Başkan Tuna Soruları Yanıtladı

Başkan Tuna Soruları Yanıtladı

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, katıldığı radyo programında Sincan?a kazandırılan ve kazandırılacak dev projeleri anlattı.

 Vatandaştan gelen soruları da tek tek yanıtlayan Başkan Tuna, saat kulelerinin üzerine yazılan “ vakit daralıyor” yazısının da anlamını dinleyicilerle paylaştı.


Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 100.7 frekansında canlı olarak yayınlanan Radyo Trafik Ankara’nın  “Ankara Konuşuyor” programına konuk oldu. 1 saat süren canlı yayında Radyo Trafik Ankara sorumlusu Elvan Palaşoğlu’nun konuğu olan Başkan Tuna, programda dinleyicilerin de sorularını yanıtladı. Sincan’a yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Tuna, kentsel yenilemeden bağlantı yollarına, organize sanayilerden parklardaki kamera ve internete kadar pek çok proje hakkında vatandaşı bilgilendirdi.

 

“VAKİT DARALIYOR”

 

Dinleyicilerden gelen istek üzerine ilçeye kazandırılan Saat Kulelerinin üzerine yazılı olan “Vakit Daralıyor ”un anlamını açıklayan Başkan Tuna; “ Vakit her geçen saniye daralıyor. Bundan bir dakika öncesine geri dönmemiz mümkün değil o yüzden vatandaşımıza vaktin değerli olduğunu hatırlatmak açısından Saat Kulelerinin üzerine bu yazıyı yazdık. Sınavlar için vakit daralıyor, işe gitmek için vakit daralıyor. Ayrıca bazı vatandaşlarımız ölümü hatırlattığını da söylüyor. Doğrudur. Ölüm bu dünyadaki en gerçek şeydir. Bir gün hepimiz öleceğiz.” dedi.

 

GELECEĞE YATIRIM

Sincan’ın altı organize sanayi bölgesine ev sahipliği yaptığını söyleyen Başkan Tuna, sanayi bölgelerinin tümünün faaliyete geçtiğinde Sincan’ın İzmit’ten sonra ikinci büyük sanayi merkezi olacağını duyurdu. 

Geleceğe yatırım yaptıklarını vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Tüm sanayi bölgelerimiz hizmete girdiğinde onlarca tır trafiğe girecek. Mevcut yolların bu kapasiteye cevap verme şansı yok. Bu bulvar projelerimizi sanayicimiz de yakından takip ediyor. Planlı şehirleşme gelecek nesillere de fayda sağlayacak. Günü kurtarmak yerine ileriye bakmalıyız.” dedi.

İKİNCİ ÇEVRE YOLUNUN İLK ADIMI

Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bulvar da birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. 40 km’si tamamlanmış olacak.” dedi.

 

PARKLARA KAMERA

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan’ı güvenli ve modern parklarla buluşturduklarını söyledi. Yazın gelmesiyle parkların dolup taştığını söyleyen Başkan Tuna, 590 kamera ile 60 parkın izlendiğini belirtti. Ayrıca, parklardaki internet sistemi ile öğrencilerin parkta hem ödev yaptığını hem de oyun oynadığını belirten Başkan Tuna, velilerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördüklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

20.05.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:08
  • YATSI 21:47
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.7 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı