-BAŞKAN GÖKÇEK 2013 HEDEFLERİNİ ANLATTI

-BAŞKAN GÖKÇEK 2013 HEDEFLERİNİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara?da 2012 yılında gerçekleştirilen hizmetleri ile 2013 yılı hedeflerini anlattı. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı?na katılan Başkan Gökçek, ?Yıldız ülkenin marka şehri

 Altınpark Anfa Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gençlerle bir araya gelen Büyükşehir belediye Başkanı Gökçek, “İnsan gençlerle bir arada olunca daha fazla enerjik oluyor” dedi.

Fotoğraf ve sinevizyon gösterisi eşliğinde 2012 yılı faaliyetlerini anlatan Başkan Gökçek, sunumuna Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misyonunu anlatarak başladı. Ankara’nın misyonunun hizmet anlayışı bakımından dünya belediyelerine esin kaynağı olmak olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, Ankara’nın hedeflerini de kongre kenti olmak, tıbbın merkezi olmak, üniversite kenti olmak, sanayide ikinci şehir olmak ve turizm kenti olmak olarak anlattı.

 

-KUZEY ANKARA PROJESİ

Konuşmasında Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nden bahseden Başkan Gökçek, 8 bin konutun teslim edildiğini söyledi.  Başkan Gökçek, proje kapsamında gerçekleştirilen alttan ısıtmalı otoyolun çok modern bir yol olarak hizmete girdiğini hatırlatarak, gece görüntüsü ile daha muhteşem ve bir hal aldığını ve resmi açılışını önümüzdeki ay yapılacağını bildirdi.  

 

-ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nin süratle yapımına devam edildiğini belirten Başkan Gökçek, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde yapılan restorasyon çalışmasını da anlatırken, Hacı Bayram Veli Caminin eski ve yeni halini yansıtan fotoğraflar gösterdi. Caminin yeni halinin çok beğenildiğini söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Cemaat sığmaz hale geldi” dedi.

Başkan Gökçek, Hacı Bayram çevresindeki sokak düzenlemeleri hakkında da bilgi vererek, “Güvencin Sokak ve bağlı sokakların restorasyonunu yaptık. Bu civardaki binaların değerleri arttı. Serkeşler temizlendi” diye konuştu.  

“Hacı Bayram ve çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi Hacı Bayram’ın ruhuna uygun haline geldi” diyen Başkan Gökçek,  bölgede bulunan genelevin de kaldırıldığını söyledi.

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler de veren Başkan Gökçek, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşümde ilk 5 bin konutun yapılması konusunda faaliyete başladık. Modern kentleşme yolunda Yeni Mamak’ta çok ciddi adımlar atmış olduk” dedi.

Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi’nin önemli olduğunu anlatan Başkan Gökçek, Dikmen 4. ve 5. Etapta provokatörlerin yol açtığı olaylar nedeniyle başlanamadığını, okullar tatil olunca başlayacaklarını söyledi.

 

-KÖPRÜLER, ALT - ÜST GEÇİTLER

Başkent’te bugüne kadar 117 adet viyadük, köprü, alt üst geçit yapıldığını anlatan Başkan Gökçek, 2013 yılında ise 33 adet daha viyadük, köprü, alt-üst geçit yapılmasının planlandığını söyledi.

2012 yılında yapılan köprü, alt-üst geçitleri sinevizyon eşliğinde anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın batı aksı trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve kısa süre içinde açılarak hizmete girecek Yeni Çiftlik Bulvarı’nı da animasyon olarak gösterdi.

2012 yılında asfalt çalışmalarına çok önem verdiklerini belirten Başkan Gökçek, 2 milyon 788 bin ton asfalt serimi yapıldığını söyledi. Kullanılan Bazalt asfaltın önemini anlatan Başkan Gökçek, kaliteli, dayanıklı ve fren mesafesinin kısa olduğuna dikkat çekti.  

Kaldırım çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Melih Gökçek, Başkent’te muhtelif cadde ve bulvarına New  Jersey denilen bariyerleri döşeyerek trafik kazalarının etkisinin azaltıldığını söyledi.

 

-YEŞİL ALAN MİKTARI

Belediye Başkanı olduğu dönemde 2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının 19 metrekareye çıktığını belirten Başkan Melih Gökçek, “Ankara Türkiye’nin en yeşil kent merkezi oldu ” diye konuştu. 

Kent mobilyaları,  ilaçlama çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Melih Gökçek, 2012 yılında 18 adet koşu yolu, 15 adet park yapıldığını söyledi.

Rekreasyon alanlarını da anlatan Başkan Melih Gökçek,  salonda bulunan gençlere Altınpark, Dikmen Vadisi 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap, Göksu, Harikalar Diyarı, Moganpark, 50. Yıl rekreasyon alanlarının eski ve yeni hallerini fotoğraflarla gösterdi.

Başkan Gökçek, “En önemli konu bir yeri yapmak değil, yaptıktan sonra bakmaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sunumunda ASKİ’nin yatırımlarından bahsetti, Zabıta, itfaiye, Alo ambulans, Alo cenaze hizmetlerini anlattı.

Başkan Gökçek, Başkent ulaşımından bilgi verirken, Ankara’nın dünyanın en yeşil filosuna sahip olduğunu da bir kez daha hatırlattı.  

 

-SOSYAL YARDIMLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımlara da önem verdiklerini belirten Başkan Melih Gökçek, “Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında suç oranı en düşük il Ankara. Bunun nedeni sosyal yardımlar” dedi.

Başkan Gökçek, kültürel etkinlikler hakkında da bilgi vererek, çocuk tiyatroları, sanatsal etkinlikler, hat kursu, tezhip, minyatür, çini, seramik, resim kursu, sergiler, festivaller konusunda gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.

Başkan Gökçek, 2012 yılında 300 bin paket gıda yardımı yaptıklarını belirterek, öğrencilerine ve engellilere yönelik hizmetlerden örnekler verdi.

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nden de söz eden Başkan Melih Gökçek, “Merkezde 5 bin çocuk vardı. Biz bunları meslek sahibi yaptık, okuttuk, aileleriyle barıştırtık. Sayıları 915’e düştü” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin faaliyetlerini de anlatan Gökçek, uluslar arası organizasyonlarda kardeş kentlerden söz ederek Büyükşehir Belediyesi’nin yurtdışında da tanıtımının yapıldığını ve örnek bir kent olduğunu söyledi.

 

-2013 PROJELERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2012 yılında yapılanların ardından, 2013 yılı projelerini ve hedeflerini de anlattı 2013 yılı projeleri içinde yer alan hayvanat bahçesi ve Tema Park’ı anlatan Başkan Gökçek, “Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olacak” dedi. Başkan Gökçek, “Tema Park’ta Dinozor parkımız var. 200 tane dinozor olacak, 208 metre uzunluğunda havuz yapılarak, lazer gösterileri olacak. Hayvanat Bahçesi’nde böyle temalar görebileceksiniz” diye konuştu.

Başkent’e yeni aydınlatma direkleri yapacaklarını belirten Başkan Gökçek, Ulus’tan başlamak üzere köşkün etrafına kadar yapılacak aydınlatma direklerini fotoğraflarla gösterdi.

Sene sonuna kadar uluslar arası kongre fuar merkezini bitirmek istediklerini belirten Başkan Gökçek, inanç ve tarih müzesi hakkında da bilgi vererek, “İslam kültürü ile ilgili müze, Ankamall’ın karşısında itfaiyenin olduğu yer var. Oraya yapacağız” diye konuştu.

 

-KIZILAY’DA YENİLEME PROJESİ

Kızılay’da dış çephe yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Gökçek, çalışmalara resmi binalardan başladıklarını söyleyerek Siteler’de de dış cepheleri bu tarzda yenileyeceklerini anlattı.

Teleferik projesine de değinen Başkan Gökçek, “Kent içerisinde trafik sıkıntısı, yukarıdan gitmek suretiyle halledilecek.  Şentepe’ye başladık. 3.5 kilometrelik güzergah Yenimahalle-Şentepe hattını yapıyoruz” diye konuştu.

 

-ANKARA’NIN GİRİŞ KAPILARI

Ankara’ya 5 tane ana giriş kapısı yapılacağını belirten Başkan Gökçek, “Ankara’ya 5 tane giriş kapısı yapıyoruz. Esenboğa girişi, Eskişehir Yolu girişi, İstanbul girişi, Konya Yolu girişi ve Samsun Yolu girişi. Kentin değişik yerlerine de 40’ın üzerinde saat kuleleri yapacağız” dedi.

Ankara’ya ithal boylu ağaçlar alınacağını belirten Başkan Gökçek, “Ankara bir kat daha yeşillenecek” diye konuştu.

Ortaköy Mezarlığı’nı bitirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, önümüzdeki ay devir işlemlerine başlanacağını söyledi.

Sunumu sık sık alkışlarla kesilen Başkan Gökçek sunumun sonunda katılanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı