Başkan Yaşar, Kazan´dan birlik mesajı verdi

Başkan Yaşar, Kazan´dan birlik mesajı verdi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 15 Temmuz darbe girişiminde 9 şehit veren, 92 yaralı vatandaşı ve gazisi olan Ankara´nın Kazan İlçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Lokman Ertürk´le makamında bir araya gelerek taziye ve geçmiş olsun dileklerin

Demokrasinin en güzel tarafı uzlaşı kültürüdür

Başkan Ertürk´le kahvaltıda bir araya gelen Başkan Yaşar “Kazan´da bu acının yaşanmasından millet olarak üzüntü duyduk. Kazan halkı çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Kazan´ı seviyorum. Bugün bu olayların bir daha yaşanmaması için; siyasiler olarak, yerel yöneticiler olarak, halk olarak bir arada olabildiğimizi, olması gerekenin de bu olduğunu gördük, gösterdik. Türkiye bunlara layık değildir. Artık darbeler dönemi geride kalmıştır. Türkiye bu birliğini yaşatmalı. Siyaset kin ve nefret üzerine değil halka hizmet için yapılmalı. Demokrasinin en güzel tarafı uzlaşı kültürüdür. Artık gelecekten daha da umutluyum. Birlik, beraberlik ve uzlaşı kültürü ile oturarak, tartışarak ülke yararına konularda birleşerek aşamayacağımız sorun yok. Bu duygularla başkanımız Lokman Ertürk´e de Yenimahalle halkı adına teşekkür ediyorum. Çok güzel ağırlandık” diye konuştu. 

Başkan Yaşar´ın çok farklı ve güzel bir duruşu var

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de “15 Temmuz; toplumun her kesimindeki insanların, her farklı siyasi görüşteki vatandaşların, sadece vatan uğruna verdikleri bir mücadeleydi. Allah´a hamdolsun o karanlık geceyi milletimizin gücüyle atlattık” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanımızın bizi ziyaret etmesi, Beştepe´de ve Yenikapı´da verilen görüntünün tabana yansımasından ziyade, Ankara´da hem Yenimahalle Belediye Başkanımızın hem de Kazan olarak bizlerin özel gayretlerinin belki de Yenikapı´ya ve Beştepe´ye taşınmasıydı diye devam eden Ertürk “Bu konuda Başkan Yaşar´ın hep çok farklı ve güzel bir duruşu var. İlk günden beri hep yanımızda olan, bu milli birlik ve beraberliğin, toplumsal mutabakatın sağlanması konusunda gayret gösteren Yenimahalle Belediye Başkanımıza ben şahsım ve Kazan halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli