BAŞKAN TUNA, GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN TUNA, GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Sincan Belediyesi şehit yakınlarını ve gazileri unutmadı.

 Sincan’da 19 Eylül Gaziler Günü bir dizi törenle kutlandı. İlk tören Lale Meydanında yapıldı. Törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Garnizon Komutanı Tank Albay Kemal Karababa Atatürk büstüne çelenk koydu. Sincan’da yaşayan gaziler ve vatandaşların da katıldığı törende Gaziler adına bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Gazi Alparslan Höyük; Gaziliğin nesiller boyu taşınacak bir onur olduğunu söyledi.

 

GAZİLER YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Lale Meydanı’nda düzenlenen programının ardından Sincan Belediyesi, gazi ve şehit yakınlarını aynı sofrada buluşturdu. Sincan Kültür Evinde düzenlenen yemeğe Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Garnizon Komutanı Tank Albay Kemal Karababa, Sincan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Köksal, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zihni Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Erbağ, belediye meclis üyeleri,  şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Gazi ve şehit yakınları ile yakından ilgilen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ Bu önemli günde sizlerle bir araya gelmekten dolayı büyük onur duyuyorum. Davetimize katılarak bizleri onurlandıran değerli şehit ailelerine ve gazilerimize çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı sıhhatli bir yaşam diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını temenni ediyor ve Gaziler Gününüzü kutluyorum.” dedi.

Programda gaziler adına konuşan Kıbrıs Gazisi Ahmet Eren; “ Bu anlamlı günde bizleri unutmayan Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bu vatan için gazi olmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz.” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERDEN TEŞEKKÜR

Sincan Belediyesi’ne bu önemli program için teşekkür eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Alparslan Höyük; “ 1995 yılında Hakkari’de Özel Tim de Piyade Çavuş Komando olarak görevli iken 10 Temmuzda, Kuzey Irak kargo kampında teröristle girdiğimiz silahlı çatışmada bacağım ve kolumdan yaralandım. Şu anda da TSK’de görevli olarak çalışıyorum. Bizler, tek bir gün değil her zaman anılmak istiyoruz. Pozitif ayrımcılığın bizlere de uygulanmasını istiyoruz. Farklı olduğumuz hissetmek istiyoruz. Bugünkü yemek için Belediyemize çok teşekkür ederim.” dedi.

Kıbrıs Gazisi Osman Akyurt, bu önemli günde hatırlanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya teşekkür etti.

Aynı sofrada kaderdaşları ile oturmaktan dolayı büyük bir huzur yaşadığını dile getiren Kıbrıs Gazisi Rıza Demiral da Sincan Belediyesine ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür etti.

Sincan Belediyesi’nin hizmetlerinden çok memnun olduklarını söyleyen Şehit ablası Serap Yılmaz, “ Kardeşim 5 aylık askerken Aydın’da şehit düştü. Belediyemizin ilgi ve alakasından çok memnunuz. Belediye Başkanımız her zaman yanımızda. Bu günde de bizleri unutmayarak buraya davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli