BAŞKAN GÖKÇEK`TEN, DİNLEME VE ŞANTAJ İDDİALARINA CEVAP

BAŞKAN GÖKÇEK`TEN, DİNLEME VE ŞANTAJ İDDİALARINA CEVAP

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpalat?ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi?nde, kendisine ilişkin ortaya atılan iddiaları çok sert bir dille yalanladı ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

 TGRT Haber’de Hadi Özışık’ın sunduğu “Basın Odası” programına katılarak, gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Başkan Gökçek, Yurt Gazetesi’nde yayınlanan “dinleme ve şantaj” iddialarına tepki gösterdi.

Başkan Gökçek, “Gökçek’in telekulak minibüsleri var” başlığıyla Yurt Gazetesi’nde yer alan haberin sorulması üzerine, “Bir insanın o iddialarda bulunması için samimi söylüyorum ama zeka seviyesinin nerede olması lazım, bir şey söyleyeceğim, hakarete girecek onun için söylemiyorum. Hayretlere düşüyorum. Polisin arabasını Melih Gökçek alıyor ve kullanıyor. Böyle bir şeye kargalar güler. Böyle bir şey olabilir mi? Bir de ‘emin misin?’ diye soruyorlar ve ‘kesin biliyorum’ diye cevap veriyor”dedi.

 

-“DOKUNULMAZLIĞINA GÜVENMESİN”

Mahkeme sürecinin başladığını ve bu iftiradan da kaçamayacaklarını anlatan Başkan Gökçek, “Getirsin bakalım delillerini, dünya kaç para bir görsün. Öyle kaçmak yok. Şimdi ‘benim dokunulmazlığım var, bana dokunamazlar’ diyecek. Ben bir gün dokunurum ona. Nasıl olsa dokunurum. Yani dokunulmazlığı kalkar yarın, milletvekilliği biter, ben mahkemede karşısına çıkar bunun hesabını sorarım. Ayrıca da tazminat davası açtım zaten 50 milyar (bin) liralık ayrı ayrı. Böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

 

-“ÇANKAYA ADAYLIĞI İÇİN GÜNDEME GELMEK İSTİYOR”

Emniyet’in eski istihbarat daire başkanının da “Almanya’dan getirilen araçlardan birinin Büyükşehir Belediye Başkanlarından birinde olduğunun tespit edildiği” açıklamalarının da yer aldığı haberdeki, bu iddiaları da kesin bir dille reddederek, cevap veren Başkan Gökçek, “Eğer benimle ilgiliyse hemen ispat etsin. Bir şeyi bir insan söyleyip de ispat etmezse onursuzdur. Söylüyorsa bir insan ispat eder. Mahkemede ispat eder. Durdu Özpolat, CHP’nin Maraş milletvekili ve aynı zamanda Yurt Gazetesinin sahibi, geçmiş dönemlerde adının yasa dışı olaylara karıştığını kendi söylüyor. Bir takım olaylara karışmış. Böyle bir kişi böyle bir isnatla bize iftirada bulunuyor ve diyor ki ‘Ben Çankaya’nın adayı olacağım’. Yani gündeme gelmek istiyor. Ben de buradan söylüyorum, erkek adam söylediğini inkar etmez” dedi.

Özpolat’ın, bazı yerlerde “Hadi yiğitse Kılıçdaroğlu beni aday yapmasın da göreyim” sözleri sarf ettiğini de ifade eden Başkan Gökçek, “Bu kadar da kendisine güvenen, rahatlıkla posta koyabilen bir tip. Ama bize çatarken biraz ters çarptı. Bundan sonra gün ola devran döne” açıklamasında bulundu.

 

-“İFTİRAYI GÖREV EDİNMİŞLER”

Bazı kişilerin pislik atmayı kendilerine görev edindiklerini anlatan Başkan Gökçek, “Bir iddia ortaya atılıyorsa ispat edilmeli”diyerek, mahkeme sürecini şöyle açıkladı:

“Hem tazminat davası var, hem kendisi hakkında ceza davası açıyoruz. Şimdi ceza davası, Savcı uygun görürse, fezleke hazırlayıp, TBMM’ye gönderecek, onun milletvekilliğinin sonu beklenecek, ama tazminat davasında herhangi bir şekilde sonunu beklemek yok. Getirecek delillerini mahkemeye ispat edecek, beraat edecek. Yoksa kalkacak ayvayı yiyecek, cezayı verecek, biz de afiyetle alacağız ve yiyeceğiz bu parayı.”

 

-BAŞKAN GÖKÇEK MEYDAN OKUDU

Haberin yer aldığı tüm gazete ve internet sitelerinin tespit edilip, mahkemeye verildiğini ifade eden Başkan Gökçek, Özpalat’a teklifte bulunarak, “Birleşip bir araya gelsinler, palavralarını ispat etsinler. İspat ederlerse ben belediye başkanlığını bırakıyorum. O adamda da var mı öyle yiğitliğin Y’si? kendisi ispat edemezse kalkıp milletvekilliğini bırakacak mı?” dedi.

“Bir insanın böyle iddialarda bulunabilmesi için bir parça zeka sahibi olması lazım” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Emniyetin kalkıp arabasını ben alacağım, emniyetin arabasıyla dinleme yapacağım. Emniyet bir kişi adam olsa da gizli saklı bir şey alsan, koca emniyette, yüzlerce emniyet müdürü, polis, binlerce insan var, bunların içerisinden böyle bir araba sızmayacak, böyle akıl dışı bir şey olabilir mi? Samimi söylüyorum, ilkokul 2-3’e devam eden çocuğa söyle, böyle saçma sapan bir şey olmaz der” diye konuştu.

 

-BAŞBAKAN’A ŞANTAJ İDDİALARI

Gazetede yer alan, Başbakan’a şantaj yaptığına ilişkin iddiaları da sert bir şekilde yalanlayarak cevap veren Başkan Gökçek,“Başbakana şantaj yapan Melih Gökçek dünyanın en onursuz adamıdır. Bunu ispat etmeyen de dünyanın en onursuz adamıdır. Başbakan netice itibariyle benim liderim, böyle bir şerefsizlik düşünülebilir mi, böyle bir alçaklık düşünülebilir mi ya? Onlar kendi karakterlerini kalkıp başkalarına ispat etmek suretiyle yansıtmaya çalışıyorlar, onlar kendilerine baksınlar, her birinin birbirleri hakkında şantaj, niye gitti liderleri, liderleri şimdi neden dolayı oturuyor veya yarın liderleri giderse, büyük ihtimalle gidecek, nasıl gidecek birlikte göreceğiz” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu