BAŞKAN TANIK?TAN ?ONLİNE EĞİTİM? ARMAĞANI

BAŞKAN TANIK?TAN ?ONLİNE EĞİTİM? ARMAĞANI

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eğitime verdiği desteğe bir yenisini daha ekledi. Tanık, ilkokul öğrencilerine ve öğretmenlerine ücretsiz olarak yararlanabilmeleri için online eğitim sitesi şifre kartları dağıttı.

 Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eğitime verdiği desteğe bir yenisini daha ekleyerek, ilkokul öğrenci ve öğretmenlerine www.islemegitim.com adresli online eğitim sisteminden yararlanabilmeleri için ücretsiz şifre kartları dağıttı.

İlk olarak Özyurt İlkokulu’na giderek, okulun birinci sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine kartlarını veren Başkan Tanık, söz konusu kartlarla öğrencilerin kolay-hızlı okuma, test kılavuz, zihinden problem çözme, dilbilgisi, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilimler, tatil kitabı, sesli hikayeler-masallar gibi bölümlerden yararlanabileceğini ifade etti.  

Öğretmenlerin ise, öğrencilerini siteden takip edebileceğini belirten Tanık, “Öğretmenler, ödev verebilecek, çözülen test sonuçlarını değerlendirebilecek. Site içerisinde yer alan tüm etkinliklere ulaşabilen öğretmenler, sözlük, ansiklopedi gibi kaynaklardan ve açık kütüphaneden de yararlanabilecek” diye konuştu.

Tanık, internet üzerinden sağlanacak eğitim desteğinden ilköğretim 1. sınıfa devam eden 14 bin öğrenci ile 3 bin öğretmenin yararlanacağını, ilçedeki diğer okulları da ziyaret ederek kartlarını vereceklerini belirtti.

 

“YEREL YÖNETİMLER OKULLARI SAHİPLENMELİDİR”

Çankaya Belediyesi olarak geçen iki yılda ilçe sınırları içindeki okulların temel ihtiyaçlarını tespit etmek üzere yoğun olarak çalıştıklarını belirten Tanık, “Geçen yıl sorunlarını tespit ettiğimiz 140 okula destek olduk. Okulların boya badana işlerini, yapıların tadilatını seve seve yaptık. Öğrencilerin yeşil alan, spor salonu gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta kendi ilçe sınırlarımızı aşmak için başlattığımız çalışmalara da devam edeceğiz. Çünkü biz, biliyoruz ki okulların sorunlarını sahiplenecek en temel kuruluşlardan biri yerel yönetimlerdir” diye konuştu.

 

“ENGELLİ ÖĞRENCİLERE EŞİT KULLANIM HAKKI”

Okulları engelli öğrencilere uyumları açısından da incelediklerini belirten Başkan Tanık, şunları kaydetti:

“Engelli öğrencilerin eğitimden diğer öğrencilerle eşit koşullarda yararlanmalarını sağlamak, onları zemin katlara mahkum kalmaktan kurtarmak, tuvaletlerin ihtiyaçlarına cevap verir hale gelmesini sağlamak üzere çalışıyoruz. Bu yıl tespit ettiğimiz 20 okulda, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Önümüzdeki yıl bütçemizi okullara daha fazla destek olmak üzere arttırmayı da hedefliyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi de, önümüzdeki dönemde okulların ihtiyaçları için kullanmak üzere bütçesini arttıracağını belirtti. Geç kalınmış da olsu bu bizi mutlu edecek bi haber.”

 

“EN EĞİTİMLİ İLÇE ÇANKAYA”

Çankaya’nın Türkiye’deki yerleşik nüfusu en eğitimli olan ilçe olduğunu belirten Tanık, “İlçemizde 186 bin üniversite mezunu, 200 binden çok üniversite öğrencisi, 30 bine yakın yüksek lisans mezunu, 12 bine yakın doktora mezunu bulunuyor. Ancak, malesef TÜİK verilerine göre 12 bini vatandaşımız da okuma yazma bilmiyor. Biz onlara ulaşmaya, Çankaya’da tek bir okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar çalışmaya kararlıyız” diye konuştu.

Online eğitim sisteminin nasıl kullanılacağının öğrencilere ve öğretmenlere uygulamalı olarak anlatıldığı toplantıda, Okul Müdürü Gafil Bozdoğan da, “Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a okulumuza ve eğitime yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sistemi ilk olarak okulumuzda tanıtıyor olması da bizim için ayrıca gurur vericidir” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli