BAŞKAN TUNA KONYA TV?NİN CANLI YAYININA KATILDI

BAŞKAN TUNA KONYA TV?NİN CANLI YAYININA KATILDI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Konya TV?de Aydın Tufan?la Gündem Özel programına katıldı.

 Yaklaşık 2 buçuk saat süren canlı yayında 5 yılda yapılan projeleri anlatan Başkan Tuna, “dürüst, şeffaf ve adil” yönetim anlayışından sapmadan çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. Vatandaşın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin de yer aldığı programda, Başkan Tuna’ya olan destek bir kez daha gözler önüne serildi.

Konya TV Ankara Temsilcisi Aydın Tufan`ın hazırlayıp sunduğu `Gündem Özel` programına misafir olan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, son 5 yılda Sincan için yapılan ve yapılacak projeleri anlattı. Sincan’ın Ankara’nın parlayan yıldızı hale geldiğini belirten Başkan Tuna, bu gelişmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in desteği sayesinde olduğunu vurguladı. Bugüne kadar “dürüst, şeffaf ve adil” bir yönetim anlayışı ile çalıştıklarının altını çizen Tuna, bundan sonra da bu felsefeden sapmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

TEKNOLOJİ İLE UYUMLU BELEDİYECİLİK

Gelişen ve değişen dünyaya, Sincan Belediyesi’ni uyumlu hale getirdiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Teknolojide en son hangi gelişme oluyorsa bu Sincan’da oturan vatandaşımıza yansımalı. Sincanlı bunu hakkediyor” dedi. Alo Belediye hattı ile vatandaşın sesine kulak verdiklerini belirten Başkan Tuna, web sayfasından kendine gelen maillere de tek tek cevap verdiğinin altını çizdi. Ayrıca E- Belediyecilik uygulamaları ile birlikte vatandaşın Belediyeye gelmeden hizmet alabildiğini hatırlattı.

 “İnsan Odaklı Belediyecilik” anlayışı ile vatandaşa en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; Belediye’ye gelen kimsenin geri çevrilmediğini her an vatandaş ile görüştüğünü söyledi. Esnaf ve mahalle ziyaretlerini aksatmadan devam ettirdiğini ifade eden Başkan Tuna, mahalle mahalle istişare toplantıları yaptığını,  davet eden her siteyi ziyaret ettiğini vurguladı. Tuna “Tüm bu görüşme imkanlarına rağmen bana ulaşamayan biri olabilir diyerek de. Her Cuma günü halk günlerimizi göreve geldiğim ilk günden beri devam ettiriyorum. Her Cuma farklı bir hizmet binamızda vatandaşla tek tek görüşüyorum. Gençlerin isteği üzerine şimdi sosyal medyada da yer aldım.” dedi. Twitterdaki hesabını aktif hale girdiğine değinen Başkan Tuna’ya @mustafatuna0606 kullanıcı adıyla ulaşmak mümkün.

Yaklaşık 2,5 saat süren canlı yayında Sincan’da yer alan sivil toplum kuruluşları ve esnafa da söz verildi. Sincan’ın en büyük STK’larından biri olan SİSİAD’ın Başkanı Hasan Toprak’ın “Belediye Başkanımız ile birlikte Hükümetimizin desteğini Sincan’da hissetmeye başladık.” sözleri programa damgasını vurdu.

SİSİAD : “TUNA İLE BİRLİKTE DEVLETİN DESTEĞİ SİNCANDA”

Devletin desteğinin Mustafa Tuna ile birlikte Sincan’da hissedilmeye başlandığını belirten SİSİAD Başkanı Hasan Toprak; “ Mustafa Bey, 5 senedir ilçemize hizmet veriyor. Sağ olsun aktif olarak çalışıyor. Mustafa Beyle birlikte devletin desteğini Sincan’da hissettik. Büyük devlet projeleri başladı. Ankara Çayı ıslah edildi, silolar kaldırıldı, yollar yapıldı, parklar yapıldı, Kentsel Yenileme başladı. Bunlar hep devletimizin desteği ile yapıldı. Pek çok Belediye Başkanının randevu bile alamadığı kapılarda Mustafa Bey işini halledip geliyor. Bu da Sincan’a artı olarak dönüyor. Çok memnunuz.” dedi.

Tokatlılar Derneği Başkanvekili Halil Er ise, “Belediye Başkanımızın en büyük özelliği eski bir Milletvekili olması hasebi ile Bakanlar Kurulundaki kabine ile yakın çalışarak başarılarına başarılar katmasıdır. Sincan’ımızda Ankara Çayının ıslahı, siloların kaldırılarak yeşil alan yapılması, hızlı trenin Sincan’da durması gibi çok önemli hizmetlere imza attı. Teşekkür ederiz.” dedi.

Başkan Tuna’ya destek veren bir diğer sivil toplum kuruluşu ise Tüm Özürlü ve Aileleri Derneği’ydi. TÜMÖZDER Başkanı Mehmet Ali Bakici; “Sayın Başkanımı çok severim. Odasına gidip şöyle bir kucakladığımda Belediye Başkanını kucaklar gibi değil de bir ağabeyi kucaklar gibi samimi bulurum. Ne zaman istesek derneğimize gelmiştir ne zaman yanına gitmek istesek kapısını açmıştır ve ne zaman neyi talep etsek kanuna ve akla mantığa uygunsa hayır dememiştir.” dedi.

Sincan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Gündüz’de Mustafa Tuna ile esnafın ilişkilerinin çok iyi olduğunun altını çizdi. Gündüz, “ Belediye Başkanımız Mustafa Tuna, esnafımıza her zaman ayrımcım olan bir başkandır. Sorunlarımıza elinden geldiğince yardımcı olur. Burada yapılabilecekleri burada yapar, yapılamayacakları Büyükşehir Belediyemize iletir ve takip eder. Samimiyetle söylüyorum yapılan hizmetleri anlatmakla bitmez.” dedi.

Konya TV’ye Başkan Tuna ile ilgili konuşan Sincan esnaflarından Mesut Uğur; “Başkanımızdan çok memnunum. Gelir, geldiğini bile göremezsiniz. Çünkü, halktan biri. Yanında koruması olmaz kimse olmaz. Uğrar, isteklerimiz sorar. Bizde iletiriz. Aynen de takipçisidir. Lafta kalmaz.” dedi.

20 yıldır Sincan da yaşadığını ifade eden Leyla Gedik ise Belediyenin çalışmalarından çok memnun olduğunu söyledi. Son 5 yılda, yol, kaldırım, park gibi pek çok hizmetin yapıldığı ve her şeyin çok değişip geliştiğini söyleyen Gedik, Belediye Başkanına da hizmetleri için teşekkür etti.

“BEN DEĞİL, BİZ ÇALIŞIYORUZ”

Sincan’ın el ele kol kola büyük bir takım olduğunu ifade eden Başkan Tuna, sivil toplum kuruluşlarıyla, devlet kurumlarıyla, Siyasi temsilcilerle Sincan’da nefes alan herkesin konu ilçemiz olduğunda birlikte ve beraber olduğunu ifade etti. Göreve geldiğinden beri devlet kurumları, siyasi partiler ve kanaat önderleriyle barışık bir belediye anlayışının hakim olduğunu söyleyen Tuna, programda yayınlanan röportajlarda kendisi hakkındaki görüşlerini sergileyen STK’lara teşekkür etti. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “İlçemizin gelişim için sadece “ben” değil “biz” el ele vererek çalışıyoruz. Desteğini esirgemeyen başta Başbakanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, muhtarlarımıza ve halkımıza çok teşekkür ederim. Biz el ele verdiğimiz için çok güçlüyüz.” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli