Başkan Yiğiner Güven Tazeledi

Başkan Yiğiner Güven Tazeledi

MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. MKE Ankaragücü Spor Kulübü Tandoğan Tesisleri Kapalı Spor Salonu?nda yapılan olağanüstü genel kurulda mevcut Başkan Mehmet Yiğiner yeniden başkanlığa seçildi.

 Divan Başkanlığını Hüseyin Ar’ın yaptığı genel kurulda üyelerin büyük çoğunluğunun katılımıyla yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu, 2013 yılı bilanço ve gelir-gider raporları okunarak ibra edildi. Ardından, gündemin bir diğer maddesi taşınmaz malları satın almak, mevcut taşınmaz malları satmak veya herhangi bir hakla kısıtlamak amacıyla yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi oylanarak kabul edildi. Anonim şirketlere ortak olmak, anonim şirketlerde dernek tüzel kişiliğinin temsili amacıyla temsilci veya temsilciler atanması hususlarında yönetim kuruluna yetki verilmesi ile ilgili gündemin 10. Maddesi müzakere edilerek kabul edildi. Son olarak yeni dönem tahmini bütçe okunarak kabul edildi.

Seçimden önce dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, olağanüstü genel kurula katılan üyelere Ankaragücü’ne sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Ankaragücü’nün önünü açmak için olağanüstü genel kurulu gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yiğiner, “Amacımız Ankaragücü’nü kurtarmak. Göreve geldiğimiz günden bugüne bulduğumuz kaynak 15 milyon TL’yi aştı. Bu kulüp yürüyecek, devam edecek. Yurtdışında tek tek yaptığımız görüşmelerle FIFA nezdindeki davaları yeni sözleşmeler yaparak geri çektirdik, borcu düşürdük. Bizim yerli futbolcularla ilgili federasyona müracaat edilen borçların da yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde büyük çoğunluğunu ödedik.” dedi.

Anonim şirketin gerekliliğinin ihtiyaçtan kaynaklandığını anlatan Başkan Yiğiner, “Hiçbir geliri olmayan kulübün borçlarının ödenebilmesi için anonim şirketi kurmak bir zorunluluktur. Borçlar yüzünden İDDAA gelirlerinden istifade edemiyoruz. Anonim şirketi kuracağız, yeni bir mali yapılanma ile yolumuza devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“BU SEZON ŞEHRİMİZE ŞAMPİYONLUĞU GETİRECEĞİZ”

Ankaragücü’nü itibarlı hale getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Başkan Yiğiner, şöyle devam etti:  “Futbolda şampiyonluğa oynayan, ligde takımların korkulu rüyası, çok gol atan bir takım haline geldik. Futbol dışındaki diğer branşlarda da yarışır hale geldik. Ankaragücü’nde bugün her şey çok güzel gidiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Makina  ve Kimya Endüstrisi Kurumu  yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde  olumlu yanıtlar aldık. Hem MKE Kurumu hem de Büyükşehir Belediyesi Ankaragücü’ne destek olacaklar. Şampiyonluk yolunda ekonomisi düzgün bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Biz taraftarıyla, yöneticisiyle, futbolcusuyla ve üyeleriyle bir bütünüz. 104 yıllık tarihi bir çınar olan şehrimizin takımı Ankaragücü’nü yaşatacağız. Biz tüm olumsuzluklara rağmen mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah bu sezon çok çalışarak şehrimize şampiyonluğu getireceğiz.”

 

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde 451 geçerli oyun tamamını alan mevcut Başkan Mehmet Yiğiner ve ekibi güven tazeleyerek bir kez daha göreve geldi.

“YİNE HEP BİRLİKTE EL ELE VEREREK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Seçimlerin ardından birlik ve beraberlik vurgusu bir konuşma yapan Mehmet Yiğiner, yeniden seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine duyulan güvene teşekkür etti. Yiğiner, “Bugün bizim açımızdan çok önemli bir gündü. Ankaragücü’nün önünü açacak çok önemli bir olayın altına hep beraber imzamızı attık. İnşallah Allah utandırmaz. Ankaragücü olarak yaşadığımız çok zorlu sürecin üçte ikilik bölümünü sizlerin sayesinde aştık. Önümüz açık. Bundan sonra yapacağımız iş, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, özellikle tek hedefimizin Ankaragücü’nün geleceği olduğunu ve bunun için yapılması gerekenleri yaptığımızı tüm Ankaragücü camiasına anlatmamız, paylaşmamız gerçeğidir. Bundan sonra yapılması gereken, spor kulübümüze sahip çıkıp öncelikle sportif başarılar elde etmemiz gerekliliğidir.  Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman emin olun her türlü destek de gelecektir. Bu işin anahtarı birlik ve beraberliktir. O da şükürler olsun bizde mevcuttur. Yöneticisinden futbolcusuna ve taraftarına kadar kenetlenmiş durumdayız. Güzel günler yakın. Vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

Mehmet Yiğiner başkanlığındaki MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu: Metin Akyüz, Ercan Soydaş, Nuri Muhammet Yaman, Gürkan Büyükkaralı, Önder Akdoğan, Bülent Şükrü Tanyeri, Şaban Uğur Deveci, Hakan Bilgin, Fatih Mert, Tamer Açar, Ertan Şahin, Hasan Bilgili, Muhammer Kılıç, İsmail Atasoy, Osman Gazi Kandaş, Zekerya Murat, Abdullah Kocaoğlu ve Deniz Çiçek.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı