Başkan Turgut Ankara Valisi Ercan Topaca´yı ziyaret etti

Başkan Turgut Ankara Valisi Ercan Topaca´yı ziyaret etti

Valilik makamında gerçekleştirilen görüşmede Kutluhan Camii´nin restore edilmesi ve her yıl uluslar arası düzeyde gerçekleştirilen “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslar arası Sempozyumu” ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Kutluhan Camii Valilik tarafından restore edilecek

Görüşmede, tarihi bir öneme sahip olan Kutluhan Camii´nin restore edilmesi konuşuldu. Ankara Valisi Ercan Topaca bu önemli tarihi mirasın Ankara Valiliği tarafından restore edileceğini belirtti.

Haymana´ya Halk Eğitim Merkezi kazandırılacak

Görüşmede ele alınan bir diğer konu da Haymana´ya bir Halk Eğitim Merkezi kazandırılması konusunda oldu. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Haymana´da özellikle kadın ve gençlere yönelik kurslar verildiğini ancak halk eğitim merkezinin yeterli olmadığını belirterek bu konuda Ankara Valiliğinden kendilerine destek olmasını rica etti. Ankara Valisi Ercan Topaca bu konuda her türlü desteği vereceklerini ve Haymana´ya güzel bir halk eğitim merkezi kazandıracaklarını belirtti.

“Son Kale Haymana”´nın rolü ve önemi daha geniş kitlelere tanıtılacak

Kurtuluş Savaşı´nın “Son Kalesi” olan Haymana´nın kurtuluş Savaşındaki önemi ve yapımı gerçekleştirilen Tarihi Milli Parkın daha geniş kitlelere tanıtılması da görüşmenin bir diğer önemli maddesiydi. Başkan Turgut, Haymana´nın 2015 yılında Tarihi Milli Park ilan edildiğini belirterek, Haymana´nın Kurtuluş Savaşı´nın Son Kalesi olduğunu kendilerinin de bu gerçeği, son iki yılı uluslararası düzeyde olmak üzere 6 senedir “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu”nu düzenleyerek tüm Türkiye´ye ve dünyaya anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Sakarya Meydan  Savaşı´nın büyük bir kısmının Haymana´da geçtiğini belirten Başkan Turgut, Mangaldağ, İkiztepe, Çaldağ gibi savaşın kaderini değiştiren ve dönüm noktası olan çok önemli 6-7 noktanın da yine Haymana´da olduğunu ifade etti. Böylesine önemli bir role sahip Haymana´da gerçekleştirdikleri etkinliklerde devlet erkânını ve Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcilerini görmek istediklerini ifade eden Başkan Turgut bu konuda Ankara Valiliğinden destek istedi. Ankara Valisi Ercan Topaca Haymana´nın kurtuluş savaşındaki önemine değinerek kendilerinin de ellerinden gelen desteği sunacaklarını ve devlet olarak bu işin içinde olacaklarını belirtti.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli