armağan olarak sundu. Konuk heyette bulunan Edinburgh Türk Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karakaya ise Başkan Ak’a, ünlü Cesur Yürek filmine konu olan İskoçyalı Kahraman William Wallace’ın kılıcını hediye etti. Gecenin sonunda Başkan Ak kardeş belediye heyeti ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli